Voi vă albiţi dinţii? Nici eu!

Sau despre cum m-am tot convins pe mine că e în regulă şi de bun simţ să-mi albesc dinţişorii şi tragicul deznodământ din seara asta. Şi din toate celelalte seri sau dimineţi, zile şi nopţi.

Mă tem că n-o să mai apuc tehnica aia revoluţionară şi perfect lipsită de riscuri, care să îmi dea curajul bazat pe argumente logice şi motivat pe unele evident estetice, curajul de a-mi albi dinţii. Să vă spun povestea, ca un fel de tânără şi neliniştită care-a ajuns la finalul puterilor şi capătul speranţelor.

Pornind de la o realitate obiectivă: am dinţii galbeni, până şi mama recunoaşte. Tata chiar zice că-s maro. Deci ca să ştiţi, nu sufăr de fiţe-n cap sau standarde prea decolorate. Sunt curăţei, da’ galbeni.

Când eram mai mică şi mult mai naivă, îl certam pe tata că nu face albiri pacienţilor. Fiindcă oamenii-şi doreau, iar eu am fost atentă la dinţii din mediul înconjurător dinainte de a avea vreo intenţie dentistico-profesională, nici măcar în plan ipotetico-fantastic. Ba la una dintre expoziţii am fost şi eu (pe vremea aia, mergeam la evenimentele stomatologice din Bucureşti mai conştiincios decât după ce-am intrat la facultate) acolo când a stat vreo 2 ceasuri la standul cu lampa minunată, acel Ariel al dinţilor pătaţi: s-a interesat, s-a informat şi s-a dezumflat de cât s-a informat.. Lampa a rămas, noi am plecat, cu toţi dinţii şi culorile lor naturale. M-am enervat că nu şi-a cumpărat lampa, că se încăpăţânează să nu facă albiri, pentru mine era un marketing minunat, deşi nu cred că ştiam cuvântul ăsta atunci. Mai ales că-mi zicea că, dacă se strică apoi dinţii pacienţilor, tot la el vin să îi repare, ceea ce, din nou, nu mi se părea chiar prost din punct de vedere al strategiei de piaţă, să zicem. Altfel doar pierdea pacienţi, că oamenii nu-şi doreau dinţi albiţi de tata, ci dinţi albiţi punct.

Mult mai târziu (era să zic, când m-am făcut mai mare), am început să vreau tot felul de chestii: pantofi cu toc, ochelari de vedere şi albire la dinţi. Pentru tocuri am plâns 3 zile degeaba, pentru ochelari am convins un oftalmolog că aş avea nevoie de nişte dioptrii amestecate (plus şi minus pe acelaşi nas, că nu-i uşor să hotărăşti cu care vezi mai bine! Aşa că le-am luat pe amândouă 😛 .) Pentru albire încă mă mai rog. De tata şi de fiecare dentist cu care vorbesc. Caut binecuvântarea.

Prin facultate, mi-am întrebat dascălii şi asistenţii de grupă (pe ăia simpatici, nu pe ăia care m-ar fi otrăvit), n-am reuşit să obţin sfânta aprobare. Cred că tata mi-a şi zis la un moment dat că mă dezmoşteneşte fără regrete dacă îmi fac ceva la dinţi. Şi nu e ca şi cum n-ar observa, că nu e genul de bărbat care să nu vadă când mergi la coafor ori la cosmetică ori când îţi schimbi culoarea părului, mai ales a dinţilor! Mi-am întrebat-o pe Giasemi din Grecia, pe Ajibade din Africa de Sud, pe John din Bryn, pe toţi actualii şi viitorii mei colegi. Tot degeaba.

