Ea ştie unde-i Bulgaria!

La cursul ăsta, eram mai mulţi colegi, naţii diferite. (Şi cum tot românul e poet şi răspândit, am avut norocul să întâlnesc şi aici un român, dar nu despre asta e vorba. Ci despre colegul bulgar.)

Într-o discuţie cu o tipă din Lituania şi alta din Anglia, dar din părinţi turci. Asta mică, englezo-turcoaica, frumoasă-foc, dar mai mult englezo decât turcoaico. Vedeţi imediat de ce.

Vorbeau ei despre de unde e fiecare, când apar eu. Mă-ntreabă bulgarul:

-Tu de unde eşti?

-Din România.

La care, către asta mică: -Vezi, ea ştie unde e Bulgaria!

Toată lumea râde. Deşi nu e tocmai un compliment. Nici măcar pentru româncă 😉 Să zicem că la noi e cam normal să ştii orientarea pe hartă…cam de prin clasa a 6a.

După toate astea, începe lecţia de geografie: Deci unde vine Lituania? Ştii unde-i Polonia, pe-acolo şi Lituania… .

Iar Bulgaria e … la cursul următor!

Europe

(Şi când te gândeşti că unii pleacă din România, pentru a le oferi copiilor lor o altă educaţie. Sper din tot sufletul să nimerească o şcoală bună şi nişte prunci dispuşi. S-o facă pe ea, şcoala cea bună.

Şi ca să nu ne înţelegem greşit, englezo-turcoaica de care râdeam mai sus e o super-isteaţă, absolventă de medicină dentară în Sheffield, trecută prin întreg complico-sistemul englez de complicare şi ieşită cu diplomă şi precis cu nişte atuuri intelectuale. Şi frumoasă-foc, pe deasupra. N-o face Bulgaria pe ea, serios acuma.)

p.s. Pentru cei care se simt extremi şi deştepţi într-o zi de miercuri, ia jucaţi-vă un pic pe atlasele astea. Doar doar să vă epuizaţi puţin din energia vreunui comentariu răutăcios. Just in case, cum ar zice turcoaica. 😉

foto

 

Articolul anterior

Ce pot face astăzi, de ce tot las pe mâine?

Articolul următor

Două filme şi o blondă

11 Comentarii

 1. Mihaela

  eu nu prea inteleg unde e leg intre bulgaria si medicina dentara. de ce daca a terminat med tb sa stie sau nu unde e bulgaria. iti povestesc eu cum e cu invatamantul britanic daca vrei. fac asta de 4 ani.

  • Da, vreau! 😀

   Voiam să zic că nu e o idioată, care nu ştie diferenţa între stânga şi dreapta… :))
   şi da, vreau să-mi zici cum e cu învăţământul! Fiindcă nu ştiu prea multe. Decât că ai nevoie de note bune şi multe voluntariate pe tot parcursul şcolii ca să poţi ajunge să dai bani grei la universităţi.

 2. Super tare.
  Mi-am adus aminte de o profesoară pe care am avut-o şi zicea la un moment dat că dacă ar fi avut talent artistic ar fi făcut arte, nu fizică, deci să nu avem pretenţii de la ea să deseneze frumos :))
  Probabil aşa era şi englezo-turcoaica ta cu geografia 🙂

 3. dada :))) foarte simpatică profa ta

 4. liana

  Daca nimeni de la scoala pe care a facut-o in UK nu i-a cerut sa stie asa ceva, daca n-a fost curioasa sa citeasca una alta, daca n-a calatorit niciodata(sau poate a calatorit dar n-au interesat-o decat orasul de decolare si ala de aterizare; sau poate era kurda si ura Turcia cu vecinii ei cu tot!). 🙂
  Dar de curiozitate,asa: din cati dentisti erati acolo cati erau englezi de macar 2 generatii si cati emigranti?

 5. mihaela

  pana scriu eu despre educatie, te anunt ca din ce in ce mai multi britanici vor auzi de Bulgaria. documentar pe BBC iPlayer (nu am TV) despre Sunny Beach in Bulgaria, the new party destination for young Brits.

 6. liana, erau vreo 3 englezi 100%. Din vreo 20 de oameni.

  mihaela, cred că am şi văzut reclama pe autobuze!

 7. morbo

  lasa ca sunt destui romani care incurca slovacia cu slovenia, de exemplu. si astea-s aproape, nu ca bulgaria de anglia.

 8. Si eu tot cred ca in a sasea sau a saptea am facut geografia lumii. Chiulesti atunci, lasi impresia de repetent mai tarziu 😀

 9. liana

  3 din 20 ?
  Dragut ar fi fost sa se foloseasca limba materna majoritara in grup….ce circ grozav :))
  Cine erau majoritari, indienii?

 10. Eu am dat si capacitatea si bac-ul la istorie dar constatam mereu ca ma descurcam chiar mai bine cu harta decat cei care alesesera geografia ca disciplina de examen. Pur si simplu tine de orientare si de atentia pe care o ai in clasa atunci cand se preda. Plus ca e de bun simt sa stii cum sunt impartite continentele, unde sunt oceanele, capitatele statelor importante si sa arati pe harta muntii Alpi. 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.570 s