Prietenia la muncă şi-n afara ei

N-am ştiut cum să pun virgulele în titlu, fiindcă se schimba sensul. Adesea însă îmi amintesc de unul dintre primii dentişti care m-a sfătuit când am ajuns în ţara asta şi mi-a zis ce-i spunea şi lui un profesor: că asistenta trebuie să ţi-o alegi mai cu grijă decât nevasta. Fiindcă petreci mult mai multe ori pe zi cu ea. (Iar eu aş completa: cu asistenta trebuie şi să te porţi mai frumos decât cu nevasta, fiindcă ai mult mai mare nevoie de ea 😛 până găseşti alta)

Aşa că, vă întreb: dacă ne înţelegem grozav la muncă, dar niciodată nu ne întâlnim în afara ei, suntem prieteni? Adică, zi de zi ne bazăm unii pe alţii (pe mine, mai ales, asistenta mă ajută ENORM şi ştiu că pot conta pe ea atât de mult, că uneori îşi aminteşte lucruri în locul meu. Bine, hârtii şi telefoane. Importante şi ele.) , dar niciodată nu ne vedem în afara pijamalelor din cabinet. Vorba vine. Că nici nu mi-aş dori.

Acum şi muncile diferă. Tragedia e însă când situaţia e cu semn schimbat. Când te dai prieten, dar eşti coleg pe la spate.

Deci, cu cine ziceaţi că vă petreceţi în weekend? 😉

foto

Articolul anterior

Cum mi-am închiriat apartamentul, de la distanţă

Articolul următor

Django Unchained, fără acordul părinţilor

16 Comentarii

 1. Cu ce-am de lucru. Singura. Daca se ia si internetul in calcul, atunci din cand in cand si cu omul cu care lucrez acum 🙂

  Asa ca-s de acord ca e important sa te intelegi bine cu oamenii cu care lucrezi ;))

 2. Eu sunt prieten cu colegii de serviciu si-n afara orelor de program. Dar nah, eu o ard in publicitate. La birou ne injuram, dupa program ne imbatam.

  Bine, e un nucleu dur care iese la baut in fiecare zi de vineri, uneori chiar mai des, eu ma alatur lor mai cu moderatie, nu de fiecare data. Poate si pentru ca sunt mai zgarcit si nu-mi place sa-mi beau toti banii.

 3. liana

  In ro se dau chefuri de 8 martie..sa vezi una dentista cum juca anul trecut brasoveanca si pinguinu cu asistenta ei!!!!Bine, ambele “lucreaza” la stat , cu alte cuvinte chiulesc frumos in tandem , dar sunt “prietene “de prietene ca sa zic asa..ca sa nu zic de vise rele…acelasi nivel ,din aproape toate punctele de vedere..

 4. E important sa fii prieten cu colegii de la munca pentru ca de cele mai multe ori va puteti ajuta reciproc si apoi nu cred ca e necesar sa va vedeti si dupa munca.Ce e prea mult strica.:)

 5. brontozaurel, deci îi vezi şi în afara lucrului?

  Ovidiu, la voi acolo e excepţia. Cine-a mai văzut să te duci la serviciu să te joci de-a ideile şi să mai fii şi plătit pt asta!? 😛

  Liana, eu nu cred că-ţi scade gradul sau valoarea dacă dansezi braşoveanca ori pinguinu’ cu cineva. Dar ştiu sigur că m-am îngrijorat când am început să râd la glumele asistentei mele :))) care e o super-drăguţă, de altfel. Dar cu ea îmi petrec cel mai mult timp din zi. E inevitabil.

  irina, exact aşa glumesc şi eu asistenta, care a avut câteva iniţiative de a mă scoate “la o băută”. Că şi-aşa e prea mult :))

 6. Esti prieten cu colegii, altfel trece timpul..

  • Passion, deci eşti prieteni cu ei tot pentru tine, e un interes şi ăsta 😛

   Ania, eu cred că ceea ce noi suntem atragem într-un fel. Unele norocuri le merităm 😉

 7. ania

  Eu sunt prietena cu singura mea angajata si la serv si in afara lui! Ea e o fata cu mult bun simt! iar eu incerc sa fiu o sefa buna! nu exageram nici una nici alta! eu sunt de parere ca la serv trebuie sa vii cu placere! si eu si ea!
  Personal am avut experiente groaznice cu sefe isterice care miau mancat ficatii in trecut , asa ca , atunci cand am inceput mica mea afacere , mi-am jurat sa nu fiu ,,omul negru,, pt nimeni!
  E drept , ca am avut mare noroc sa o intalnesc pe ea!

 8. am si eu cazuri la munca in care in timpul serviciului suntem “frati de sange” iar daca am nevoie de ceva cand sunt liber nici nu raspunde la telefon . dar am si prieteni adevarati care imi sunt colegi de munca .

 9. Poate nu e prietenie, e simplu comportament profesional- deontologic. Prietenia are niste extensii sentimentale care nu se reduc la spatiu, timp, distanta.

 10. in week-end cu prietenii si iubitul iar in timpul saptamanii dupa serviciu, cu unii colegi:) nu poti sa te intelegi bine cu toti:)

 11. Prietenia la munca e ceva ce nu prea se poate realiza, deoarece la serviciu va exista intotdeauna concurenta, oricat am spune noi ca nu e asa.

  Cel mai bine e sa separam prietenii din viata de zi cu zi si sa cladim cu ei relatii serioase. Iar pe cei de la serviciu sa ii consideram doar colegi de serviciu, sa iesim si cu ei, in gasca sau cat de cat un numar bun, dar sa ramana doar la novelul de colegi de serviciu. Parerea mea.

 12. In locul unde muncesc eu suntem toti ca o mare familie…totul merge pe principiul intelegere…sinceritate si respect…ceea ce conteaza foarte mult dat fiind faptul k 9 ore din zi le petrecem impreuna

 13. Nu prea am cum sa-i vad, ca-s la mii de kilometri 🙂 Ceea ce ajuta 😛 Distanta, vreau sa zic 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.187 s