Aşa că, m-am hotărât că în era google, când informaţia înseamnă putere, poate binecuvântarea e la un click distanţă… Şi-am început să caut. Povestea e lungă şi îngrozitoare, în Anglia există o modă acum de a-ţi albi dinţii la “beautician”, care e un fel de cosmeticiană vrăjitoare, fiindcă promite să albească până şi plombele. La nişte preţuri foarte mici, cu nişte substanţe ilegale. (Ilegale, fiindcă au concentraţii prea mari de acid, 40-60% , hahaha, legal e doar 6% şi doar în cabinet) Iar plombele şi coroanele nu se albesc nici cu slujbe, să nu credeţi altceva. În fine, am fost la un curs anul ăsta în Birmingham, însă dubiile încă existau, aşa că m-am mai înscris la un curs, care-mi promitea şi mai multă precizie în informaţii pe un anumit sistem de albire, cel mai tare şi mai sigur de la ora actuală. Hah! Cursul era prin teleconferinţă şi online, adică în timp ce vedeam nişte slide-uri pe net, cineva îmi povestea la telefon. Cel mai mult la cursul ăsta mi-a plăcut că-mi trimiteau ei gelul de albire cadou, ca să-l testez. Buuuuuun.

Când să înceapă cursul, ghici ce, îmi moare calculatorul!!!! Am zis, gata, ăsta e semn de la Univers. Doar că la anul facem nuntă şi ne tragem în poze şi-or să ne vadă copiii. Doamne feri să ne vadă dintr-o parte, că acolo-i gălbeneala cea ami galbenă, pe canini! Astăzi, eram la un alt curs, pe cu totul alt subiect. Ţinut de un specialist în reabilitare orală şi cosmetică dentară. Nu că m-ar fi mâncat limba să pun întrebări off-topic, dar omul s-a aşezat fix lângă mine la masă. Şi-am luat-o ca pe o invitaţie din partea Universului…să-mi mai încerc o dată norocul. Ce credeţi că mi-a spus. “Doar dacă e neapărată nevoie.” Nevoie de mai multă minte-n cap, cam la asta se refera preafericitul. După care discuţia s-a întins şi la alţi meseni. Altul, dentist de rând şi de experienţă (judecând după respectabila-i vârstă) mi-a zis că are două fete, amândouă s-au măritat anul trecut şi-au vrut albire şi că el nu le-a făcut şi că tata are dreptate. Să mă dezmoştenească. Altul, de la 3 locuri mai încolo, mi-a zis că el face la cabinet, că pacienţii sunt încântaţi. Dar eu îl întrebasem dacă-şi face el, lui, nu el altora. Exact. Deci am primit răspunsul.

Săptămâna asta am avut o pacientă, 32 de ani, se plângea de sensibilitate. C-o dor dinţii. Peste tot. N-aveau nimic în afară de o culoare care-ţi lumina nopţile şi-ţi lua minţile. Mă încercase invidia de cum a intrat în cabinet. Şi m-a lăsat imediat mai târziu. I-am zis că sensibilitatea e de la albit. A făcut atunci legătura, cic-o dor dinţii vreo câteva zile după. Ce mai poţi să zici… decât că tata avea dreptate.

Iar eu am încheiat subiectul. În ceea ce priveşte pozele de nuntă, mai bine plătesc pe cineva să-mi fotoşopeze dinţii-n alb, precis e mai ieftin şi mult mai sănătos.

———————————————-

Notă explicativă: Nu vreau să vă speriaţi, sistemele de albire nu sunt oaia neagră a stomatologiei, multă lume le foloseşte şi le foloseşte cu succes. E foarte important însă ca indicaţiile albirii să fie respectate, ca să nu dai de alte belele. Adică, puţine obturaţii sau deloc, fără alte restaurări, risc scăzut de carie, status parodontal bun, nefumători, nebăutori de vin roşu, cafele şi ceaiuri. Purtători de rujuri, toate culorile. Există şi metode de a preveni şi reduce sensibilitatea. Până acum, am făcut albire unui singur pacient. L-am pus să semneze că-i pe proprie răspundere şi să se jure că se-opreşte dacă-l doare vreun pic.

Pe toţi ceilalţi i-am convins. Probabil să-şi schimbe dentistul… Că oamenii nu-şi doresc dinţi albiţi de mine, ci dinţi albiţi punct.

foto 1, 2

Articolul anterior

Simt cum se-ncălzeşte

Articolul următor

Căsătorie şi divorţ sau toate la timpu’ lor

52 Comentarii

 1. dana

  Daca ai veni la orice cabinet in tara, ti-ai face pe loc albire, la cat de frumos reusesc sa te convinga medicii de ‘cea mai noua tehnologie’ care iti aduce zambetul stralucitor mult visat :))

