Ce pot face astăzi, de ce tot las pe mâine?

Spuneți-mi și mie de ce în douăjde ani de experiență cu școala și organizarea asta intelectual-pretențioasă nu am învățat și io, domn”le, să număr până la ceasul al doișpelea, nu să mă trezesc disperată că nu știu pe ce să pun mâna și de unde să iau o cană mai mare și o cafea mai tare!

Ca să vă explic. În generală, la fiecare început de trimestru, că pe vremea mea aveam așa ceva, la fiecare început de ceva, îmi propuneam să-mi fac lecțiile în ziua în care le primesc, cu nu o zi înainte de deadline. Nici cu o pauză înainte de oră. Bine…

La fiecare început de an universitar, îmi propuneam să învăț conștiincios pentru fiecare stagiu, să nu mai las grosul pe sesiune. După care în sesiune, trăiam cu cărți și cafele. Bine, și bloguri 😀

De ce acum, când mă dau mult mai adultă și responsabilă, când știu că merg la cursurile astea de vreo 2 luni, de ce mama naibii am lăsat pe ultima sută de metri testul de dinaintea cursului?! Mi s-a cerut sa dau un test online, pe care trebuia să-l trec 100% ca și condiție de participare. Mă trezesc în seara dinaintea cursului, într-un hotel frumos, chinuindă-mă la un wi fi de 2 lei (de fapt, gratuit) să trec hahatul ăla cu succes!!! Unde eu aveam planuri de văzut prieteni în Manchester, de ieșit și povestit cu ei, că de asta am venit cu o zi înainte, altfel m-aș fi pornit de-acasă doar în dimineața cursului.

Site-ul se încărca exact cu viteza melcului turbat, iar eu făceam treișpe-paișpe când vedeam că minunatul test e construit din mai multe și că e de o stupiditate rară și tot așa.

Adevărul adevărat e că (mi-)am uitat. La fel cum uit de toate lucrurile care n-au legătură cu ceva pantofi, genți, bilete de avion, eventual parfumuri. Ăstea-s lucruri de care întotdeauna mă îngrijesc din timp. Am uitat, dar mi-a amintit cineva în seara magică, deci ce credeți că făceam eu azi-noapte la 12? Complement simplu sau compus și combinații de 4 luate câte 2.

Mi-a crăpat capul.

Și nu, nu vă imaginați că făceam ceva preafericit, preaintelectual sau preamedical. Deși aș putea să vă las crezând asta.

Nici prietenii nu i-am văzut, nici de dormit n-am dormit, iar cel mai trist e că nici data viitoare nu o să fac altfel.

Tocmai fiindcă tot la fel fac de douăjde ani. Și-mi iese.

Nu-i așa că nu doar mie? 😉

 

Articolul anterior

Şezutul e noul fumat

Articolul următor

Ea ştie unde-i Bulgaria!

12 Comentarii

 1. Cu siguranţă nu doar ţie ţi se întâmplă! Poţi să mă treci şi pe mine pe lista celr ce-şi tot propuneau şi să facă temele din ziua în care le-a primit şi să înveţe ceva înainte de sesiune. Sunt o vaşnică luptătoare cu organizarea timpului şi a treburilor. Până la batrâneţe mai am timp să învăţ cum se face, ceea ce le doresc şi prietenilor mei. Sau poate-om reuşi mai devreme?

 2. Păi tot este OK cu temele făcute cu o seara înainte de deadline 🙂 Mai nasol este când trebuie să le copiezi de la coleg/colega cu 5 minute înainte să ajungă profesorul.

  În concluzie… se poate și mai rău 🙂

 3. Daca am fi facut “ieri” ce ar fi trebuit sa facem in fiecare “maine” probabil acum am lucra pentru NASA!:))

 4. Asa-i, nu doar tie! 😀

 5. Copila blonda, nu esti singura 🙂

 6. Mereu spunem data viitoare o sa fac altfel, mereu facem la fel. Dupa ce mi-am luat permisul de conducere,am promis ca nu ma mai inscriu la niciun master/curs ca sa nu mai trecp rin stresul sesiunii. Anul acesta inainte de concediul mult asteptat, mi s-a comunicat ca in prima zi de revenire la job voi da examen de promovare in grad. Aveam teoretic 3 saptamani de invatat, ghici cand am inceput sa citesc? Cu 2 zile inainte de examen si si in acele zile imi gaseam o gramada de alte chestii de facut importante prin casa :))

 7. Valeriu

  Cea mai mare minune e sa crezi ca poti face una. Restul e foarte usor. – N. Iorga
  Fa de doua ori pe dos si a treia oara vei face ce trebuie.
  In viata sunt trei etape, de la 0 la 10 ani nu stii ce faci, de la 10 la 20 faci ce-ti spun altii, de la 20 la 30 faci ce vrei, dar de la 30 incolo trebuie sa faci ce trebuie.

 8. Cine cunoaste se descurca. Eu invatam pentru examene in utima noapte. Ma duceam acolo rupt de somn 🙂

 9. Hmmm, invatatul asta , numai amintiri neplacute am despre . Si sincer in toate amintirile eram in criza de timp …:))

 10. Claudia

  Ei bine eu fac altfel.Mie imi place sa le fac pe toate din timp ,sa le am pe toate pregatite din timp ca sa evit craparea de cap…cu toate astea este dovedit ca…exact in ultima clipa se modifica ceva si-mi da peste cap toate planurile mele bine facute si construite si toata linistea mea sufleteasca se duce d…Si atunci cu e mai bine:din timp sau nu?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.547 s