După Moş Crăciun vine Moş Reducere

Zilele trecute anunţam pe facebook că urmează marea întâlnire. Că merg în oraş să mă întâlnesc cu Moş Crăciun. Ceea ce înseamnă o listă imaginară cu corespondenţi foarte reali din imediata mea apropiere şi familie, care au fost foarte cuminţi tot anul şi care aşteaptă ceva de la Moş.

Şi uite-aşa eram eu în toiul întâlnirii, dar încă în faza de tatonări, când primesc un telefon din România. Din partea unei agenţii, care mă voia urgent într-o campanie. Pe scurt, asta însemna nişte bănuţi în contul meu. Vestea potrivită, la momentul potrivit. Instantaneu am luat decizia de a-mi face de cap şi de a lua o grămadă de chestii drăguţe şi nu întotdeauna indispensabile. Şi, fiindcă tot eram acolo şi am găsit câteva chestii fix mărimea mea, mi-am dat mână liberă la a tasta PIN-ul pentru casele înfometate. Când ajung acasă, ce să vezi? Că n-ai văzut la locul şi momentul potrivite SMS-ul salvator, Miruno. Acela, în care agenţia mă anunţa că a picat campania sau participarea mea la ea. Teoretic, o campanie în plus din care nu fac parte. (Ce naiba, sunt o grămadă din astea!) Practic, tocmai am pierdut nişte bani.

Şi uitându-mă aşa lung la plasele cu cadouri şi auto-cadouri, îmi dau seama că brusc ştiu ce-mi doresc de la Moş Crăciun: pe Moş Reducere! Sincer, cadouri tot aş fi luat, dar după posibilităţi. Care au fost prea oscilante şi nehotărâte cu mine la locul şi momentul nepotrivite. Sau o fi fost semn al destinului pentru a-mi face şi mie nişte 3 bucurii cât două pulovere şi un sacou taman acum?

Totuşi, cu regrete, îţi mărturisesc, Moş Crăciun, că aş fi preferat să-l aduci şi pe Moş Reducere astăzi la rendez-vous. Cu sau fără campanie, cred că ieşeam mai ieftin. Ştiu, mai am de aşteptat până la momentul-ianuarie. Mă voi strădui să fiu cuminte şi să mă ţin departe de magazineeee… Că nu sunt tocmai cea mai cumpătată persoană. (Îmi iubesc prea mult aproapele.)

Ceea ce nu vă doresc şi dumneavoastră 😛 Măcar autocumpărăturile faceţi-le cu gândul la Moş Reducere, care vine după Moş Crăciun!

Articolul anterior

Credem în Rezoluţii de Anul Nou?

Articolul următor

De Crăciun, britanicii nu fac doar abuzuri culinare

5 Comentarii

 1. Valeriu

  Deci așa Mirunico, faci căciuli din blana ursului din pădure. :))
  Nu zi hop până nu ai sărit pârleazul, nu ridica poalele până nu ajungi la gârlă, nu socoti puii înainte de a ieși din ou și încă vreo câteva vorbe din popor ți-ar prinde tare bine din când în când.
  Înțelepciunea populară e mereu la reducere. 😛
  Apoi după ce că e moș mai e și redus, vai de capu’ și de steaua lui de moș, atâta l-au redus că s-a dematerializat. :))

 2. Nup! Nu s-a dematerializat, căci vine în ianuarie cu siguranţă! 😉 Stai să mă vezi atunci…
  Şi înţelepciunea nu e niciodată prea multă, nici dacă e populară, nici dacă redusă 😛

 3. Ma bucur si eu pentru bucuriile tale, mai ales avand in vedere ca pe aici poti umbla zile intregi si ai mari sanse sa nu gasesti ceva frumos, normal, neimpopotonat si valabil de purtat si cand trece Craciunul…
  Te pup!
  Sarbatori fericite!

 4. Stai liniştită, că ANglia nu e tocmai ţara neîmpopoţonăturilor! :))
  Sărbători fericite şi ţie!
  te pup!

 5. Multumesc! 🙂

  ps: va asteptam la colindat, ca poze tot n-am apucat sa fac 😀

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.277 s