  Sunt curioasa care e parerea ta despre crest white whitestrips…Ma bate gandu’ sa-mi cumpar, insa sunt in cumpana pentru moment :d

  Merci

  • Dana, sunt unii pacienti care nu au nici o problema. Eu stiu oameni care-si fac albiri regulat si totul e ok. Sunt f invidioasa.
   Benzile astea de care vorbesti tu cat peroxid si de care au? Le iei din supermarket sau de la dentist?
   Daca iti pot da un sfat, atunci e sa iti albesti dintii DOAR la dentist, nu cu geluri de pe ebay sau real. Dentistul stie ce foloseste, carui pacient sa indice care concentratie si are o responsabilitate fata de pacient. ceea ce nu putem spune deapre ebay care vrea numai sa vanda. Sper sa fi fost de folos.

 2. Anca

  Copila blonda si frumoasa, sa stii ca eu mi-am facut albire. Si a fost unul din lucruile cele mai bune pe care le-am facut pentru mine. Am deja 3 ani de cand s-a intamplat si e adevarat ca nu mai sunt al fel de stralcitori ca in primul an, insa tot albi sunt.

  Iar sensibilitatea de care povestesti a existat, insa numai pentru vreo 3 zile, ceea ce zic eu ca e suportabil.

  Ma rog, stiu ca nu te conving eu pe tine(care esti in campul muncii), dar voiam sa arat ca sunt si oameni carora le merge f bine cu ea. 🙂

 3. Alina

  Buna,

  Eu am avut probleme cu dintii de cand mama m-a facut. Dupa multe incercari nefericite pe la diferite cabinete stomatologice( chiar neplacute rau cu alveolita) mi-am gasit dr. stomatolog perfect si la care merg de 6 ani din 6 in 6 luni. Sa nu mai fiu atat de off topic, de 6 ani ma rog de el sa imi faca albire si de fiecare data imi arata usa. Ba chiar i-am intrebat si colegii ( ei fac) nu vreti sa imi faceti si mie? Esti pacienta lui Cristi? Da, atunci nu, nu iti facem ca nu este de acord.
  Multumesc.

 4. Wilma

  @Anca… pai a zis si copila blonda exact ce spui tu… sau n-ai citit tot?

  Nu vreau să vă speriaţi, sistemele de albire nu sunt oaia neagră a stomatologiei, multă lume le foloseşte şi le foloseşte cu succes.

 5. Eu mi-am albit dinții acum vreo 2 ani cu gutieră (făcută pe modelul dințișorilor mei) și Opalescence de la dentistolog primite. O săptămână nu am mâncat decât iaurt și cafeaua am băut-o cu paiul. De fumat fumam, mulțumesc frumos.
  Dacă mai vreau? Nu mai vreau.

 6. Aceeași notă explicativă, mai exact partea cu opritul la cea mai mică durere, am primit-o și eu de la medicul meu (un dude tânăr și fără prea multe strategii de marketing în cap) când l-am întrebat dacă să-mi cumpăr Aquafresh white trays sau Crest 3D whitestrips. A avut o pacientă care folosise Crest și era ok dar până la urmă am ales Aquafresh deoarece îmi pare mai comod de aplicat, dinții mei nefiind frumos aliniați ci doar alb-gălbui.

 7. Lorena

  Aveam si eu dilema asta, mai ales ca as putea zice ca am aceeasi problema ca tine. Canini galbeni. Restul dintilor perfect normali, caninii nu vor nicicum sa se albeasca. Si ma spal de 3 ori pe zi, am incercat si cu bicarbonat de sodiu (nu prea mult ca dupa strica) si tot nimic. Am inceput sa ma gandesc la o albire profesionala, nu ca m-ar complexa pe mine cine stie cat, dar mi se pare ca arata cam inestetic.
  La fel cum zicea dana mai sus, m-am gandit sa imi cumpar de pe ceva site white strips, mi-a recomandat cineva care chiar a incercat si are niste dinti albi de te orbesc. Mi-e frica, totusi, sa incerc. Acum insa, am capatat curaj cu dintisorii mei de aur, daca tu, ca si stomatolog nu recomanzi. Am sa ascult si eu de tata :)))
  te pup, o zi frumoasa!

