1974, ultima dată la dentist

Da, doamnelor şi domnilor. Cred că astăzi am văzut un record în cariera mea. Într-un fel, sper să fi fost un record pe care să nu mai fie alt om să-l doboare.

Pacient care n-a mai fost la dentist din 1974. Avea proteze totale şi sus şi jos. Arătau ălea de zici că erau ieri făcute. Bine, nu ieri. Alaltăieri. Impecabil păstrate! În afară de faptul că dinţii erau extrem de tociţi, unii ciobiţi şi unul căzut, nu i-ai fi dat vârsta. Nici pacientului, nici protezei.

La examinare, chiar şi la pacienţii fără dinţi, tot se vede gradul de igienă orală. Na, la nenea ăsta era fabulos ce vedeam… În fine, el voia doar să-i repar protezele. I-am sugerat că ar fi vremea pentru unele noi şi i s-a părut o idee bună 🙂

Înainte să plece l-am întrebat cu ce le spală. Nu mai puteam de curioasă. Că am mulţi pacienţi care se tot plâng de diverse modernităţi care nu curăţă ca lumea. Deşi eu spun tuturor că secretul ca ceva să funcţioneze e să-l foloseşti! Ghiciţi cu ce le spală. Apă cu sare!!! Şi tot cu apă cu sare-şi clăteşte şi gura şi-şi spală gingiile. Zicea că în familia lui nu aveau bani de pastă de dinţi, iar între timp nici nu-i mai trebuie.

I-am oferit eu nişte mostre. M-a refuzat.

Din 1974… şi arătau impecabil. Ca-n reclamele la Ariel.

pullingteeth

Una peste alta, nu ştiu ce m-a impresionat mai mult: saltul temporal pe care l-a făcut domnul astăzi (oare cum arăta cabinetul stomatologic în 1974?!?!?! Cred că nici profesorii noştri nu ştiu!), protezele lui din ’74 sau onoarea de a fi probabil ultimul dentist al acestui simpatic pacient. (Ori sunt de hahat protezele mele şi merge la altu’ să le repare :P)

foto

Articolul anterior

Să susținem (dis)confortul fumătorilor – da sau nu

Articolul următor

Dacă, doar pentru o secundă…

8 Comentarii

 1. Drace, cu zece ani inainte sa ma nasc! 😮

  Cati ani avea nenea?

 2. Nu mai ştiu, da’ mulţi 😀

 3. Ţine minte că-n ’74 şi-a făcut proteze.

 4. em

  zilnic se spala cu sare??? :O wow

  • Si sa stii ca am auzit de un renumit prof care zicea tot asa, ca el toata viata lui numai cu apa cu sare s-a spalat si masat gingiile.
   Secretul sta sa ne spalam pe dinti si sa avem un fond genetic prietenos.

 5. Wow…stiam si eu de la bunica mea de apa cu sare, dar nu am testat niciodata spre rusinea mea. Apoi mai auzisem ceva ca bicarnonatul de sodiu albeste dintii. Dar uite ca o sa fac si eu experimentul cu apa cu sare ca m-ai facut curioasa, dupa ce o sa-mi dau jos aparatul dentar (sper eu anul care vine)

 6. mihaela

  si eu imi fac masaj cu ulei de masline cu sare, gargara cu sare, si din cand in cand ma clatesc cu apa cu propolis. functioneaza cel mai bine.

 7. Daca a acceptat atat de usor sa schimbe protezele, nu inseamna ca va fi si la fel de usor de multumit. Ceea ce inseamna ca e posibil ca acest pacient al tau sa aiba asteptari mari de la munca ta. Bafta!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.216 s