Înnoind prietenii vechi

Se spune că prieteniile alea pe care ţi le faci când eşti mic sunt prieteniile pe viaţă. Eu spun că prieteniile durează cât te ţine sufletul. Nu şcolile, nu găştile, ci sufletul.

Am avut prietene şi prieteni din cele mai diferite clase sociale, găşti şcolare şi jocuri de casă. M-am înţeles cu fiecare în felul meu şi rar i-am putut combina între ei. Ba unele prietene se chiar urau cu altele. Eu le iubeam pe toate.

În ultima vreme am reluat legături de demult. Şi m-am văzut în situaţia de a face un rezumat celor mai bune prietene ale mele despre viaţa mea. De parcă am uitat cum eram noi mici şi ne jucam de-a oamenii mari, de-a serviciile noastre, bărbaţii şi copiii noştri. Astăzi, când pentru unele dintre noi jocurile au devenit realitate şi poveştile s-au scris deja, nu pot să nu le întreb pe fetiţele de altă dată, pe cele care făceau baie împreună şi adormeau în acelaşi ritm respirator: nu cumva sunt cam dezamăgite?

Şi apoi să vă întreb pe dumneavoastră de ce valorile se definesc pe măsură ce creşti, ce intri la liceu sau emigrezi în altă ţară. De ce distanţele se topesc cu un telefon, pe care însă prea rar ne amintim a-l da. Şi de ce mi-e teamă să las un mesaj pentru fetiţele care, peste ani, vor reciti aceste rânduri şi vor rejudeca dezamăgiri.

foto

Articolul anterior

Civilizaţia te loveşte când lipseşte

Articolul următor

Ce să vedem când ne uităm la Românii au talent

4 Comentarii

  1. Aparent lucrurile se schimba mult prea repede intr-un mediu si in niste timpuri care nu asteapta…frumos ca ati reusit sa reluati legatura !

  2. Am programat o nuntă şi-un botez. Cele mai bune prietene ale mele din prima copilărie.

  3. Super ! Distractie placuta si va urez sa mentineti legatura pentru o durata cat mai lunga !

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.247 s