 8. andra

  Si tu ai deja hipersensibilitate de esti asa retinuta sa iti faci?
  Been there, done that,opalescence 15% acasa in gutierele mele, doing it again dupa ce termin cu orto.N-am avut nicio problema in niciuna din cele 2 dati in care mi-am facut, ultima data acum 2 ani si inca se vede desi beau si cafea si ceai.

 9. Anda

  eu imi albesc dinti cu bicarbonat de sodiu, nu stiu cat e de bine si daca ii afecteaza 🙁

 10. @Andra nu cred că am hipersensibilitate. Doar că țin minte că atunci când am făcut-o era mai friguț afară și dacă deschideam gura mă dureau dinții. Bănuiesc că nu le-a plăcut tratamentul, așadar de ce să îi forțăm?

 11. andra

  Idaho, pe blonda o intrebam,scuze de confuzii.
  Dar daca tot ai raspuns, denstistul nu ti-a dat si gel de fluorizare sa-l pui cateva minute de fiecare data cand scoti gutiera cu gelul de albire?

 12. Nici pe mine nu ma lasa Doamna Dentist sa imi albesc dintii si, la ce mi-a povestit, nici n-am mai insistat. 🙂 Mai ales ca n-am cea mai fericita culoare mostenita genetic, iar in timp sigur voi capata si sensibilitatea pe care o au ai mei si nu imi doresc sa scurtez traseul.
  Da’ rezolv pe perioade scurte, daca urmeaza ceva eveniment si vreau sa fac poze fara sa fiu panicata :)) detartraj o data pe an (nu am nevoie mai des) + pauza de la cafea/Cola/ceaiuri + o pasta de dinti whitening la care n-am vazut niciodata vreo reclama, e ceva mai scumpa fata de alea cunoscute dar chiar se vede diferenta (Miruna, ti-am aratat-o acu un an la Barcelona din cate tin minte).

 13. Anca, sunt f invidioasă…

  Alina, schimbă dentistul! Exact ce fac şi pacienţii mei… 😛

  idaho, trebuia să mă întrebi pe mine. Riscurile la fumători şi băutorii de cafea/cola e că, în timp, se pătează dinţii, apar pete brune. Bine că te-ai lăsat de fumat!

  Ciprian, nu ştiu despre ce strips de la Aquafresh vorbeşti, dar pastele de dinţi din comerţ nu fac nimic. Eventual doar rău, dacă sunt folosite mult timp.

  Lorena, bicarbonatul de sodiu de la alimentară e prea abraziv, nu-l recomand. Şi nici spălatul pe dinţi ca nebuna. 😛 Vezi că am scris mai demult că nu e bine .

  Andra, nu am nici o hipersensibilitate, dar mi-e frică.

  Anda, nu e prea bine. E f abraziv.

  Pyuric, pastele de dinţi din comerţ nu fac nimic. E pură iluzie. Poate sunt mai curaţi fiindcă îi speli mai mult şi mai conştiincios. Nu mai ţin minte pasta ta de dinţi. Dar nu-ţi fie teamă să-i zici numele, CNA-ul nu se uită.

 14. la asta m-am referit amazon.com/Aquafresh-White-Trays-14/dp/B0009WY5AA

  • Ciprian, ai citit review-urile? Alea sunt posibile efecte adverse. Ce să zic, nu văd unde scrie ce concentraţie de hidrogen peroxid are. Oricum, dacă e prea mică n-are efect, dacă e prea mare strică.
   Oricum, dacă te hotărăşti să le foloseşti, cumpără o pastă de dinţi cu concentraţie crescută de fluor cu 2 săptămânbi înainte şi aplic-o pe dinţi şi după fiecare albire. Sper să te-ajute.

 15. Ce bine ca ai lamurit problema asta, chiar ma intrebam daca dauneaza sau nu. Detartrajul nu intra in aceeasi categorie, nu? Sau strica smaltul?

  • Klara, nunu, detartrajul e necesar dacă ai tartru. Poate zgâria smalţul, dar neglijabil. Nu are nici un motiv pentru a fi evitat dacă e indicat. În general, cam toţi avem măcar puţin tartru între dinţii de jos, din faţă.

