Cum să nu-ţi baţi joc de copilul tău

Nu uitaţi: Copiii nu se pot apăra. Copiii nu au nici o vină. – din capitolul ojă roşie pe unghii de copile la grădiniţă, cercel în ureche şi telefon mobil de la prima băiţă. Sunt lucruri inutile, iar copiii sunt frumoşi şi fără zorzoane, codiţe sau alte boieli. Nu-i urâţiţi, că oricum cresc ei singuri şi se ocupă de asta.

Articolul anterior

Astăzi nu am redescoperit nimic

Articolul următor

Reminiscenţe din copilărie

25 Comentarii

 1. Nu stiu de ce am impresia ca tunsoarea asta a fost alegerea copilului intr-o mare masura.
  Aici e vina adultilor, dar nu doar a parintilor. Vina manelistilor si altor specimene de acest fel.

 2. Valeriu

  La capul plecat codița nu se taie. :))

 3. somnulescu, poftim?! :))) Mie asta mi se pare freză tipică a copilului rău din spatele blocului, care nici vreo şansă de reabilitare nu mai are. Şi parcă, într-un fel, totul e din cauza nenorocitei de codiţe.
  Nu, copilul nu are cum să facă această “alegere”, dacă i se insuflă că e una proastă. Urâtă. Greşită. Bad bad kharma.

  Valeriu, :)))

 4. Dara

  Am avut un caz in familie. La 3 ani avea băiatul codiţă la spate si maică-sa pretenţii de stylistă. Hairstylistă. Acum băiatul are 19 ani şi a picat bac-ul cu brio. Nu din cauza codiţei, dar unele lucruri au un ecou prelung…

 5. De acord cu somnulescu, multi parinti vor sa fie ‘de gasca’ si dau curs tuturor cererilor inepte ale copiilor

 6. gheghe

  yep, very bad karma. corect ar fi fost sa plece codita 5 cm mai sus, iar restul sa fie ras 😛

 7. Liora

  @the lamb, copiii nu au cereri ´´inepte´´. Copiii au doar cereri. Adica dorinte. Si de aici incepe problema, pentru ca dorintele copiilor sunt, in covarsitoarea majoritate, efectul mediului in care cresc.

  Arata-mi copilul si-ti pot spune ce parinti are :).

 8. ma faci sa plang :))
  si eu am avut o chica de genul asta cand eram prin scoala pana cand in clasa a 7-a mi-a taiat-o un coleg. si nu-mi trebuie nici reabilitare si bac-ul l-am luat cu peste 9 😀

 9. Nu stiu de ce, dar eu automat cand vad un astfel de copil il asociez cu manelistii.
  Stiu ca el nu are nicio vina, dar are parintii inconstienti ….
  Chica se poate taia oricand, dar ce mai zici cand il mai vezi si cu cercel in ureche la doar 5-6 ani? (ma refer la baieti)

 10. Vai, urăsc din tot sufletul cozile astea. Mă întreb uneori, ce dracu’ o fi in capul părinţilor care îşi bat joc de bieţii copii. Oameni sadici!
  Pe lângă faptul că sunt scârboase, cozile copiilor ăstora mai au şi un mesaj: PĂRINŢII MEI SUNT NIŞTE COCALARI!

  • Carmen

   Dar parul din capul tău nu e scârbos? E pur și simplu doar un stil de tunsoare, sunteți toți prea răutăcioși

 11. Tudor, la tine chiar că sunt convinsă că nu ai fi avut cu cine semăna manelist sau cocalar :)) Şi că eşti o excepţie de nemenţionat. Fiindcă în majoritatea cazurilor se întâmplă altfel…

 12. ovi

  nu stiu ce e mai patetic, viata lui gengis ala micu in slapi de plastec, sau cometariile voastre atotstiutoare… e evident ca ai lui asculta guta sau zornaitul lanturilor de la gat in majoritatea covarsitoare a timpului, dar nu scapati din vedere ca ei devin usor-usor majoritari, se insinueaza in vietile noastre, ne acapareaza locul de parcare, aleile din parc, linistea noptii, iar noi ne minunam usor amuzati de prezenta lor, pana vom fi sufocati de coditele lor si vom sucomba, fizic si etereal…

 13. eu stiu un tip cam la 35 ani care de pe la varsta pe care o are plodu asta, nu si-a mai taiat codita, doar a intretinut-o :))

 14. E aşa o modă la nemţi cu tunsoarea asta. Fiecare al doilea băieţel neamţ are coadă ca asta.

 15. Mulţi copii îşi pierd inocenţa prea repede, mult prea repede din cauza părinţilor.

 16. Parintii isi doresc sa vada in copiii lor tot ce nu au apucat ei, sau nu au avut posibilitatea sa faca…Este o forma de a arata lumii cat de cool sunt ei 🙂 si asa copiii devin niste papusi, simple experimente ale adultilor 🙁

 17. Liora

  Ovi, sa pic de pe scaun nu alta. :))
  Cum ´´se insinueaza´´ in vietile noastre? Cum adica ne ´´acapareaza´´ parcarile si parcurile(scuze, dar parcarile si parcurile le-a facut…matusa ta timea, sau…? )

  Bine, uite, nu ne mai minunam amuzati de codita, ne minunam amuzati(cel putin eu) de ceea ce poti scoate tu din taste . E ok asa?

 18. Credeam ca a trecut moda asta cu codita..in ultima vreme aparuse o noua freza…un fel de creasta…Bleah! In cazul lui asta micu’, doar parintii sunt de vina.

 19. In ziua de azi vezi multe, cel mai grav ca ne batem joc de propiul nostru copil. Zilete trecute am vazut o fetita mica, cred ca avea vreo 7-8 ani si avea telefon. Am ramas un pic mirata pentru ca pe vremea mea nu exista sa ai asa ceva si la varsta asta..

 20. @ovi ce comentariu atoatestiutor ai tras dragule

 21. Copii astia care nu au nicio vina se vor face mari, vor fi de aceeasi varsta cu copii nostri, acestia sunt hotii – violatorii – proxenetii si camatarii de peste 20-30 de ani. Iar problema este ca ei se nasc mult mai multi decat copii pe care ii nastem noi, cei care ne consideram civilizati si care ne dam tot interesul sa ne educam pruncul.
  Pe deasupra, ei vor manca din ajutoarele sociale pe care le vor plati copii nostri, iar statul ce face? Sta cu mainile in san, ar trebui investit in educarea lor sa faca ceva si ei in viata, altceva decat cele amintite mai sus. E trist si deplorabil faptul ca nu intereaza pe nimeni sa intervina.

 22. O, Doamne, urăsc cozile astea!
  Le văd în special la băieței de 3-5 ani, și aici nu cred că e dorința lor ci a părinților maneliști.
  Mi-am amintit de un astfel de exemplar, băiat pe la vreo 6 ani, cu ditamai chica, cu lanț de aur cât degetul și cu dinții stricați. Bineînțeles că îl chema Alejandro, că doar tac’su era spaniol iar mă’sa o româncă obeză care spărgea semințe pe stradă.

 23. teutza

  dooaamne fereste , oamenii traiesc in stil cocalar de mici.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 182 queries in 0.592 s