O nouă tehnică de shopping: a paşilor mărunţi!

Orice om cât de cât învârtăreţ în România noastră ştie la el în oraş cel puţin o sursă, care “fură” parfumuri din Germania şi le dă la jumătate de preţ, o altă sursă care fură eventual ochelari cu D şi G kitschos lipite pe ei, încă una care aduce haine de firmă, etc. Fiecare să se descurce cum ştie, întotdeauna am zis că pentru orice produs, la orice preţ există un client dispus să plătească suma respectivă la momentul respectiv. Totul e să-l găseşti.

Aici intră internetu-n joc.

Cică pe ebay se vând !!! etichete de firmă. Doar etichetele!!! Adică, unii şi le cumpără cu haine, fără a pune aparent preţ pe ele, că le taie şi le licitează pe net. Dar tocmai acolo-i Spielu’, că oamenii obţin preţ bun şi uite-aşa înfloreşte industria snobismului postmodern şi se dezvoltă tehnica paşilor mărunţi: Îţi cumperi doar nasturii Chanel, că, pentru tot sacoul, mai trebuie să treacă vreo 3 bărbaţi prin patul tău. Scuzaţi-mi sarcasmul, dar, serios acuma: să-ţi cumperi etichete???

foto

Articolul anterior

Crediteria, cea mai modernă afacere

Articolul următor

Sclavi ai papilelor gustative

12 Comentarii

 1. Am auzit ca se intampla ceva amuzant in magazinele din China cu branduri de lux. “Geanta asta LV costa 2000 de euro, dar daca vreti, ma duc in spate si va aduc una identica la jumatate de pret. Cu toate etichetele si marcile de autenticitate”.

 2. iri

  ahahahahah:))) nu te cred:))))

 3. Carmen, zici ca-i banc :)))

  Iri, mi-a zis si mie cineva. N-am stat sa caut, dar e comic oricum :p

 4. N-ai înțeles :))
  Ăia își cumpără numai eticheta ori numai nasturii pentru a-i pune la sacoul achiziționat din Dragonul Roșu. Că doar eticheta face haina 🙂

 5. Liora

  A, pai e cunoscuta practica asta. Si de aici multe tzepe, pentru ca se cumpara etichetele si se vand apoi produse de doi lei cu etichete big name, la pret foarte mare.
  Mare atentie de unde va cumparati hainele si accesoriile.
  Chinezii sunt in stare sa copieze orice, n-ati vazut masinile fake? Zici ca-s pe bune, dar nu-s!

 6. a-z

  o mai ga! ofcors ca nu!
  sa vezi la bal, daca vei avea timp de asa ceva, poate-or fi colegi/e cu etichete neconcordante echipamentului afisat!
  dar asta era asa out of!
  tu oricum mergi acolo tu, ca tine si aparentele le lasi pentru altii!
  🙂

 7. Mâzgălică, păi tocmai. Eticheta face multe, de chiar! :)) Cred că tocmai ai inventat un nou proverb!

  Liora, îmi era dor de tine. Văzusem undeva un Porsche făcut din carton şi vopsit, arăta atât de real! Bine, era la mişto cumva. Printr-un mail din ăsta viral l-am primit…

  a-z, o, dar rochia mea e un veritabil no-name şi tot am dat o groază de bani pe ea (bine, pentru mine “groază” nu e neapărat ce e şi pt alţii, probabil tot în funcţie de etichetă). Şi mi-aş fi luat şi una cu 69 ron din H&M dacă mi-ar fi plăcut mie şi mi-ar fi venit bine.

 8. asta e culmea sobismului. Aveam o vreme când mi se pusese “pata” pe crocodilul lacoste, prin 2007 primisem câteva tricori… anul trecut, în magazinul Crişul din Oradea văzuse o helancă lacoste, la un preţ acceptabil pt Ro şi când pipăi materialul.. ce crezi? Chich!

 9. Foarte caterinca :)). De ce pot fi in stare mintile “inventive” ! Salutare !

 10. Liora

  @Copila, sunt prin preajma 🙂

  Cel mai teribil mi se pare cand ajung pe piatza piese de aeronave contrafacute 🙁
  Daca o etichete nu iti pune viata in pericol, o piesa tehnica o face!

  Iar daca sunteti curiosi, pe you tube sunt filmulete cu masini fake. Ferrari, lamborghini, porsche..

 11. Era unul pe Okazii care vindea cutie de Mac, pentru cineva care vrea să vândă unul și nu are cutie, deci orice e posibil.

  Provocarea mea e alta – să găsesc haine fără etichete la vedere, fără simboluri și brizbrizuri pe ele. Atunci se blochează vânzătoarele.

 12. pe mine nu ma mai mira nimic. o sa ajungem sa cumparam ata de cusut de la dior si sa ne croim singuri hainele…ca vorba aia, ata de la mercerie nu-i buna, ca-i romaneasca.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.557 s