 16. Naltu Georgiana

  Buna.
  Ce pasta din comert ai recomanda (sa fie buna si intr-adevar eficienta, nu sa-mi distruga dintii pe termen lung)? Eu folosesc combinatia de Colgate Whitening si pasta de dinti tot Colgate – Advanced Whitening si nu stii daca fac bine sau nu. Imi simt oricum dintii curati si cat de cat albi, dar ma gandesc si la santatea lor. Ce parere ai despre paste de dinti Jason Natural, PowerSmile, Antiplaque & Whitening, Powerful Peppermint de pe iherb?

  • Georgiana, nu am folosit pastele astea de pe iherb, dar îţi pot spune că e greşit să alternezi două paste de dinţi cu agenţi de albire. Dinţilor nu le face nimic, însă îţi nenoroceşti gingiile. Fiindcă acelaşi acid care vrea să albească dinţii, care-s făcuţi din cea mai dură substanţă din organism, acţionează şi pe gingii, care-s ţesut moale.

 17. Simona

  Si eu am vrut sa-mi fac albire, tot pentru ca am o nuanta galbena a dintilor…galbena daca o compar cu cineva care si-a facut albire… dar m-a convins medicul dentist sa renunt. pacat ca a plecat din tara si de atunci nu am mai gasit unul la fel de bun. ba mai mult, am dat peste o doamna dentist care dupa 5 minute de consultatie mi-a zis ca-mi albeste dintii imediat, dar ca nu asta e problema mea, ci ca am un dinte un pic stramb si ca ea imi recomanda aparat dentar, ca altfel o sa-mi cada toti dintii pana in 40 de ani, din cauza celui un pic stramb, pentru ca nu musc cum trebuie. m-a speriat de nu-i adevarat. dar mi s-a parut un pic exagerat, adica, zau asa, am un dinte un pic stramb, nu am avut niciodata probleme nici medical nici estetic, oare chiar asa de grav sa fie, de sa ma pun sa port aparat dentar 2 ani?… nu m-am lamurit inca, pt ca am primit pareri si pro si contra..

  in fine, voiam de fapt sa te intreb de o tehnica ce e peste tot pe pinterest, si anume, spalatul sau clatitul dintilor cu apa oxigenata, cel putin o data pe saptamana. adica solutia cu 3% care se gaseste la noi…pe principiul ca este peroxid de hidrogen…

  • Simona, părerea mea o ştii. Plus, să clăteşti TOATĂ gura cu peroxid în speranţa că ajunge şi pe dinţi mi se pare o prostie şi mai mare. Când se face albirea în gutiere, se pune gel până la al 2lea premolar poate, doar atât cât e vizibil din gură. Nu ai nici o justificare să albeşti molari de minte 😛

   Diana, great minds think alike 😀

 18. Roxana

  Mie medicul dentist mi-a recomandat albire cu BriteSmile, care se vrea a fi ultima inovatie pe piata produselor de albire, bineinteles in cabinet. Inca meditez daca sa accept propunerea sau nu.

 19. Nu! N-am nevoie! Se vede cu ochiul liber! 😛

 20. Diana

  Tu parca imi citesti gandurile…serios vorbesc!

  Acum cateva zile,ma tot incurcam in ganduri legate de gene mapping si nu stiu cum ai facut, cum n-ai facut, dar hocus-pocus ai aparut cu un articol fix pe tema asta. Dupa ce gandul asta a devenit de domeniul trecutului, mi-a revenit un altul, cel legat de albirea dintilor, care, trebuie sa recunosc, ma bantuie de cam 2 ani, dar il pusesem la pastrat intr-un colt al mintii si nu l-am mai scos de acolo decat ieri. Si azi, ghici ce? Am gasit articolul asta!

