Make me an angel

În prima noapte când am ajuns aici, am visat în germană. Unii visează imagini, alţii mirosuri, eu visez cuvinte. Germana, aşa-i, ce paradox! Această primă dragoste a mea, singura care mi-a deschis cărţi în copilărie fără a le închide imediat. Că fan Creangă şi Sadoveanu n-am fost niciodată, ăsta nu e un secret.
În următoarea noapte, mi-am visat toţi foştii prieteni. Pe rând, nu vă imaginaţi grupuri. I-am visat creştineşte şi departe, dar, în timp ce-i visam, parcă mă gândeam cu gândul ăla de fundal, ca vocea de la teatru care te roagă să-ţi închizi mobilul şi să-ţi „taci” gura, mă gândeam, oare cum pot avea loc în acelaşi pat şi băiatul visurilor mele şi alţi băieţi în alte visuri. Dar după ce m-a părăsit vina trezită într-un  conştient pierdut, m-a trezit şi el, întorcându-se „la-dreap-ta!”, ca-n armată. Şi cum patul încă-mi era mic prin primele nopţi  (eu fiind obişnuită să dorm doar cu ai mei în pat, iar pe vremea aia aveam cu totul alte dimensiuni) şi romantismul încă nesacrificat pe altarul confortului, m-am nimerit în braţele lui, cu ochi mari şi vise spulberate.
Deşi realitatea era mult mai caldă şi aproape, eu eram o trădătoare în faţa băiatului care mă ţinea în braţe fără să ştie. Ce diferenţă de subconştiente! Eram o scorpie în tăcere şi m-aş fi pedepsit aspru pentru asta. Mă credeţi, nici n-am mai putut s-adorm.

Şi-am început să număr.

Bătăi de inimi în cel mai frumos duet.

Când e linişte şi tu îţi aminteşti:

că nu cu inima visezi.


Astăzi, trimiteţi-mi, vă rog, un înger bun să imi primească în grijă duetul. Cum ştie păstra un aşa frumos sincron al bătăilor aripilor sale, s-ar îngriji şi de cele ale inimilor noastre. Cred că asta e forma oamenilor de-a „zbura” fără să moară.

Articolul anterior

Dincolo de bloguri

Articolul următor

Mama nu m-a învăţat să fac de mâncare

14 Comentarii

 1. Si eu vreau sa invat germana. Recomandari? 😀 Multumesc!
  Visele astea is tare pacatoase… te trezesti cateodata noaptea si, daca le ai cu tinutul minte al viselor, te crucesti de-ti sare somnul cand realizezi ce-ai visat. Si apoi analizezi, analizezi, analizezi… si tot nu mai adormi la loc, decat, eventual, plina de framantari si remuscari… Si dup-aia dimineata te miri de ce nu te-ai odihnit? Nu, stii de ce.
  Iti trimit cu mare drag un inger, numai sa-l gasesc. Sau sa raspunda la apel, mai bine zis. Cred ca l-am cam suparat in ultima vreme… 🙁

  0
 2. Ioana, dada, e bine să te apuci de germană. Du-te la nişte cursuri din alea clasice pe la ceva centru din ăsta (aveam eu un prieten care învăţa italiană undeva pe Clinicilor, parcă…) Iar recomandarea mea e să începi să te uiţi la TV pe nemţi. Trebuie să ai mare răbdare la început, fiindcă nu pricepi nimic. EI vorbesc repede şi nici cuvintele nu le ştii…dar cu timp, răbdare şi perseverenţă, TVul e calea cea mai simplă şi ieftină de a-ţi îmbogăţi vocabularul într-o limbă pe care nu o vorbeşti.
  Mă ţii la curent!

  0
 3. Te tin la curent, dara, dar pune-ti net sa putem vorbi. Te rooog 😀
  ps: Multumesc, H, ca ma suporti 😀

  0
 4. :)))
  H nu citeste bloguri. Pe al meu,cel putin 😛

  0
 5. Valeriu

  Stai liniștită că e bine. 🙂
  A fost ca la ruletă, i-ai visat pe rând pac-pac-pac și te-ai oprit la numărul câștigător.
  Ce te făceai dacă te trezeai jos din pat? :))
  În altă ordine de idei, sigur băiatul tău îți citește blogul, pe furiș, așa cum se uită copii la pagina cu răspunsuri din culegerile de matematică. :))

  0
 6. Haide, domne, că n-au fost chiar aşa de mulţi! Ruletă, auzi…

  Şi nu, stai tu liniştit, că nu citeşte. Nici de furişuri nu are timp copilu’ ăsta.

  0
 7. Valeriu

  Nu am pus accent pe număr, ci pe faptul că te-ai oprit la numărul câștigător. Și până la urmă, nu contează de câte ori încerci, important este să câștigi în final.
  Eu sunt convins că mai citește din când în când. 🙂

  0
 8. Ideea nu era de citit, ca aia stiu ca nu face, ci de suportat in ideea in care te tot asaltez cu telefoane :-”

  ps: tu stii cat mi-a luat pana cand am descifrat cate persoane is in imagine? puteam sa jur ca is 3 la un moment dat

  0
 9. Liora

  Hai ca am vorbit eu cu un ingeras. E cel care, atunci cand visezi de-astea si te trezesti cu vina-n brate, ti-o risipeste si o inlocuieste cu : ´´ah, ce fericire, a fost doar un vis!´´
  Realitatea e uneori mult mai faina decat visele. Poate si doar pentru ca e palpabila.

  0
 10. Valeriu, da, când îl rugam eu să-mi spună cum se afişează câte o chestie. Acum nu se mai poate 😛

  Ioana, :))) dada, e puţin ciudată: cred că trebuia să o pun mai mică, ar fi fost mai clar.
  p.s. Acum am vorbit cu mama, care a fost foarte impresionată de postul tău. O zis că-ţi va scrie şi ea să-ţi spună că şi pe ea o cunoşti :))

  Liora, Cu siguranţă. Şi mulţumesc frumos!

  ch3815h, cu sorcova.

  0
 11. Spune-i mamei tale ca ii multumesc mult! Si da, si pe ea o cunosc 🙂 E sora mai mare din pozele de la festivitate, asa-i? 😉

  0
 12. yneedtrust

  hello blonda:-)
  hmm:-),sa iti trimitem un inger..de ce?vrei sa faci colectie?ai deja 3 ingeri..
  primul e cel care te-a linistit si ti-a daruit trimis visul,al 2-lea e cel care te-a trezit din vis la realitate(sa te bucuri de ceea ce ai),si al 3-lea e cel care din momentul trezirii vegheaza asupra ta..
  nu iti ramine decit sa le dai nume..
  te pup cu drag

  0
 13. boby

  Ingerasul a fost acela care nu ti-a furat visele, ci le-a lasat sa curga, reamintindu-ti de fostii ca sa realizezi, cit de minunata a fost alegerea pe care ai facut-o intr-un sfitsit.

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 166 queries in 0.491 s