Toţi Petrişorii noştri

4 inimi

De când mă ştiu, la noi în familie au fost 3 de Petru: bunicul, tata şi subsemnata. Deşi am întrebat-o serios pe mama de ce i-a lăsat să-mi facă un ca asta şi să mă treacă “Petra” în documente, cu timpul, a ajuns să-mi placă, fiindcă nu mai era nimeni ca mine. Frau Lehrerin mi-a zis “Petra” în clasa întâi, cu accent german şi rârâiutul ei fermecător. Oricum, mi-ar fi plăcut orice scotea femeia pe gură, deci aia a fost. Aşa am rămas până am terminat liceul, iar prietenii mei din vremea aia încă mă strigă aşa 🙂

De fiecare dată când primeam urări de “La mulţi ani” de Sfântul Petru, primeam la pachet, pentru toţi trei: bunicul, tata şi copila. Până într-un an, când primul dintre noi s-a prăpădit. Pepe. Rămăsesem 2 Petri în casă şi e ciudat că încă mi se părea ciudat. Şi după 3, şi după 10, şi după 15 ani. Că nu-l mai pomeneşte nimeni în urale, în gânduri, în nimic pe bunicul după care ne-a chemat pe toţi. Pe toţi Petrişorii din familie.

Doar că, uite, Pepe, anul ăsta, am reîntregit cei 3 Petrişori cu un Broscuţ. Ţi-ar plăcea de el, deşi nu seamănă cu Simineii. (E mic şi pufos, se uită atent şi vorbeşte multe. Deja i-am povestit de tine şi-o să-i mai spun în fiecare an.) Să ne trăiască la mulţi ani! 🙂

Şi dumneavoastră să trăiţi, cu toţi Petrişorii voştri.

imagine via Shutterstock, 4 inimi

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Despre alăptatul în public – de la ruşine la ostentaţie

Articolul următor

Alăptatul în public: România vs Anglia

6 Comentarii

 1. alipety

  ce dragut!!! La multi ani! sa traiti cu numele!
  si eu cu voi 🙂 Petronela sunt si eu… nu-mi place numele, dar imi place sa ma sarbatoresc de Sf.Petru. Cum ieri a fost ziua mea, iar azi e ziua de nume, cheful cel mare cu prietenii si familia este azi…sunt asa…euforica.

  • Ueeee, ce petrecere va fi! La mulţi ani de 2 ori! Distracţie faină deseară. Mă gândesc că mâine nu te prezinţi la birou… altfel, nu-i petrecerea reuşită :)))

 2. Carmen

  La mulți ani vouă și broscuțului!
  Să fiți sănătoși și să aveți multe motive de zâmbet și de bucurie!

 3. BOBY

  Ce zici daca numele tau vine de la enigmatica , fascinanta si minunata PETRA (Iordania)?
  Tot ce va doriti, sa se indeplineasca!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.363 s