  This is too good to be true! 🙂

 21. Eu mi-am facut albire acum vreo 3 ani la un cabinet din ploiesti. Castigasem albirea cu nu sh ce lampa fancy scriind un articol pe blog. Ce sa zic, se vedea diferenta iar dintii au fost sensibili doar 2-3 zile si nu foarte rau. (adica nu m-am tavalit pe jos de durere si nici n-am dat buzna la dentist – ceea ce as face de obicei cu orice chestie – in virtutea ipohondriei cu care nu ma pot mandri).
  Daca mi-as mai face? Nu cred. Astept sa imi scot aparatul (miercuri abia il pun pe cel de pe arcada inferioara, deci mai am de asteptat minim 1 an si jumatate) si vad dupa. Probabil o sa imi fac un detrartaj si cam atat. In rest igiena orala de bun simt: spalat pe dinti 2Xzi, periuta interdentara si apa de gura. Si guma cat cuprinde – chiar daca la dintosii cu aparat nu-i recomandata. Daca nu va sfiiti sa bagati degetu`n gura s-o dezlipiti de pe unde se cocoloseste, e totul ok. Numa` sa-l spalati bine inainte… (degetu` de el vorbesc) – asta ca tot m-a amuzat postul Mirunei de acum 5 ani cu tastatura murdara – cel care apare la recomandari 😀

 22. Da, imi albesc dintii frecvent (daca asta inseamna de 2 ori pe an) , folosesc de fiecare data protectie de dupa- sunt sigura ca stii de acel gel care se aplica pt reducerea sensibilitatii, apoi Sensodyne si sunt multumita
  Nemultumita sunt c-am platit ultima data prea mult pentru o procedura (Beyond) pe care-as fi putut-o executa in liniste acasa cu 16% peroxid si minunatele gutiere, la fel ca alta data vorba cantecului lu MIrabela Dauer
  http://www.hapi.ro/mi-am-albit-dintii-cu-beyond/

 23. Mai am de indreptat la dinti dar, dupa ce termin, intentionez sa-i albesc. La cabinet, nu la Tzatza Frosa in apartament. Nu-s chiar galbeni, dar mi-ar placea sa fie mai albi. 😀

 24. Nu sunt de acord cu aceasta practica deoarece cu timpul o sa ajungi la implanturi…:D…fara cafea si tigari…asta este prima conditie pentru a avea o dantura impecabila.

 25. Naltu Georgiana

  Multumesc de raspuns.
  Vroiam sa zic ca eu folosesc combinatia de Colgate Whitening, care este apa de gura si pasta de dinti tot Colgate – Advanced Whitening, nu 2 paste de dinti diferite cu efect de albire. Apa de gura afecteaza cumva gingiile? Multumesc.

 26. Ana :))) guma de mestecat scoate plombe, mai ales pe cele de amalgam. Eu nu consum şi nu recomand, singurul avantaj pe care, să zicem, că-l are e povestea aia cu pH-ul. Că într-adevăr îl echilibrează mai repede decât s-ar întâmplă fără gumă. Plus, stimulează secreţia salivară şi asta ajută la curăţarea dinţilor.
  Dar la fel stimulează şi secreţia gastrică (masticaţia face stomacul să creadă că primeşte alimente şi el, sărăcuţul, se pregăteşte).
  Să mesteci gumă e urât şi nesănătos, încearcă mentosane. Tic tac, din astea…

  Hapi, 16% e foarte mult.

  dojo, şi mie mi-ar plăcea ai mei. Ţin pumnii cu albirea!

  adidasi, te-ai trezit tastând. Până la implanturi e cale lungă. Dantura impecabilă se obţine doar cu photoshop, în rest, o igienă corectă face minuni.

  Georgiana, depinde ce apă de gură este. Dacă e pentru albit, afectează, normal. Dacă încep să-ţi sângereze gingiile, opreşte-te şi schimbă apa de gură. Sau opreşte-te oricum.

 27. Ally

  Eu am incercat benzile de albire de la Crest si pe cele de la Aqua Fresh. Si sunt chiar ok. In instructiuni se recomanda folosirea lor de cel mult doua ori pe an. Eu le-am folosit doar o data pe an. Nu cred ca au o concetratie foarte mare de peroxid pentru ca după 10 zile de tratament, se vede o diferența dar nu este un alb orbitor iar dintii mei sunt destul de albi in mod natural.
  Cred ca cele de la Aqua Fresh sunt mai bune. Sunt efectiv benzi de albire, pe când cele de la Crest sunt ca niște proteze si nu par a se mula foarte bine pe dinti. Sunt produse americane si cred ca sunt destul de sigure altfel ar avea specificate pe cutie toate contraindicatiile. Pana si ceaiul de echinaceea produs in USA are mai multe contraindicatii decât benzile de albire.

