Ce-i greşit în poza asta?

13230765_1439140069444924_1049244472_o

De când am revenit în Bucureşti, am observat cu stupoare o nouă specie de pieton: ăla care respectă legea, dar doar de la jumătate.

Ce poate fi mai rău decât să treci pe roşu? Să nu treci. Sau să treci. De fapt, să te apuce nehotărârea cam pe la mijlocul benzii. Să te lovească alabalaportocala în plin trafic: să trec, să nu trec, să trec, să nu trec. Am tot căutat un nume potrivit pentru acest tip de pieton, însă altceva decât din familia lexicală a vitei cornute nu am găsit. Adică: semaforul este evident roşu. Tu – în loc să stai cuminte căţărat pe trotuar- te înfiinţezi pe trecerea de pietoni aşa, cam la jumătate de metru.

Mi s-a întâmplat deja şi când eram în maşină: am pus frână bruscă de era să intre ăla din spate în mine. Pe bună dreptate. Noi aveam verde, pietonii un ditamai roşul, doar că s-au aruncat nişte nehotărâţi din ăştia de jumătate în calea mea. A doua oară, era să intru eu într-o maşină din faţă, care a frânat neaşteptat, că nu ştia ce face pietonul rudă cu vita.

Doamnelor şi domnilor, dincolo de faptul că nu câştigi nimic dacă furi startul la trecerea de pietoni, e foarte periculos. Vă poate agăţa careva fără să vrea. Mai ţineţi minte când eram mici şi învăţam de la părinţi să trecem strada, cum ne spuneau să nu stăm niciodată chiar pe marginea trotuarului? Ei bine, nu se refereau la mijlocul şoselei…

*în imagine, e exemplificat articolul cu specia de pieton mai sus menţionată (şi semaforul roşu evident). Noi suntem acolo doar ca pretext. Credit photo, domnul H.

Articolul anterior

La nuntă. De-a râsu-plânsu’.

Articolul următor

Tăierea întârziată a cordonului ombilical

12 Comentarii

 1. Ca pretext zici tu, dar unii se bucura sa va vada 🙂
  In rest, absolut de acord cu ce ai zis, chiar daca am fost si eu de vreo doua ori in ipostaza descrisa de tine, cea de pieton tembel 🙂 De obicei, nu sunt chiar tembela, dar mi s-a intamplat si asta 🙂 Dar tot ai dreptate, asa am zis si io atunci despre mine.

  • Mihaelo, e chiar periculos. Şi nu câştigi mare lucru. Problema e că, atunci când te grăbeşti, nu mai judeci tot timpul… Pe mine m-a strigat ieri o femeie pe stradă, îmi curgeau nişte bani dintr-un buzunar. Eram cam aşa.. bebe plângea în wrap, eu schimbasem nişte bani la magazin, aveam un covrig într-o mână, umbrela în cealaltă, nu i-am putut băga în geantă pe bani, a, şi am zis că Tudor plângea? Şi cineva mă aştepta? Şi că, atunci când plânge copilul, eu nu mai judec, zici că apeşi pe un buton şi mă tâmpesc instantaneu. Deci, nu îţi găsesc scuze, dar vezi că e periculos.

   • Pai, asa-i, nu mai fac. Promit. Dar nici eu nu stiu de ce am facut asta, atunci. Cred ca tot din ceva motive multe, adunate in mintea care fugea aiurea si era in alte locuri, nu cu mine, pe drum.

 2. Laura

  mie imi place bebele din wrap 🙂

 3. Lusa

  Pietonul din imagine probabil considera trecere de pietoni locul din care incepe “zebra” .. sigur se crede pe trotuar :)))

 4. Nush, eu ma declar profesionist la slalom printre semafoare si masini. Dimineata, asta face diferenta intre a prinde metroul cu care ajung la timp la munca si a intarzia, daca stau la semafor, ca restul oilor dresate.

 5. Aproape zilnic vad atatia oameni care nu dau doi bani pe viata lor… Spre exemplu, trec destul de des prin cartierul Rahova. De la copilsi pana la om de peste 60 de ani, se trece strada ca in codru, de parca nu ar fi constienti ca exista masini care circula in zona aia.
  Chiar aseara am vazut un grup de tineri, trecand pe trecerea de pietoni, fara sa se asigure, aveau semaforul pe rosu si ei treceau fara probleme, in conditiile in care unul dintre ei avea si un copil mic in brate si bineinteles ca s-a gandit sa se joace cu, copilul ala pe trecerea de pietoni.

 6. Mai oameni buni, suntem needucati. Pentru a se schimba aceste apucaturi avem nevoie de educatie. Cine sa ne educe? La televizor nu se vorbeste niciodata despre regulile de circulatie, despre cum sa treci strada. Poate ar trebui sa cerem televiziunilor sa introduca emisiuni sau anunturi despre cum se traverseaza.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 156 queries in 0.454 s