Ca să le facă şi doamnelor plăcere

Oameni care se ştiu orienta mai bine în capetele altor oameni decât pe străzile patriei, oricărei patrii, am mai văzut. Vorba ceea, tocmai m-am măritat cu unul. La noi în familie, toată orientarea turistică s-a adunat la mine, ăsta nu mai e nici un secret pentru nimeni.

Oameni care să fie atât de tineri şi să danseze atât de contratimp n-am crezut că s-au inventat pe lume.

Am fost la 2 nunţi luna trecută. Şi-am observat oamenii, deşi n-ai fi crezut c-am avut timp. E vorba de cum dansează. De cum se mişcă pe acordurile alea, oricum ar fi ele. Şi sunt unii, domnule, care nu le nimeresc nici să-i pici cu ceară, însă nota 10 pentru străduinţă! Nota 11 pentru dezinhibare, că mai sunt şi acei câţiva care se ştiu mai nepricepuţi, dar pe care atât de puţin îi interesează, încât ei tot dansează, şi anume, ritmul lor!

Apoi, sunt prietenii lui tata. Cu oscilaţiile de vârstă +,- 15 ani. Domn’e, dansează perfect. N-ai văzut aşa ceva. Şi mă refer la bărbaţi, căci cu femei n-am avut onoarea. Şi nevestele lor, tot aşa, superbe. Ritmul ăsta nu se învaţă nici pe net şi nici pe calculator. Ritmul ăsta are ceva viu în el, ca aerul proaspăt de munte. Când te uiţi la ei cum ţopăie în armonie, îţi vine să intri-n pământ de ruşine. Că la tine-n cap şi, mai ales, în picioare, cam toate melodiile-s la fel.

Să vă mai spun una. Am făcut la viaţa mea vreo 3 cursuri de dans profi, dacă nu 4, că Ada, prietena mea din America, se jură c-am mai făcut unul şi-n copilărie pe vremea când încă stătea pe strada mea. Cu atât mai grav. Patru, oameni buni, întrebaţi-mă ce s-a lipit de mine! Că n-am insistat atâta de bună ce-am fost… No mistakes in the tango, all right!

tango-peinture-tango-img

Oare de ce nu se transmite şi bucuria asta de dans, ar trebui să fie o lecţie lângă primii paşi şi primele cuvinte. Oare de ce mi-a făcut mai mare plăcere să dansez cu prietenii lui tata decât cu ai mei? (No offense celor vizaţi, ştiţi că-mi sunteţi dragi până la urechi, dar ăsta-i adevărul.) Un talanga-balanga de pe-un picior pe altul îţi face plăcere eventual în clasa a5-a când cea mai tare senzaţie e să-i numeri celuilalt respiraţia de-aproape şi să nu-i ghiceşti gândurile nici pe departe. Tot ce vine după, dacă nu e pe ritm, pentru o femeie e aiuria şi, pentru un bărbat, umilitor. Plus, după ce te-ai măritat, se schimbă radical respiraţia! 😉 Faceţi bine de puneţi mâna şi piciorul ăla pe ritm! Ca să le facă şi doamnelor plăcere.

foto

Articolul anterior

(De)machiatul miresei la nuntă

Articolul următor

Ghidul unei nunţi fără regrete

3 Comentarii

  1. Barbatii mai inaintati in varsta stiu mai bine sa danseze.. 🙂

  2. Eu in iulie am mers la un curs de dans Salsa si Bachata 😀 de 2 ori pe saptamana timp de o luna. A fost foarte fain dar lipsa mea de motivatie si-a spus cuvantul si dupa o luna am renuntat si eu si 2 prietene ale mele si culmea, dintre toti a ramas un prieten care a continuat 😀 (ca ne-am bagat mai multi, asa in grup, sa fie mai fun).
    Am zis totusi ca la primavara reincepem si noi si o luam iarasi de la 0.

  3. Stii ce te rog? Sa fie scrisul si mai mic.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.185 s