 28. Valeriu

  Zâmbetul perfect e pentru vedete. Dacă vrei să faci o treabă serioasă, dai tot jos și pui porțelan. Pe urmă te poți spăla pe dinți cu Anitra WC, respirație proaspătă de fiecare dată când tragi apa. =))
  Ce de mofturi… după ce că zâmbești acuma mai vrei să fie și alb…

 29. Valeriu, de ce sa fie pentru vedete? Eu imi indrept dintii pentru ca, pe langa factorul estetic, dintii strambi se spala greu si cauzeaza tot felul de probleme de ‘muscatura’ (din care am avut,slava alui de sus). Tratamentul nu e ieftin, dar merita ‘calareala’. Nu trebuie sa fiu vedeta sa am grija de mine 😉

  PS: da, dupa ce-mi fac dintii de stau ca pe mulajele alea din cabinetele dentare, le dau si o albire, sa stiu o treaba.

 30. Valeriu

  @dojo Zâmbetul perfect e pentru vedete. Dacă faci o prajitură bună ești vedeta familiei. 😀

 31. dojo, poziţia dinţilor îmbunătăţeşte muuuuult fizionomia. Plus, că e şi mai sănătos. Doar mare bătaia de cap…

  Valeriu, aşa-mi zice şi bunica de fiecare dată când mă vede, că-s slabă-ngheţată şi că ce-mi trebuie mie două beţe-nfipte-n cur, că alea-s pentru vedete şi că eu fac carieră cu capul, nu cu picioarele.

  (Lol, şi cu mâinile, oricum ar suna asta 😛 )

 32. mi-am albit si eu dintii acum vreo o luna si dimineata ma trezesc cu dureri de dinti ingrozitoare iar daca lovesc putin unul de altul zici ca sunt cauciucati + ca simt ca daca voi apasa pe dantura prea tare parca s-ar rupe .

 33. Ionna

  Ce tampenii scrii, nicinustih cum am citit aberatiile astea, in primul rand dintii se refac, dintii sensibili isi revin, iti faci o fluorizare si e ok.. Waii stai xu dintii maro pt k nush ce ce peostiee… Si faza e : cum ai permis sati ajunga dintii maro? Nu teai spalat pe dinti ever pb..

 34. Ionna

  Hai ba terminati vorbiti despre albirea dintilor acasa cum vorbeau aiaa acum 100 de ani de taiatul unghiilor cu unghera. “Dar vai, iti recomand stomatolog, bla bla, nu fa singura” . SUNTETI penibiliiii, nu se intampla nimik daca iri albesri dintii acasa.. Stati linistiti nu va pica nimik.. Si nu mai ascultati de toti retarzii care va sperie aiurea. Daca doriti sa va albiti dintii acasa, se poate doar prin periere dupa fiecare masa si renuntarea la alimente colorate, care pateaza, daca veti face asta in fiecare zi dintii se vor albi.. Daca este vorba de peroxid, sau substante mai tari, acestea nu albesc ci pur si simplu decoloreazaaa, exact cum se decoloreaza parul, asa se decoloreaza si dintii..si da este daunator, dar sa fim seriosi 14 zile la un an? Si in concentratii mici, stay chill dont be stupid

  • dragă Ionna, comentariile tale ample, pătimaşe şi foarte academice sugerează un studiu profund asupra subiectului albirii dentare, motiv pentru care îţi dau acelaşi sfat: stay chill, don’t be stupid. Albeşte-ţi tu dinţii, că-i la fel ca şi părul, doar îţi cresc şi ei cu 2 cm/lună. Eşti atât de norocoasă că nu mai pot de ciudă! Ciudă că n-o să fii pacienta mea peste vreo câţiva ani…

 35. Sim

  Ioana, don’t be stupid! UPS!!! Too late!

 36. Bogdan

  Am o sugestie pentru Ionna, că şi eu mă pricep ceva la dinţi. Se pot albi ieftin şi rapid cu şmirghel d-ăla fin. Două şmirgheluiri pe zi, dimineaţa şi seara, şi-n două zile sunt albi. E comod, şmirghelul îl poţi purta cu tine şi te poţi albi oriunde, nu stai cu nu ştiu ce aparat în gură sau cu nu ştiu ce soluţii.

