Tot despre înghețată: două din București și una din Sibiu

După ce-am scris cu încântare și ploaie în gură despre înghețătăria Puro&Bio, voi m-ați mai trimis în niște locuri. Am ajuns doar la Delicii și Gran Gelato Italiano în București și la Il Gelato di Gianfranco în Sibiu, că apoi a dat o tuse peste mine, de și apa o beau caldă, că altfel tușesc 3 ore și nu mă mai opresc. Credeți-mă, știu, fiindcă am testat 😀

la-delicii-12

La Delicii: Dacă v-ați săturat de ordinara ciocolată, vanilie și căpșuni, this is the place to be. Cât despre mine, vedeți, sunt genul clasic, mie-mi plac ciocolata, caramelul, aluna. Iar cei de ”la Delicii” sunt prea sofisticați pentru gusturile mele simple. Însă, dacă vreți să gustați înghețată de susan negru, de parmezan sau de lavandă, veți fi persoana potrivită în locul potrivit! Acum, de ce ai vrea să lingi parmezan e dincolo de puterea mea de imaginație, dar fiecare cu ale lui. Înghețărătia e undeva prin spate pe la Dorobanți, pe niște străduțe ușor de găsit,  într-o casă mică și curte mică. Am parcat mașina chiar în față. Noi am fost duminică după-masa, puțină lume, umbră pe terasă, RAMPĂ DE ACCES pentru cărucior!!! Doar în curte, e drept, dar tot e mai mult decât îmi puteam dori.

Ce mi-a mai plăcut:

  • am cerut să gust nuca și mi-a oferit cu generozitate domnișoara care servea 😉 Mi-a zis că aromele se schimbă, nu au aceeași înghețată în fiecare zi. Iar azi, uitându-mă la ei pe facebook, m-aș hazarda să încerc mascarpone… 😉
  • un punct în plus că au ofertă și pentru acasă, mi se pare accesibilă ca preț (500g =54 lei)
  • chiar am văzut un domn coborât dintr-o frumoasă mașină de teren, care a oprit și a luat o caserola mare și rece.

Atunci, eu am mâncat caramel sărat și încă ceva, nu mai țin minte.

Poate îi știți de prin centrul vechi, de unde s-au mutat anul acesta pe strada Constantin Aricescu, nr 65. Alte detalii despre ei găsiți aici.


 

La Gran Gelato Italiano: am ajuns la punctul lor de vânzare de pe Radu Vodă. Îmi dădusem întâlnire cu o prietenă să stăm la povești, când colo, surpriză! Acolo nu era terasă sau ceva de stat jos cu fundul, așa că am ajuns la trattoria de alături (nu musai recomand). Dar înghețata bună-bună și coada lungă-lungă. Tot duminică după-masa era și oamenii nu se mai opreau din venit și mâncat înghețată! Asemenea cozi am mai văzut doar prin Lisabona. Când am ajuns, am ochit un fel de înghețată cu ciocolată și alune, doar mă îngrijorasem că era pe terminate. Și i-am întrebat dacă mai fac (intenționam să iau mai întâi masa ca o mamică responsabilă ce sunt). Domnișoara mi-a zis că nu, doamnă, că e deja târziu. Era, ce-i drept. Doar că, din fericire, la plecare, mai aduseseră o tavă din aia de înghețată fresh și ghici cine a profitat de asta! 🙂 m-a uimit și faptul că asta a doua era aproape consumată, ceea ce înseamnă că s-a dat un singur fel de înghețată (plus altele, probabil) în doar vreo 2 ceasuri cât am povestit noi pe-acolo.

gelato-di-gianfranco

Ce mi-a plăcut: cremosino – go for it! N-o să vă pară rău.

Ce nu mi-a plăcut: conurile erau din alea ieftinache, de se sparg ușor, când te înfigi așa ca mine în ea bunătate. V-am zis deja că nu pot fi o doamnă când vine vorba de înghețată.

Nu mi-a plăcut că îți dădeau acasă la număr de cupe. O cupă, două cupe, ce facem aici, învățăm să numărăm sau mâncăm înghețată? Dar ei știu mai bine cum construiesc business-ul, cert e că Radu Vodă nr 28A  ăsta e periculos de aproape de casa mea și vinde înghețată periculos de bună. Celălalt punct pe pe Calea Floreasca la nr 91/111, aveți detalii aici.


gran-gelato-italiano-3

 

Pentru cititorii, turiștii și toată lumea din Sibiu, am o recomandare excelentă: Il gelato di Gianfranco. E doar o tonetă din asta la intrarea ”pe centru”, chiar în față farmaciei 24. Nu aveți cum rata. Înghețata e una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată! Și nu mă refer doar la aromă, ci și la textură (e cremoasă, untoasă cât trebuie, nu cât să ți se facă greață, vine la temperatura perfectă, suficient de rece încât să nu curgă și suficient de moale încât să mai vrei o porție) Recomand înghețata Kinder, deși am mai încercat și ceva cu ciocolată și alune și a fost super bună, dar asta Kinder e cea mai super bună-bună! Atât de bună, încât soțul și-a mai luat o porție, iar el nu e așa disperat după înghețată ca mine. Adică, el e normal, cum ar veni.

Haideți, gata, că atâta am scris despre înghețată, că parcă iar mă doare gâtul. Mă duc să mă consolez cu o linguroaie de Stodal.

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Povestea lui Zolty și bannerele (ne)vândute în scop caritabil

Articolul următor

Povestea primului tău dințișor

6 Comentarii

  1. Bunica cu bundita

    Azi merg in centrul Sibiului.Să înghetatăresc ….mult???!Vorbim după….

  2. Valeriu

    Ha ha ha, inghetata cu aroma de slanina de strumf!

  3. Ce mi-a placut faza cu ‘un domn coborât dintr-o frumoasă mașină de teren’. Auzi, dar un amarat de asta cu Logan nu ai vazut? Ca vreau sa stiu sa nu ma fac de ras. Eu sunt mare fana la testat diverse arome. Sa cauti ‘butoiul cu inghetata’, mie mi-a placut enorm.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 153 queries in 0.216 s