Nu-i frumos să scuipi!

Să vedeţi: pacientă. Vreo 8 ani. Rochiţă, bentiţă, super-scumpă. Ziceai că-i Shirley Temple fără bucle. O ştiam, e pacienta mea de-o vreme. A venit cu taică-său şi soră-sa. El, un tip din ăla frumos, înalt, ochi albaştri, se vedea că sunt dintr-o familie educată şi obişnuită cu duşul şi periuţa de dinţi. Cealaltă fetiţă avea o carte-n mână, ceea ce e rar la copiii din ziua de astăzi.

Asta mică s-a urcat pe scaun, mi-a dat consimţământ pentru tratament, la un moment dat i-am zis să scuipe. Cică… nu poate. I-am arătat scuipătoarea, ia, fato, scuip-acia. Asta mică, cică nu-i place. Poftim? Să scuipe. Nu-i place să scuipe.

Booon.

La care, tată-său îi spune că nu-i frumos să scuipi în general, dar că la dentist nu e problemă. Să scuipi. Bine, imediat m-am oferit eu s-o scutesc de gestul vulgar şi să aspir toată saliva cu, evident, aspiratorul, doar că am cam speriat-o când m-am îndreptat cu băţul ăla huruitor spre ea.

Cică o să scuipe. Dar ne roagă să nu ne uităm.

NU MI-A VENIT SĂ CRED!!!! Atâta era de finuţă şi de drăguţă şi de sinceră în dezgustul absolut faţă de un gest pe care-l detestă fără să ştie de ce, dar pe care acum e nevoită la toţi cei 8 anişori să-l facă. Compromisurile în viaţă nu ţin cont de vârstă.

Noi ne-am întors toţi cu spatele.

Şi-a scuipat.

Apoi soră-sa a întrebat-o, gata, ne putem uita?

images (5)

———————————-

Atâta mi-s de dragi copiii ăştia mici şi isteţi de n-aveţi idee. Acum nişte ani, credeam că toţi sunt turbaţi. Iar acum-acum sunt pacienţii mei preferaţi.

foto

Articolul anterior

Vremea când nu va mai fi despre mine

Articolul următor

Când copiii noştri ne vor citi blogurile

14 Comentarii

 1. Valeriu

  Daca ii lasi in pace, copii reactiomează normal.
  Imagineaza-ti un copil fara telefon mobil, ce nu poate fi controlat, sanctionat sau laudat.

 2. Din nou, educatia se vede si se vede foarte bine ca mai sunt parinti care isi educa bine copiii.

  • Normal că sunt. Britanicii ăştia mici şi stiff upper lip aşa îs atâta de scumpi!!1 Nu ştiu dacă numai pentru mine, e chestia aia că zici că-s luaţi de prin filme… :))

 3. Mia

  Si eu am sila de scuipat..chiar si cand merg la dentist si ma bucur cand nu ma pune sa scuip, dar absoarbe cu chestia aia care a speriat-o pe fetita. 🙂 Daca tot este, de ce sa n-o folositi?E si mai rapid, nu?

 4. Cei 7 ani de acasa au trecut.Se pare ca fetita a invata lucruri frumoase,ceea ce se intampla mai rar in cazurile de fata.Scuipatul este un mic detaliu in ceea ce priveste o crestere sanatoasa.Si faptul ca ea a insistat sa nu o faca,indica faptul ca este o fire puternica.
  Frumoasa poveste,ma face sa cred in ingerasii astia zdruncinanti!

  Eu inca mai am teama de scaunul acela.

  • Mădălina, îi vezi pe copiii ăştia de cum intră pe uşă: ştiu exact cine sunt, chiar dacă sunt mici şi ştii precis că se va alege ceva bun de ei. Eu chiar cred în îngeraşii ăştia. Păcat că nu-s toţi aşa. Dar vezi, ei sunt aşa cum ni-i facem noi…

   dojo, îţi zic, mi-a făcut ziua mai frumoasă!

 5. Traznet pustoaica. Is atat de dulci cand au chestii pe care le-au invatat si le e greu sa creada ca mai exista si exceptii.

 6. Ce misto, extraordinar sa vezi feminitatea de 8 ani si minunat sa stii ca un copil ca ea se va transforma intr-o femeie de toata frumusetea, si la propriu si la figurat, probabil.

 7. Întâmplarea asta mi-a înseninat seara, după o zi plină de mizerie. De ne-ar fi toţi copiii aşa…

 8. ai perfecta dreptate
  acesti copii sunt minunati
  si app de educatie, copii cat de mici sunt ar treb educati, cum cresc asa se obisnuiesc toata viata

 9. Povestea ta imi aduce aminte de o intamplare de anul trecut de la Gradina Zoologica din Ploiesti. Doi copii. Varste apropiate. Doua fetite mai exact. vreo 4 ani fiecare. Prima dintre ele a inceput fara sa ceara permisiune, fara sa se intrebe daca e in regula, sda urecheze un biet iepurici de am ramas noi masca.
  A doua se duce frumos la bunicul ei, si intreaba “buni, pot sa pun si eu manuta pe el?” Buni i-a zis ca nu se poate, ca iepurasii sunt fricosi si ca le place ca fetitele sa se uite la ei doar ca daca ar pune mana pe ei, i-ar speria si ar fugi si nu i-ar mai vedea vreodata. Si fetita a inteles si a ramas acolo, minute in sir, privind la urecheatii albi si pufosi.
  Diferenta de educatie. MARE!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 158 queries in 0.379 s