  • mulţumim pentru recomandări. Întotdeauna am spus că leacurile din cămara bunicii sunt cele mai bune! Sau, na, din şura bunicului, după caz 😛

  • Dan E. Reissler

   Tratez zilnic, eroi care în urmă cu ceva ani te orbeau cu albul de porțelan din gură. Acum… culeg ce au semănat. Un dinte curat, înseamnă un dinte DETARTRATAT, CU GINGII SĂNĂTOASE ȘI SMALȚ UNIFORM.
   Sănătate multa tuturor.

 37. simi

  Folosesc de ceva vreme Opalescence si vreau sa iti spun ca rezultatele sunt vizibile.Aveam o obsesie din cauza dintilor ingalbeniti pana sa folosesc Opalecence, de aceea recomand cu incredere.
  Eu am cumparat-o tot de pe site-ul http://naturalmedical.ro/consumabile-medicale/23-pasta-de-dinti-opalescence.html si am fost multumita.
  Va doresc sa un zambet placut!

 38. Violeta Dragos

  Eu pentru albirea dintilor am inceput sa folosesc o pasta de dinti naturala fara flour cu 100% ulei pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Chiar de la prima utilizare am vazut diferenta foarte mare dintre o pasta de dinti chimica cu flour si o pasta de dinti naturala fara flour. De cand am inceput sa folosesc acesta pasta de dinti, ma simt super bine, dinti au inceput treptat sa se albeasca si o recomand mereu. Pup

 39. G

  Mama lui de Univers! (sau Uni-vers?! sau Un-i-vers?!) nu-ți dă pace nicicum, nicicacum, coadă după tine îi.
  Unii medici – ca unii popi. Știi zisa: fă ce zice, nu ce face, popa (deși mulți ne oprim doar la a zice ceea ce zice – ui, io râd ca un nebun, adică singur). Dar aici parcă s-ar aplica invers, fă ce face, nu ce zice :-P.
  Câte idei adoptate și răspândite la scară largă și puține sănătoase…
  Și cu pastele de dinți. Cică ar fi chestii naturale, în natură adică, pe care doar le mesteci și-ți faci dinții curați, puternici și sănătoși! (tachi-tachi-tachinare! :-P)
  A, și cică ne pot crește dinții din nou, dar cine vrea să piardă slujba?! nu aia din biserică (sau șî aia pentru unii), deci nu din biserică că din cabinet. Aici emo… ăla cu hihi pe după palmă.

 40. Daisy

  Ca poveste e amuzanta. Dar argumentele care se aduc contra albirii sunt mai mult deductibile, ca si cum toti sunt de acord ca Coca Cola (sic) e nociva, dar nimeni n-o sustine răspicat de frica sa nu fie dat in judecata pt. prejudiciu de imagine. Mi-ar fi plăcut ceva de genul: nu va albiti, ba, dintii ca toate produsele de albire contin peroxid care ataca …smaltul? Sau merge si mai departe? De unde acele dureri si acea sensibilitate? Iar aia cu recomandarea cu maxima prudenta cu conditia sa nu ai aia, sa nu consumi aia…pai astia care fumam si bem cafea am fi cei mai “indreptatiti” . E aproape ca legea antifumat.

 41. Cel mai bine iti faci albirea dintilor intr-un cabinet, asa incat sa nu suferi de sensibilitate dentara.

  • Multumesc pentru comentariu. Va rog, data viitoare sa semnati cu un nume de om. Altfel, comentariul intra in spam. Acum am editat eu. Multumesc.

 42. Alexa

  Pfff mi-ați salvat viața . Îmi doream sa îmi albesc dinții deoarece pe filmări
  Nu apărarea super albi , și era sa îmi nenorocesc o dantura sănătoasă ! Citind toate comentariile am rămas fericita sa aflu ca mai exista oameni onesti ca dumneavoatra ! As dori doar sa va adresez și eu o întrebare : ce părere aveți despre noile aparate dentare inglis ( dacă zic bine ) sunt acele care pot fi date jos înainte de masa și pentru periaj !
  Va Multumesc din suflet pentru tot acest articol !

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 235 queries in 0.449 s