Două filme şi o blondă

Probabil ar fi trebuit să scriu articolul ăsta înainte de weekend, dar recomandările bune-s primite oricând, aşa-i? Deci ţineţi minte, când vă plictisiţi şi vă e dor de un film uşureanu-iubireanu, reveniţi aici.

Weekend-ul ăsta la mine a marcat finalul unei săptămâni obositoare (că tot ce e peste un eveniment/zi mă epuizează psihic, nici nu-mi vine să cred că era o vreme când făceam şcoală, două joburi plus blogging, în aceleaşi 24 de ceasuri care acum nu-mi mai ajung). Iubitul meu învaţă de zor, săptămâna viitoare are un examen important, cel de ieşire din specialitate. Şi dincolo de faptul că nu-mi vine să cred, că nu ştiu unde-am pus tot timpul care-a trecut de când ne plimbam ca doi necunoscuţi prin bălţile Clujului, dincolo de faptul că a crescut sub ochii mei, că ne-am schimbat concepte şi principii împreună fără să ne dăm seama, dincolo de toate astea,am încercat să fiu invizibilă zilele astea, ca să-l las cu cărţile lui, cu foile şi atlasele şi craniile. Pe ăsta din plastic l-am botezat şi i-am oferit un loc permanent pe masa noastră.

Am văzut două filme, mi-au plăcut şi-am zis să vă spun şi dv.

“Before sunrise” cred că l-am mai văzut, deşi nu l-am ţinut minte. E un film de dragoste, despre farmecul prezentului iubirii. E despre tot ceea ce e mai important între 2 oameni: Acum-ul. Despre doi tineri care se întâlnesc absolut întâmplător, petrec o noapte pe străzile Vienei, o noapte în care se descoperă, fără intenţii, fără interese, fără aşteptări. Mi-a amintit atât de mult filmul ăsta despre cum erau întâlnirile noastre la început, când nimeni n-avea nimic de pierdut, nici sentimente, nici orgolii, ci doar de câştigat, atât de mult de câştigat! Filmul e superb jucat, atât de natural, încât uneori te întrebi dacă oare scenaristul nu e numai inventat, iar morala e minunată. Nu vă spun cum se termină, fiindcă nici nu cred că mai contează. Singurul lucru important în filmul ăsta e prezentul. Iar după câteva dezamăgiri personale şi decepţii în viitorul iubirii, după hotărârea certă de a nu mai crede în prinţi, ci mai degrabă în broscuţe, vreme de 3 ani de zile, aşa am ştiut noi şi eu iubirea: Prezentul era tot ce aveam.

Time traveller’s wife, soţia călătorului în timp. Cam SF aşa, dar te prinde şi te emoţionează. E vorba despre un tip care călătoreşte în timp din cauza unei mutaţii genetice (cam dubioasă chestia asta, dar să zicem…). Se îndrăgosteşte de o tipă, se căsătoreşte cu ea, au o fetiţă. Şi cum călătoriile lui în timp le influenţează viaţa. E aiuria firul epic la nivel raţional, dar cumva emoţional reuşeşte să te capteze filmul. Sunt curioasă dacă l-aţi văzut, cum vi s-a părut.

Eu am depăşit faza cu seriale. Doar că, având în vedere că am trecut prin ea, nu mai ştiu câtă încredere pot avea în gusturile mele.

Articolul anterior

Ea ştie unde-i Bulgaria!

Articolul următor

Fără telefon mobil la nuntă!

14 Comentarii

 1. Time traveller’s wife l-am vazut de ceva timp, mi s-a parut interesant, dar nu suficient sa-l revad.
  E tot mai greu sa gasesti un film interesant, recent am vazut si eu cateva filme frumoase si am scris pe blog. Dar tot incerc sa ma motivez sa citesc mai mult, darrr ca sa citesc trebuie sa fiu odihnita 😀

  0
  • Mie cititul imi oboseste ochii, care-s oricum gata obositi dupa 8h de lucru.
   Am citit recomandarile tale si Before sunrise l-am vazut pe facebook la Ioana printesa urbana cred 🙂

   0
 2. Eu nu am văzut nici unul dintre ele, dar mă bucur că în ultima perioadă, am mai pus mâna pe cărţi.
  Despre Before Sunrise tocmai mi-a povestit o colegă săptămâna trecută. Am înţeles că există şi două continuări: Before Sunset şi Before Midnight, ultimul plăcându-i cel mai mult. Am vrut să le caut şi eu, dar încă nu am apucat.

  0
 3. “Before sunrise” face parte dintre-o serie. Cauta si “Before sunset” si “Before midnight”, ultimul aparut.
  (Before Midnight is a 2013 American romantic drama film and the sequel to Before Sunrise (1995) and Before Sunset (2004) – http://en.wikipedia.org/wiki/Before_Midnight_(film))

  0
 4. super, merci ca mi-ati zis!

  0
 5. Gabriela Danescu

  Multumim pentru sugestii. Par niste filme interesante. Le trec pe lista “de vazut cand am timp liber” 🙂

  0
  • Gabriela, primesc şi eu la schimb, să ştii!

   Liviu, nu am ştiut!!! Ghici ce fac în seara asta!

   Ivona, noroc că al meu învaţă, altfel Bruce Willis ar fi pus monopol pe laptop.

   0
 6. Liviu

  Sunt frumoase. Si cartea ‘Sotia calatorului in timp’ e foarte frumoasa. Si da, n-ai scapat de seriale. Urmeaza Before 2, Before 3 … 😀

  0
 7. Mi-a placut LA NEBUNIE seria Before Sunrise, Before Sunset si cel aparut anul acesta – Before Midnight..m-as uita oricand din nou la ele…sotul meu a spus la primul ca el nu poate sa faca asa ceva, sa se uite pentru 2 ore la 2 oameni care merg pe strazi si vorbesc…Barbatii vad altfel filmele astea romantice.. pe mine insa seria m-a cucerit!

  0
 8. alipety

  mi-a placut la nebunie Time traveller’s wife si l-as revedea oricand. e unul dintre putinele filme care m-au emotionat si au ramas intiparite in memorie. recent am vazut The Impossible, care mi-a stors multe lacrimi timp de aproape 2 ore.

  0
 9. Before Sunrise parca mai dragut decat Time traveller’s wife…

  0
 10. Before Sunrise este cred ca printre filmele mele preferate. Chiar l-am downloadat asta vara sa ma mai uit o data la el. Prima oara l-am vazut la televizor, cand eram mai micuta, dar mi-a ramas in minte. Continuarea nu a fost asa de buna. Iar anul acesta a aparut si a treia parte.
  De cate ori ajung la Viena imi amintesc de el.:)

  0
 11. am vazut filmele mi-au placut foarte mult. merita vazute!

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 188 queries in 0.263 s