Alegria la Cirque du Soleil

La final, mă usturau palmele de cât am aplaudat. Cu multă Alegria, la Cirque du Soleil în Londra.  Habar n-am când au trecut cele 2 ore jumătate de spectacol, aproape c-am uitat şi să respir. Am văzut de multe ori clipurile pe youtube, cu reluări şi piele de găină de fiecare dată, însă sentimentul ăla de a te afla chiar acolo, în faţa lor e mult, mult peste bucuria pe care o ai de acasă.

Fără efecte speciale, fără montaje şi în direct. Secretul? Probabil mult mai multă muncă şi disciplină decât ne imaginăm.

Ştiţi, senzaţia spectatorului e ca atunci când duci ceva greu-greu de tot şi dintr-o dată îi dai drumul, libertatea aia, uşurarea aia. Doar că de multe ori, una după alta, cam de câte ori se dau ăia peste cap pe scenă ori fac giumbuşlucurile cele supraomeneşti. Da, bucuria se transmite de la distanţă. Doar privind actul artistic, faci parte din emoţia acrobatului. Parcă eşti acolo şi-ţi creşte ritmul cardiac de zici că tu eşti cocoţat pe bârnă.

Cirque du Soleil e unul dintre cele mai renumite circuri din lume. De origine canadiană, circul se mândreşte cu două chestii: că nu are numere cu animale, ci doar nişte acrobaţi foarte talentaţi şi harnici şi cu măsurile excepţionale de siguranţă pentru echipă (în 5 ani de activitate, la circ au fost mai puţine accidente decât la orele de sport de la şcoală, conform American Journal of Sports Medicine). Noi ne luaserăm biletele de prin aprilie-mai, iar acum vreo lună s-a întâmplat tragedia cu Sarah Guyard-Guillot, acrobata care a murit după o căzătură groaznică. Ancheta e în desfăşurare. Cică femeia ar fi trebuit să fie prinsă în ceva, care ceva nu era, şi uite-aşa s-a-ntâmplat nenorocirea.

Deci vă daţi seama că n-am mai ştiut nici dacă spectacolul nostru se ţine, dacă mai mergem, ce facem. Mai ales că site-ul de unde am luat biletele ni le-a trimis cu mai puţin de o săptămână înainte.

Şi ca să vedeţi cum e şi soarta asta, wikipedia scrie despre Alegria (aşa se numeşte spectacolul), că unul dintre creatorii temei a explicat: ‘ AlegríaAlegríaAlegría!’ It’s Spanish for ‘Joy! Joy! Joy!’ Where I come from (Italy), it’s what you say when you’re in pain. It means life goes on.” [Alegria în spaniolă înseamnă Bucurie! Bucurie! Bucurie! Acolo de unde vin eu -Italia- asta spui când suferi. Înseamnă că viaţa merge mai departe.]

Sunt curioasă ce mănâncă oamenii ăştia. Nu că dacă n-aş mânca aşa ca mine, aş putea sări ca ei. Dar tot mă întreb… şi ce e-n mintea lor atunci când se dau peste cap. Şi atunci când zboară. Mai ales când zboară. A fost emoţie în spectacolul ăsta cum eu una nu am mai văzut. Am şi râs ca proştii la glumele clovnilor, care au reuşit să se transmită tuturor celor prezenţi, indiferent de limba pe care-o vorbeau, doar râsul e universal. Şi ştim cu toţii că e mult mai greu să faci un om să râdă decât să plângă. Iar oamenii ăştia erau ca un fel de Tom şi Jerry, în sensul de fără dialog, ci doar onomatopee. Şi multă voie bună.

La final, am încercat să facem un top al numerelor care ne-au impresionat. E imposibil. Dar mai bine mergeţi şi dumneavoastră de-i vedeţi, că-n septembrie vine Alegria cu Cirque du Soleil la Bucureşti. Şi mai schimbăm impresii după aia.

p.s. Acesta nu este un circ numai pentru copii şi atenţie că s-ar putea să le aprindă mai tare dragul de gimnastică decât interesul pentru net.

*Biletele sunt disponibile în Orange shop şi online, pe www.cirquedusoleil.com/alegria şi pe www.eventim.ro.

 

Articolul anterior

Salut, ce faci.

Articolul următor

Ce faceţi cu organele dumneavoastră

11 Comentarii

 1. Andreea P

  8 septembrie Romexpo. Luat bilet inca din decembrie 🙂

  Pierdut 2 nunti pe 7 septembrie. Dar Cirque du Soleil merita!!!

  Alegriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  0
 2. Lorelai

  Mi se pare absolut incredibil ce fac oamenii astia, tot respectu!
  Sper sa am ocazia intr-o zi sa fiu prezenta la spectacolul lor.
  Am vazut de ceva vreme la tv o emisiune (Dragons’ Den) unde venise un omulet care cerea bani pentru a infiinta un circ si se compara cu Cirque du soleil … nu zic ca nu au egal, dar nu te compari cu astia cand ai numai 3 acrobati si voie buna 🙂

  0
 3. Andreea P, lasă că nunţi or mai fi 😉 iar per total, cred că ai doar de câştigat. Chiar şi financiar :)))

  Lorelai, e atâta muncă…

  0
 4. Loredana

  Mi se pare fain si zic ca merita sa ne mandrim cu faptul ca doi romani sunt parte din echipa Cirque du Soleil.
  Sper sa nu gresesc, dar asa îmi amintesc ca am citit pe undeva. 😉

  0
 5. mihaela

  off topic, dar ma irita cand aud ca tb sa ma mandresc ca doi romani fac parte din echipa. ma bucur pentru ei, bravo lor, bine ca fac ceea ce le place si au ajuns in locul in care munca lor este apreciata. dar sa ajung la a ma mandri cu asa ceva …. no commnet. oare nu mai avem cu ce ne mandri, oare nu putem sa ne mandrim cu noi insine. chiar asa de blazati am ajuns?

  +1
 6. Loredana

  Acel ‘ne mandrim’ e cu sensul de ‘ne bucuram’. Mi-e drag sa stiu ca sunt de-ai nostri. Asa greu e?

  +1
 7. Imi doresc tare mult să merg la un spectacol de-al lor, sper să ajungem în curând.
  După cum povestești tu, cred că prețul biletelor este justificat.

  0
 8. Show-urile lor sunt extraordinare!! AM primit recent si o colectie de 3 DVD-uri cu spectacole Cique du SOleil, tematici diferite, insa nimic nu se compara cu spectacolul live.
  https://www.facebook.com/BaroccaFashion

  0
 9. Valeriu

  People are creatures of habit. 😀
  Ei când zboară se gândesc cum să facă să mai zboare și data viitoare. =))
  Când nu știi cum se face, orice ți se pare o minune. Și cu cât e mai misterios cu atât e mai bănos. :))

  0
 10. lory

  Am 3 bilete Premium ( 2 adulti + 1 copil) pe data de 5 septembrie care as dori sa le schimb cu o alta data.

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.544 s