Unde-i 8 martie?

N-o să scriu un post la care mama să-nceapă să plângă de dor şi de iubire, nici n-o să-mi amintesc peste taste de anii trecuţi, nici n-o să-mi doresc să fie soare ori lalele ori primăvară.

Bunica mi-a zis azi-dimineaţă la telefon că a găsit o felicitare de la mine, de pe vremea în care felicitările erau desenate de copii care nici nu ştiau să scrie. O felicitare pe un A4 îndoit, cu o floare gigantică şi verde, cu poza mea lipită în mijloc. Ştiu exact când am executat-o şi ce poză am stricat. Şi dv ştţi precis ce vorbesc, fiindcă fiecare s-a decapitat la un moment dat din fotografii frumoase, ca să se lipească pe vecie într-o felicitare de 8 martie.

Când te faci mare, felicitările se fac la duzină şi se trimit cu poşta. Pozele nu se mai pot decupa, fiindcă stau salvate pe telefon. Mamele sunt ocupate şi bunicile departe. Soarele nici nu mai ştii cum arată. Noroc că lalelele-s multe în ţara asta şi te aşteaptă cuminţi acasă.

Dintr-o lume în care doar tu ştii că e 8 martie,

blondele vă trimit cele mai verzi flori gigantice, împreună cu cele mai frumoase gânduri decupate. Fără poştă. Direct din suflet.

Articolul anterior

Educaţia e o forţă

Articolul următor

Ce (bine că) trece timpul

13 Comentarii

 1. La mulți ani blondo!
  (prima!)

 2. Sa vina florile desenate din suflet! bucura-te de lalele de acasa:)

 3. Csilli

  La multi ani Miruna! Multa sanatate si tie si mamei si bunicii!

 4. Cristiana

  Din suflet, cu drag pt cea mai cea blonda! Stop!

 5. Lorelai

  La multi ani frumosi 🙂 pentru blonde si nu numai.

 6. La multi ani, miruno!

 7. Din pacate asa este, ai mare dreptate, poate am uitat prea usor ca lucrurile simple dar venite din suflet sunt cele care conteaza. Devenim pe zi ce trece tot mai sofisticati, ne cumparam cele mai recente telefoane, ultimele tablete/laptopuri in speranta ca ne vor face viata mai usoara si mai frumoasa, insa toate acestea ne fura cea mai importanta resursa a unei fiinte si anume: timpul! timp in care am putea face cu totul altceva, sa stam cu parintii, prietenii, persoanele iubite si dragi noua sau pur si simplu sa ne relaxam “privind” catre lume! Putem spune ca vina este a societatii, insa daca suntem sinceri ne dam seama ca acea societate este formata din noi toti si de fiecare in parte…! Oricum, acestea fiind spuse, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii iti urez Miruna un sincer si calduros La Multi Ani tie si tuturor cititorilor tai! Cu profunda sinceritate si consideratie, Alex!:)

 8. Mihaela

  Ieri eram in Staff Room (asa zisa cancelarie) si ma gandeam la 8 Martie, la flori, la bucurie, la femei bucurandu-se. In jurul meu femei care pentru noi trec de neingrijite, isi puneau in farfurie fasolea din conserva (stii ce zic). Noroc cu copii costumati in personajul preferat care mi-au facut ziua frumoasa.

  La Multi Ani!

 9. Foarte tare articolul. La multi ani pentru 8 martie. Asa mai cu intarziere. Echipa de baieti de la Evorent

 10. lipim iphone-ul in mijlocul unei coli A4 in loc sa taiem poza si sa o punem acolo , astea’s vremurile 😀

 11. as vrea sa fiu surprinsa in modul clasic si de demult…as aprecia poate mai mult decat acest zgomot modern

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 148 queries in 0.485 s