Unii merg la serviciu, alţii în Redescoperă

Ziua 1

Raportez din Constanţa şi declar început sezonul patriotismului pe acest blog, fiindcă o să vă spamez săptămâna asta cu lucruri pro-româneşti. Sunt în excursie în Dobrogea împreună cu o gaşcă de oameni care şi-a propus să arate lumii că speranţa încă n-a murit pentru spaţiul carpato-danubiano-pontic. Eventual zace îngropată printre ruine, dar asta facem noi acum: săpături. Pentru cei care nu cunosc proiectul: Se ia una bucată zonă de ţară românească, se adaugă o mână dintre cei mai talentaţi şi de soi bloggeri (colegii, fiţi atenţi, suntem lăudaţi!), se împart frăţeşte în câte Dustere încap şi se trimit la redescoperit. Se asezonează cu pălării de soare şi creme cu protecţie, aparate foto şi mult internet, apoi se consumă regulat, fără restricţii. Aici toţi suntem dependenţi. De telefoane, social media şi net.

Deci vizităm Dobrogea. Eu mi-am dorit să ajung în excursia asta, fiindcă una din opriri va fi în Deltă, unde mărturisesc: nu am fost niciodată. Abia aştept, nici de ţânţari nu-mi este frică!

Dacă vreţi să urmăriţi traseul live, vă sugerez hashtag-ul #dinromania. Dacă vreţi să urmăriţi deadline-urile de la birou, vă sugerez deconectarea de la twitter. Fiindcă noi o să punem poze de pe unde mergem, cu soare şi cer albastru, iarbă verde şi glume bune, de toată ciuda o să vă ia instantaneu. Aşa mi se întâmpla şi mie când mă uitam de-acasă.

Cât şi pe unde ne-am plimbat a fost drăguţ, cel mai mult mi-au plăcut Cheile Dobrogei şi faptul că am fost foarte dinamici. Peisajul se schimba foarte des, iar traseul nostru a fost prin câmp. Wild wild Dobrogea. Iar Duster-ul s-a comportat exemplar. Doar că după 10 minute de offroad şi distracţie, începi să îţi doreşti să fii şi tu la volan! Spor să aveţi orice aţi face şi de oriunde ne-aţi urmări 😉

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCRDacia,RomtelecomParalela 45 și Muzeul Național al Țăranului Român.

 

Articolul anterior

Suspendarea permisului. De pieton!

Articolul următor

Cineva m-a intrebat cum esti tu

11 Comentarii

 1. Delta, frumos, super… distractie placuta si bucura-te din plin de aceste zile… sa ne spui si cu ce specialitati culinare ati fost rasfatati.

 2. melly, o dada, deja mi-a fost recomandat borşul de prin zonă. Alte ponturi?

 3. Mergi de vezi si caii salbatici de acolo, ca tot esti in drum.

 4. boby

  Deja ma gindesc cite locuri minunate a-si fi vazut si cite mii de poze si filme a-si fi facut. Asa este mai bine calatoria va costa mai putin.Sa aveti parte de vreme frumoasa, ca in rest…

 5. Ernest, da-mi adresa lor! :))) sau contul de twitter

  Boby, vremea tine cu noi deocamdata. Ba chiar cu generozitate. Dar nu ma plang, am palarie, ochelari de soare, multa apa si mereu ceva de facut.

 6. Valeriu

  Ce să zic, esti norocoasă ca de obicei. 😀
  Excursia vine exact la momentul potrivit că deja te plictiseai acasă la Sibiu. :))
  Have fun, să fii cuminte și să ne scrii.

  P.S. Titlul postului nu e chiar potrivit dacă pot spune așa.

 7. Da, stiu :))) doar ca eu am pierdut notiunea timpului si a zilelor libere de cand cu atata vacanta 🙂

 8. Poi daca mai stati si la un hotel plutitor, daca calatoriti cu salupa si ai un parat foto care sa surpinda toate animale si plantele ciudate sau mai putin ciudate… e perfect!

  Pacat ca nu se investeste mai mult in Delta, de fapt in toata Romania ar trebui investit, dar unde nu-i cap… vai de picioare. Stiu ca ma plang degeaba. Hai ca nu vreau sa te intristez. Distractie placuta si abea astept sa vad poze, mai ales cu egrete.

 9. melly, eu nu am fost niciodată, dar am auzit din surse de încredere că e frumos, aşa cum e. La poze nu mă pricep eu foarte bine, dar am un telefon foarte deştept. Şi o voinţă mare. Să vedem ce-o să iasă… 🙂

 10. Atat Dobrogea cat si Constanta au multe de oferit, dar din pacate nu exista interes fata de ele si nu se counosc pentru ca nu sunt promovate, dar daca sapi adanc dupa ele le gasesti.

  Mai trebuie sa treaca vreo’ 3-4 ani pana se va face schimb de generatii …

  In zona asta a Dobrogei mai e mult de tras si de mancat … dar inca exista speranta pentru un viitor mai bun 🙂

 11. Păi iată că se promovează 🙂 Deci, ce să nu ratăm?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.221 s