Londra şi ce noroc că te iubesc

Aşa-i că uneori simţi că laşi nişte gânduri într-un loc, un fel de a simţi, pe care-l regăseşti atunci când te întorci. Mi se întâmplă des deşi nu înţeleg cum se explică.

Londra m-a primit la fel de îndrăgostită cum m-a lăsat ultima dată. M-a întâmpinat istorică şi mi-a arătat cerul albastru cum nici nu bănuiam să-l pot vedea vreodată. Ştiţi, copila asta mereu s-a ferit de vise cu corespondent imediat şi a înfundat orice răsuflare de speranţă. Fiindcă naivitatea se acceptă la 15 ani, dar la 20 deja îi zice altfel. Iar prostia doare foarte tare, mai ales atunci când pricepi cât să te bănuieşti.

În satul olimpic n-am fost din două motive: am avut doar o după-masă londoneză şi mi-ar fi trebuit bilet. Dar atmosfera jocurilor e peste tot. Eu am fost la podul Londrei, fiindcă l-am tot văzut prin poze şi întotdeauna mă impresionează să ajung fizic într-un loc vizitat virtual înainte. (Câte referate la engleză am scris noi despre Tower Bridge… Manualele alternative au fost înainte de google şi wikipedia! )  Am văzut oameni încremeniţi în faţa ecranelor gigantic, bând bere lunea la amiaz sau luând prânzul în pauza de la birou. Îi vedeai după stare, după port şi după câte poze făceau cu telefonul. Am fost acolo când Marea Britanie a luat a 19-a medalie de aur. Au aplaudat cu bucuria cu care se aplaudă în avion la aterizare, deşi e evident că pilotul nu aude nimic. Sau cum se aplaudă la finalul unui film bun văzut la un cinematograf cu sala plină. I-am văzut pe ei, sportivii veniţi la olimpiadă. Nu i-am văzut la antrenament, ci în mulţime. Dar i-am văzut bine, fiindcă altfel stă carnea pe picioarele unui olimpic la sărituri sau la îngheţată din cornet. Fiindcă au altă postură, altă alură, altă privire. Olimpicii nu se pierd niciodată în mulţime,  chiar dacă nu-şi poartă medaliile la gât. Iar asta e valabil în orice domeniu care suportă adevărate valori. Showbiz-ul nu e unul dintre ele.

Vom locui şi-n Londra într-o bună zi. Oraşul are un parfum care-mi aminteşte de ceva bun şi o invitaţie pe care nu ştiu când o voi descifra. Tot ce ştiu e că-mi doresc. 

Acum e altfel. Învăţ să trăiesc într-un ACUM pe care-l sărbătoresc cu salată verde şi apă plată. Încep să recunosc situaţii, fără a le transforma în probleme. Şi recitesc acele cărţi de suflet, pe care le ţii ca pe rugăciuni între palme. Luminiţele sunt pe cer, cum zice mama, iar clopoţeii cântă ca nicicând. Nu credeţi c-ar fi vorba de vreo deşteptare blondă. Ba dimpotrivă, aş îndrăzni.

E ca atunci când zgomotul de fond muţeşte şi-ţi rămâne liniştea să te bucuri de ea.

Iubirea.  Cel mai adevărat Dumnezeu pe care-l cunosc.

Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.

 

Articolul anterior

Connecting the dots

Articolul următor

Acesta nu e un post cu iubire

11 Comentarii

 1. dorina

  Eu cred ca dorintele tale au inflorit intotdeauna in impliniri,iar luminitele si clopoteii se vad si se aud pana la sibiu!

 2. Blondo, blondo… de unde atat lirisc in mintea si-n sufletul tau? 🙂

 3. NU ştiu, zici că m-a lovit o fază. Io-s dintr-o extremă-ntr-alta. :))

 4. Foarte frumos! Nu pot spune altceva…
  Sper să ajung şi eu într-o bună zi. 🙂

 5. Iti doresc sa ajungi cat mai repede si in cea mai frumoasa companie!

 6. Mulţumesc! 🙂

 7. miam-miam, final! 🙂
  fii bine cu toate capriciile meteo si socio diversitatea bulversanta uneori.
  🙂

 8. Ana

  Este exact ca in poze!

 9. Cateodata m-abtin sa te rog sa scrii nuvele scurte la cat de frumos povestesti.
  Ar iesi o cartulie cu povesti despre iubire, sentimente pure si dulcegarii nediabetice, pe care nu le intalnesti in lumea asta asa des, iar atunci cand o faci nu le recunosti sau nu le poti identifica.
  Insa m-abtin sa-ti cer asta, de teama de a nu te bloca in fata primei coli albe de hartie a unui proiect mult dorit si de a ne priva pe noi de povestile tale inaltatoare.

 10. pacat de englezi ca au investit atat pentru olimpiada dar incasarile nu au fost pe asteptate

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.217 s