Cum mi-am închiriat apartamentul, de la distanţă

Frustrarea care vine la pachet cu un domiciliu la 3000km distanţă de domiciliu e lucru uşor de înţeles atunci când începi să ai treburi de rezolvat. De genul, acte de ridicat de la facultate. Chiriaşi de scos din casă (chiar şi când casa nu e a ta, că-i a lu’ tata). Chiriaşi de primit în casă. Găsit chiriaşi. Dat telefoane. Semnat contracte. Ca să nu mai spun recrutat chiriaşi, ca să ai încredere că nu-ţi pictează pereţii în primele 2 săptămâni.

 Deci cum mi-am închiriat apartamentul de la distanţă. Dacă aveţi vreodată nevoie să faceţi treaba asta şi nu vreţi să deranjaţi pe mama, tata ori vreo mătuşă ocupată, recomand o agenţie de adevărată încredere. Ştiu că sună a reclamă, asta îmi e şi intenţia. Fiindcă oamenii ăştia merită. Poate aţi auzit de ei, Exclusive Homes Real Estate. Sunt nişte băieţi tineri, genul care crede că şi în Bucureşti se poate face treabă bună şi cinstită. Eu cu ei am închiriat acum 2 ani apartamentul şi l-am cunoscut pe Florentin Dascălu, managing partner. Un tip tânăr şi isteţ, foarte profesionist şi de cuvânt. Mi-a zis că ei lucrează foarte mult să-şi fidelizeze clienţii şi că se orientează pe calitatea acestora. Astfel construiesc încrederea clienţilor în ei ca şi agenţie, aceştia fie chiriaşi sau proprietari de apartamente. Florentin mi-a zis că el nu închiriază oricui şi că, dacă un client a făcut probleme sau pare vreun dubios la început, ei nu mai lucrează cu el. Mi-a spus atunci că mulţi aleg să îi lase cheile de la apartamente, ca să-şi bată singur capul cu vizionări şi etc. Imediat l-am recomandat unui prieten, care pleca din ţară fără să fi reuşit să găsească un chiriaş. I-a lăsat cheile lui Florentin şi într-o săptămână m-a sunat să-mi mulţumească, cică găsise pe cineva şi era foarte mulţumit de servicii.

Când am închiriat din nou anul ăsta, Florentin singur s-a ocupat, fiindcă eu n-am putut face mai mult decât să răspund la mailuri între doi pacienţi. Şi s-a descurcat excepţional. A preluat chei, a organizat curăţenie, a predat chei. A găsit o persoană de încredere, în timpul promis, la preţul promis. Iar atunci când a fost nevoie, şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a luat atitudine, chiar dacă banii îi încasase, închirierea fusese făcută şi toţi sacii erau în căruţă. Ştiţi, când eşti departe, n-ai ce face… Sentimentul de a nu fi într-un loc atunci când e nevoie de tine e teribil de frustrant. Fiindcă ai senzaţia că nimeni nu ar putea rezolva mai bine decât tine. Cu unele excepţii. 😉 Aşa că nu-ţi rămâne decât să ai încredere în cineva.

Vă zic, foarte tare băiatul ăsta cum construieşte. Într-un stil tipic occidental, pe principiul win-win pe bune. Vi-l recomand la orice oră.

Şi mama la fel.

foto 1, 2

Articolul anterior

“Life of Pi” tradus pentru hateri

Articolul următor

Prietenia la muncă şi-n afara ei

11 Comentarii

 1. Am trecut și eu prin emoții la vânzarea unui apartament. E bine să ai pe cineva de încredere în vremurile acestea.

 2. adriana

  Credeam ca nu exista asa ceva la noi!Deci ,se poate!

 3. Acum ceva vreme cautam si eu solutii, acum descopar ca exista

 4. Imi spunea intr-o zi un prieten ca isi va cumpara cateva apartamente si va trai doar din chirie fara griji.

  Eh, eu am avut chiriasi carora a trebuit sa le tai gazul, apa si curentul sa-i fac sa plece.

 5. Exista inca astfel de oameni?O sa apelez cu prima ocazie.Multumim de recomandari.

 6. dorina

  avem o speranta de mai bine ,mai ales cand lucrezi cu astfel de oameni care isi respecta cuvantul si simti o implicare neobisnuita pe plaiurile noastre mioritice. Felicitari ptr. Florentin cu care am lucrat extraordinar!

 7. Surfer, pfua. Vezi, în UK se cer recomandări şi când închiriezi o casă. Noul proprietar vrea recomandările de la toate celelalte locuinţe ale tale (ultimele 2, dacă-s mai multe). Da. Şi oamenii se feresc să facă gălăgie ori alte prostii, ca să nu fie daţi afară pe motiv de prostă purtare, că le merge la dosar. Chiar vorbeam cu Florentin despre asta şi zicea că mai e cale lungă până acolo.

  irina, cu toată încrederea să o faci.

  dorina, 🙂

 8. Florentin

  Miruna, in primul rand te felicit pentru aceasta pagina care vad ca abordeaza subiecte diverse si interesante, apoi, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris despre mine si despre Exclusive Homes. In job-ul meu, sunt “un cautator de oameni de buna calitate”, oameni corecti, oameni cu suflet bun, asa cum sunteti tu si mama ta, iar apoi, lucrurile merg de la sine…E normal ca fiecare sa lucreze cat mai bine pe domeniul sau, in felul asta clientii revin si te recomanda, nu partea financiara este cea mai importanta, ci faptul, ca seara adormi multumit ca ai facut o treaba buna iar dimineata te duci cu drag la munca…
  O sa postez cuvintele tale frumoase si la mine pe fb si iti multumesc inca o data!

 9. Vasile

  La Cluj toti agentii procedeaza asa de 20 de ani. Parca in Bucuresti acum apare civilizatia…

 10. ioana

  Ei, clujul e in afara galaxiei d’aia!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 153 queries in 0.238 s