Legendele zodiei gemenilor

Natura noastră duală şi adesea greu de înţeles şi crezut chiar de către noi are nişte explicaţii ştiinţifico-fantastice, drăguţ de trecut în revistă, prin bloguri şi memorie. Te face un pic mai fantastic, mai ştiinţific şi mai puţin pământean decât ţi-ar plăcea să fii.

Am fost la planetariu din Constanţa, cu ocazia excursiei Redescoperă România. Mai fusesem cu părinţii în copilărie, iar de atunci nu se văd prea multe schimbări (la orizont, era să zic, deşi acesta e destul de depăşit). Adică, vestul nu e nicidecum mai aproape, deşi noi suntem mai europeni ca niciodată. Şi tanti aia de-acolo ne-a povestit despre soare şi stele, despre întuneric şi lumină, despre viaţă şi moarte. Se pare că şi stelele sunt colorate, chiar dacă noi nu le putem vedea. Şi mă întreb, oare de unde ştim asta. Se pare că şi ele, ca noi oamenii, se nasc, trăiesc şi mor. Doar că stelele au lumină propie, asta am ţinut minte dintr-a cincea. Iar noi am avut-o pe-a noastră chiar dinainte de-a fi inventat focul. Şi cred că o putem păstra peste timp şi spaţiu, dacă suntem copii deştepţi.

Povestea gemenilor: Sursa e aici, deci nu puneţi întrebări stupide de genul cum să fie gemeni, dacă aveau taţi diferiţi. Erau gemeni în felul lor unic, aşa cum fiecare dintre cei interesaţi de textul ăsta e geamăn: câte unul pe rând, fiindcă amândoi n-ai niciodată loc deodată. Aşa şi în poveste. Dar că sunt doi e evident după ritmul în care poţi schimba stări de spirit, tunete sau fulgere. Dada, toate în aceeasşi zi. Deci erau ăştia doi gemeni şi aveau o mamă comună, dar taţi diferiţi. Unul era fiu de Zeus, celălalt “fiul ploii”, să zic aşa. Primul era nemuritor, că aşchia nu sare departe de trunchi, celălalt nu, pe acelaşi sistem. Atunci când ăsta micu’ a dat ortu’ popii, a murit adică, cel nemuritor n-a suportat asemenea viaţă fără el, că i-a cerut lu’ ta-so să-l facă şi pe mort nemuritor. Iar ca orice fiu de zeu, dorinţa i-a fost îndeplinită şi uite-aşa a apărut constelaţia gemenilor. Aţi văzut, fiţele din capul nostru se trag de undeva! Din stele 🙂 Însă ne aduc nemurirea.

sursa

Articolul anterior

Ce zi e astăzi?

Articolul următor

Astăzi nu am redescoperit nimic

18 Comentarii

 1. Hm, poate ai vrut să zici “doar stelele au lumină proprie”, pentru că numai stelele au lumina proprie, la fel ca Soarele (stelele sunt sori).

 2. Da, evident. Ramasese negatia, fiindca am scris altceva initial. Merci de observatie, am corectat

 3. Vai, si tu Gemeni?! Nici nu ma mai mira de ai trimis lepse in directia mea. Horoscopul asta e ciudat rau :))

  Cica citeam la inceput de an ca Leii (eu) vor comunica mult cu Gemenii. Si am tot dat de Gemene pe parcursul anului … :))

 4. Gemene, zici, huh? :))

  Si da, stiu si eu ca gemenii se inteleg bine cu leii. Deci … 🙂

 5. Cica de Pesti si de Gemeni e bine sa te feresti. Acum stii ce? Si eu cred la fel.
  Sunt usor ciudati(in sensul bun, daca se poate), natura duala a zodiei le complica existenta si asa nehotarata iar in plus le e draga si singuratatea inconjurata cu prieteni.
  Da e un paradox insa e tare adevarat.

 6. Desi mi s-a spus ca natura duala a Gemenilor e de rau pentru ceilalti c-ar fi vorba de doua fete, va zic cu mana pe ambii mei gemeni ca nu se refera la asta, ci la ce zicea Miruna: nehotarare, fire mereu dilematica, probleme de decizie. La modul asta, Ernest, da, feriti-va de noi, suntem periculosi ca suntem dubli:))
  Miruna, redescopera frumos Romania in continuare:P Mi-ar fi placut sa fiu cu voi ca tare-mi place tara noastra.

 7. Liora

  Confirm ca gemenii se inteleg bine cu leii. Sau leii cu gemenii 🙂
  Eu daca-s leu cu ascendent in gemeni, inseamna ca ma inteleg de minune cu mine insami :)) Cu alte cuvinte, cand geamanu din mine e nehotarat, vine leul si alege varianta cea mai periculoasa . Iar cand leul sare calu´cu impulsivitatea, vine geamanu cu mii de argumente sa tempereze focul.

  Ok, am dat in mintea copiilor 🙂
  Miruna, tu ce ascendent ai? Nu ca as sti eu ce inseamna exact ascendentul, asa doar..

 8. Băi, eu chiar cred că gemenii sunt cea mai şmecheră zodie. Sună aşa…într-un mare fel, să zici că eşti geamăn. :))

 9. eu sunt reprezentantă a zodiei gemeni și pot să spun că e o zodie ok 🙂
  are mai mult piper și sare 🙂 cam nehotărâți uneori și încăpățânați, ambițioși… dar totuși e zodia oamenilor cu caracter și care se evidențiază în orice grup 😛 🙂
  de acord cu Iulia: “Feriti-va de noi, suntem periculosi ca suntem dubli: 😀

 10. Ernest, alternativ. E adevărat tot ce zici,doar că alternativ. Singurătatea cu prietenii 😀

  Iulia, şi nouă ne-ar fi plăcut precis 🙂
  Nehotărârea şi trecerea foarte uşoară de la o stare la alta. Tocmai ce mi s-a întâmplat.

  Liora, el e gemeni? ;)) Iar eu am ascendentul în Fecioară, şi asta semn dublu: că e şi om şi înger. Găsisem explicaţia asta undeva,ceea ce nu mă ajută prea mult, că îmi accentuează natura duală.

  utiscinteianu, ;)) serios?

  mary, şi tu?! :)) Suntem periculoşi pentru că suntem mai mulţi! Şi aş adăuga superficiali la lista ta… nu?

 11. Valeriu

  De la zodii la magie albă și până la ghicit în ghioc nu e mult.
  E multă autosugestie la mijloc și ne place că avem pe cine da vina, cică așa zodia…
  Fiecare crede că zodia lui e cha’ mai tare și vede tot felul de potriveli și minunății.
  Horoscopul general sună cam așa: Dacă ieri astrele îți zâmbeau, astăzi se c**ă pe ele de râs. :))

 12. haide, domne, ce eşti şi tu aşa acuma! Lasă omul să se bucure niţel. Că e şi el mai special 😛

 13. Valeriu

  Scuze. 🙁

 14. Liora

  @Copila, EL e tot leu .OMG, da, da, stiu :))
  Gemeni e prietena mea buna si veche.

 15. :)) Şi leu cu leu se potriveşte. Iar eu am multe prietene lei! 🙂

 16. Pesti rulz, si nu doar pentru ca sunt narcis. 😀 Singuratatea rulz, dar doar asa pe alocuri. Ma macina o intrebarea metafiziciana :). Daca pestii sunt gemeni, de ce nu exista o relatie de includere, adica gemenii sa fie inclusi in zodia pestilor?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.232 s