Gândul dintre ani

În general, am crezut în semne. Deşi nu le-am ascultat întotdeauna.

În general şi în trecut, spuneam la un timp dureros de continuu că niciodată nu le poţi avea pe toate. Nu mai spun asta. De frică să nu mi se întâmple.

În prezent citesc nişte volume care vor să demonteze Teama ca laitmotiv în viaţa omului. Cu argumente supreme. Iar la finalul fiecărui capitol, mi-e tot mai teamă. Că le voi da dreptate acelor pagini într-o zi.

De o săptămână e doar soare cu cer albastru în Sheffield. Vineri am avut la cabinet cei mai drăguţi pacienţi pe care vi-i puteţi imagina. Vorba asistentei, not just nice, but crazy nice! O nimereală frumoasă, să zicem. Cred că sunt pe drumul cel bun. Astăzi am purtat rochiţă şi tocuri, am băut un pahar cu apă în cafeneaua din librărie şi-am plecat acasă cu-o carte, deşi mă pornisem după pantofi.

Şi înainte de a vă bucura prea tare, aflaţi că tot singură sunt şi tot apropo de semne. Ce simplă ar fi fost viaţa dacă m-aş fi îndrăgostit de un băiat din satul meu (deşi ironia face ca el fix de-acolo să fie, la câteva străzi şi vreo doi prieteni distanţă), dacă el ar fi fost ceva bugetar clasic, iar noi împreună n-am fi avut decât răspunsuri, fără întrebări. Eu am venit în Anglia ca să ne ţinem în braţe. El a venit ca să lucreze. Mi-e tot mai clară treaba asta. Şi îi reproşez adesea că-şi iubeşte pacienţii mai mult decât pe mine.

Şi înainte de a vă întrista prea tare, aflaţi că toată ziua de luni e liber şi acasă, numa’ bine să umple casa cu flori şi să

mă aştepte cu lumânările aprinse… asta, dacă se trezeşte înainte de-a veni eu. 😉

Iar cel mai muzical cadou pe care l-am primit, e abia trecut de miezul nopţii în România. (da’ io-s făcută după ora României, vorba mamei)

 

Să ne bucurăm că suntem aici!

Articolul anterior

Scuze pentru absenţă, încă nu m-am trezit

Articolul următor

Monumentala loveşte din nou

14 Comentarii

  1. Eh, din satul tau sau nu, mai conteaza ceva cand puteti fi impreuna? 🙂
    La multi ani cu sanatate, bucurii, impliniri si tot ce-ti doresti!
    Pupici!

  2. Ce frumos… Mai rar barbati atat de atenti. Felicitar pt aniversarea voastra 🙂

  3. Din pacate, cand ai medic in familie, cam asta inseamna: munca multa, aniversari pierdute etc. Dar ne dorim cu totii medici care sa ne vina in ajutor, cand avem nevoie, nu doar cand e program ‘normal’ de lucru, deci nu jertfeste minutele cu tine degeaba 🙂

  4. Ioana, merci!

    Irina, o să-i transmit 😉

    dojo, ştiu, dar nici eu n-am nici o vină…

  5. BOBY

    vezi, tot UNIVERSUL a facut asa ca pentr o zi speciala, totul sa fie special. ( EL este pragmatic, TU o romantica irecuperabila)

  6. La multi ani fericiti!

  7. Cristian

    La mulți ani și eu zic să mai încerci s-o serbezi și-n weekendul ce vine. Alți gemeni așa și-au propus 😀

  8. Lorelai

    La multi ani! 🙂
    Stiai la un nivel ca o sa fie asa cu doctorul tau? desi nu e rau deloc, vorba lui Boby, tu esti o romantica el un pragmatic, va compeltati si cred ca stiai asta despre el si ti-a placut. Sper ca ati petercut frumos ieri. La multi ani!

  9. Cristian, la mulţi ani şi ţie!!! 😉

    Lorelai, normal că ştiam. A fost un botez la care am mers împreună, iar el a plecat după aperitiv, fiindcă intra în operaţie cu proful, care era naş. Atunci mi-a zis că ăsta e el, vine la pachet cu jobul. Însă această conţtientizare nu mă ajută deloc să nu mă enervez. De fiecare dată!!! 😛

  10. Lorelai

    Am inteles, in situatia asta pe termen lung cred ca e un pic mai greu sa te obisnuiesti cu ritmul de viata al unui om la pachet cu munca lui, nu numa la nivel declarativ si constient ci si la nivel de pace interioara cu tine si cu voi, voi doi impreuna amandoi 🙂
    Mama mea de exemplu se enerveaza la fel de intens de 35 de ani pe tata pentru aceleasi lucruri, care nu s-au schimbat veci la el, dar nici abordarea ei …

  11. Da, intotdeauna am zis ca viata e infinit mai simpla si mai fericita si mai frumoasa pentru oamenii prostovani. Pe de alta parte, nimeni nu a spus vreodata ca viata ar fi dreapta.

  12. Lorelai, avem multe de învăţat de la mama ta, înseamnă. Superbă concluzia.

  13. G

    :-)… Tu să ții în brațe, el să lucreze… De te enervează în continuare, nu știu dacă e vorba de conștientizare… O să urmeze o lună… dulce. Și pentru că viața e o clipă, clipa din clipă, vă doresc câte un pic de dulce (de fruct, că de zahăr strică sănătatea) în fiecare clipă! Clipă-te viață!
    Și mi s-a pironit gândul pe volumele alea… de vrei, zi-mi și mie, care?

  14. G

    Începutul a fost ăsta: Peste ce am nimerit și nimeresc… măi-măi, semnele astea… (și G-ul ăsta, fără să știe, s-a ițit tocmai în perioadele astea pe meleagurile tale…)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.416 s