Dacă, doar pentru o secundă…

Am văzut la Sabina clipul ăsta şi m-a impresionat. E vorba despre oameni afectaţi de nişte forme netratabile de cancer, cărora o fundaţie caritabilă din Franţa a vrut să le readucă PENTRU O SECUNDĂ sentimentul LIPSEI DE ORICE GRIJĂ.  Mimi Foundation a promis celor 20 de pacienţi o schimbare de look, unii dintre ei fiind fără păr, palizi şi deznădăjduiţi. În timpul “aranjării”, n-au avut voie să deschidă ochii, iar, la final, au avut o mare surpriză când s-au uitat în oglindă! Doar că dincolo de oglindă, stătea un fotograf, care a imortalizat secunda lipsită de griji, momentul în care probabil că nu s-au mai gândit la nimic altceva.

Zilele astea, ca multă lume de altfel, am văzut câteva clipuri cu şi despre Nelson Mandela. Într-un interviu la un post tv australian, moderatorul l-a întrebat cum de, după ce-a ieşit din închisoare, nu i-a urât pe cei care l-au băgat acolo, cum de nu şi-a dorit măcar puţină răzbunare? Răspunsul lui nu e dintre citatele celebre ale lui Mandela, dar eu l-am ţinut minte. Zicea că, după ce stai 27 de ani în închisoare crezând că niciodată nu vei mai ieşi, când eşti în sfârşit din nou liber, nu vrei să mai pierzi nici o clipă cu ură şi amărăciune, ci vrei să fii cât mai vesel şi pozitiv cu putinţă.

Enjoy life. It has an expiration date 2

Dacă ceva e sigur pe lumea asta, atunci aia e că vom muri cu toţii într-o zi. Asta nu e o noutate. Diferenţa între cei bolnavi şi cei nediagnosticaţi e că unii au mai multe detalii despre când se va întâmpla asta. Însă toţi, absolut toţi (indiferent în ce categorie ne aflăm în momentul ăsta) putem hotărî cum să trăim până la momentul Ăla.

Există două categorii de pacienţi: cei care ştiu că vor muri, dar se hotărăsc să trăiască până în acea zi, şi cei care ştiu că vor muri, dar se hotărăsc doar să aştepte momentul .

Iubire, miracole şi medicină

Iar, în final, vreau doar să vă amintesc că e minunat să fim fără griji (“carefree”), dar e periculos să fim negrijulii (“careless”). În fiecare secundă.

foto

Articolul anterior

1974, ultima dată la dentist

Articolul următor

Cadouri scumpe vs cadouri de valoare

3 Comentarii

  1. Lorelai

    Interesant este ca poate acesti oameni traiesc intr-o secunda mai multa detasare si happiness decat altii sanatosi intr-o viata intreaga prinsi intre griji si stresul zile de maine, trist, ha?!

  2. Claudia

    Dupa ce am vazut filmuletul mi-au aparut un zambet pe buze(si de obicei zambesc) si un oftat:zambetul e pentru frumusetea acelor oameni si oftatul era pentru noi ceilalti,cei care nu prea mai stim sa apreciem viata cu lucrurile ei marunte…

  3. Nu degeaba se zice traieste viata ca si cum ai mai avea doar o zi de trait, profita si bucura-te!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 134 queries in 0.371 s