Povestea lui Zolty și bannerele (ne)vândute în scop caritabil

zolty bogata

Un experiment bloggeristic și caritabil interesant, dacă nu ar fi trist, aș putea spune.

Zolty e cel din imagine. A ajuns în scaun cu rotile în urma unui vaccin administrat incorect la 9 luni. Omul a pornit o campanie pe blogul său pentru a cumpăra un cărucior electric. Și ca să vezi treabă, căruciorul nici nu e pentru el, ci vrea să îl doneze altcuiva.

Pentru a strânge acești bani, Zolty le-a propus unor bloggeri să pună la bătaie spațiu de publicitate pe blogurile lor mari și cu mulți vizitatori pe zi. Contra cost, normal. Doar că banii primiți astfel să fie donați către căruciorul electric. Zis și făcut. Mulți bloggeri, inclusiv nume mari (care ar primi sume serioase pentru servicii asemănătoare) au îmbrățișat ideea și au oferit bannere, advertoriale pe blogurile lor. Lista întreagă cu exact cine ce oferă o puteți vedea aici.

Ai fi zis că e ocazie excelentă pentru cine vrea să-și promoveze o afacere cu bani mai puțini și o faptă bună la activ. Treaba asta a început pe 17 iulie 2016. (Sunt și blondele pe listă, cu un banner în sidebar pentru 3 luni. )

Deși în comentarii se vehiculează sume decente și sume ridicole, dar măcar sunt niște sume, ghiciți câți bani a strâns Zolty până acum, tadam: 1050 lei!

L-am întrebat câte cărucioare înseamnă asta.

Cu 1050 de lei nu pot cumpăra nimic, mi-a spus Zolty.

Așadar, dacă aveți ceva de promovat, fie o afacere personală, fie a unui client, cred că e o ocazie bună să aveți o expunere mare pe bani mai puțini. Iar dacă nu aveți nici una, nici alta, dați măcar un share, poate vede cineva interesat și facem un amar de bine la final de săptămână.

imagine via zoltybogata.ro

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

 

Articolul anterior

Pericolul promovării grașilor sub umbrela toleranței

Articolul următor

Tot despre înghețată: două din București și una din Sibiu

16 Comentarii

 1. Ela

  Nu aflasem de asta, ma bucur ca ai scris.

 2. Bannerele sunt prea ieftine, cat sa liciteze lumea?! Advertoriale trebuie. O sa ma inscriu si eu.

  • De exemplu pentru; ”21. adihadean.ro Oferă un advertorial sau banner pe două luni (la alegere) pt 1.000 euro , Promovat pe toate canalele lui (adihadean.ro, facebook adrian hadean, instagram adihadean, facebook mediumrare, facebook hadean live),” Ce zici e prea eftin? Multă sănătate

  • Sunt si advertoriale in oferta bloggerilor.

 3. Adevărul este că majoritatea au observat doar că nu scriu corect gramatical și nu au prea observat ce vreau să fac, adică să ajut câteva persoane ca să fie independente de ce-i din jurul lor. Ms pentru că ai scris despre această ispravă. Unii oameni promit multe și ”uită” să se mai țină de promisiune 🙁 .Multă sănătate

  • Stiu ca astepti niste plati de la cineva pentru printesa urbana si de orlando pentru alte doua bloguri. Tu pe astea le-ai marcat ca vandute, desi ele nu sunt, de fapt. Vei primi banii in viitorul apropiat? Daca nu, sterge acel “vandut” din dreptul lor, ca poate sunt altii interesati.

 4. Ramona

  Miruna, Zolty, eu propun o campanie pe un site de fundraising. Ca uite, eu as da 10-20 de lei, si cred ca alti oameni care citesc blogul la fel, e mai simplu sa promovezi asta. Si cred ca e mai eficient sa strangi sume mai mici de la mai multi oameni.

  • Eu inteleg ca e complicat cu site-urile astea, fiindca trebuie sa setezi un target si, daca nu il atingi sau, daca il depasesti, e si mai complicat… Dar vorbesc din auzite.

 5. Roxana

  Buna! Eu am propus pt reclama pe blogul tau o suma mica, ce-i drept, dar, crede-ma, nu sunt in bransa si nu stiu ce preturi sunt. Ar fi perfect sa mi se sugereze o suma. E mult mai usor. Multumesc

  • Salut, Roxana, și mulțumesc frumos pentru propunere! Văd că dormi și tu la fel de bine ca mine 🙂 Îți scriu mâine un email și povestim acolo. Mulțumesc pentru mesaj.

 6. Cred ca cel mai bine este ca cineva sa realizeze o pagina de sustinere/donatie unde utilizatorul poate dona prin telefon (cea mai usoara metoda si rapida), transfer bancar, card, paypal, etc.
  In acest fel s-ar strange mult mai multi bani si mai repede.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.155 s