Folow up pe NuvaRing

Acest post nu este plătit. Asta doar aşa, să ştiţi.

Şi să mai ştiţi că-s tare bune campaniile astea pe bloguri, că informează lumea şi deschid minţile oamenilor, mai ales ale celor care le fac. Pe ele, campaniile. Zilele astea în Sibiu, prin oraş cu mama, ne întâlnim cu o colegă de-a ei. Doamna, medic specialist pe planning familial. Adică, pe planificare familială şi reproducere umană asistată. Veştile sunt următoarele: se confirmă, NuvaRing e chiar mai grozav decât spuneam mai demult. Acum, ştiu de la sursă: Îmi spunea doamna doctor, că în Sibiu are 45 de paciente care folosesc constant NuvaRing. Şi că, dintotdeauna în cariera ei, acesta este singurul contraceptiv hormonal care nu a dat…auziţi aici… NICI UN EFECT ADVERS. Ca să nu vorbim de prunci!

Explicaţia e simplă: concentraţia hormonală e de 10 ori mai mică decât în pilulele cu cei mai puţini hormoni de pe piaţă, iar modul de administrare de o dată pe lună exclude faza cu “am uitat să iau pastila, iubitule, şi hop, tre’ să mă iei de soaţă. Doar vezi să faci loc prin casă, că ai prins superofertă şi se livrează 2 în 1.”

I-am spus că scriu pe blog. Şi atunci mi-a zis să trimit lumea la ea la spital, că acolo inelul vaginal e mai ieftin cu 15 lei decât în farmacii. Oricum, nu se eliberează decât cu prescpripţie medicală, deci împuşti doi iepuri dintr-o lovitură. În mod normal e 55 lei, de la spital îl iei cu 40. Şi pastilele sunt mai ieftine acolo.

Dânsa se numeşte Camelia Petre, iar cabinetul e chiar la spital. Dacă vrea cineva detalii pentru Sibiu, mă interez exact ce şi unde. Dar aceste cabinete de planificare familială există în toată ţara. Şi chiar merită mers acolo.

Articolul anterior

Pete vechi şi toate pete

Articolul următor

Orice început e greu

20 Comentarii

 1. Vale

  eu cred ca nu exista medicamente fara efecte secundare.

 2. Doctorița mea îmi proslăvea Mirena, un concept pare-mi-se similar. Ideea ar fi că, in the end, tot cu anticoncepționalele în gușă a rămas; am vrut să înțeleg de ce și m-am documentat. Doar când am văzut că dispozitivul ți se poate smulge accidental la un simplu control de rutină, am zis pas.

 3. Valeriu

  E bun, numele produsului suna bine. Nu va Ring, adică nu va suna… să îmi spună chestii. 😛

 4. Vale, sunt absolut de acord cu tine. Însă unele efecte secundare sunt exprimate şi în fizic, altele rămân la nivel chimic -unde şi vrem să acţioneze mai întâi, ca să vedem nişte efecte la nivel fizic.

  Anticoncepţionalele nu ştiu dacă sunt considerate medicamente. Însă, oricum, pe lângă efectele secundare ale altor pilule (crede-mă, am prietene care au nişte plângeri de depus), faptul că femeile îl tolerează atât de bine e foarte mare lucru.

  Jules, din câte ştiu eu Mirena este un sterilet, de care cred că e bine să te fereşti înainte de a avea copii. Fiindcă principiul steriletului e greşit pentru un viitor reproducător, unde mai pui că nici nu e 100% sigur. Dar nu ştiu prea multe, deci nu îmi dau cu părerea.

  Valeriu, tu nu eşti în target, măi dragă. Dar e bine de ştiut şi pentru bărbat. Eu, dacă aş unul, aş avea mai mare încredere că ameţita mea îşi pune inelul şi-l ţine 3 săptămâni, decât că îşi ia pastila în fiecare zi. Nu zic bine?

 5. Stii ca ma tenteaza si pe mine sa incerc inelul? Nu de alta, dar tot am pus pauza de vreo luna anticonceptionalelor…cred ca e timpul pt o schimbare!
  thx de info, blondo!

 6. Poţi vedea cel puţin o lună cum te simţi. Eu chiar cred că e o treabă bună.

 7. Valeriu

  Miruna, amețeala aia nu e o scuză, femeia responsabilă nu își face socoteli ce dau cu virgulă iar amețeala aia duce în timp la divorț, imediat după colț, pe dreapta.
  Mașinile nu sunt gândite doar pentru șoferi să știi.

 8. Inel vaginal…Suna prea…chimic. Mai bine inel de logodna, zic.

 9. Valeriu, ameţeala nu e scuză, nici vorbă, dar e o realitate. Aşa că, dacă o putem trata, de ce să nu o facem…

  Ernest, :)) Mai bine, mai bine! Cu toate că unul nu-l exclude pe celălalt.

 10. Valeriu

  Amețeala când îmi vineee inelușu’ iau cu mineeee :))

 11. Nunu, de preferat inainte!!! :)))

 12. Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.

 13. Madalina

  Deci tu il folosesti? De ce da, de ce nu?

 14. cristina

  am folosit si eu mai putin de o luna, in care am sangerat nonstop.
  sincer nu l-as recomanda la nimeni.

 15. Mădă, detalii ţi-am dat pe mail. Eu îl folosesc şi l-am recomandat tuturor prietenelor mele. Sunt mult prea zăpăcită ca să am încredere că nu uit să iau pilula în fiecare zi şi am mult mai mare încredere într-o doză atât de mică de hormoni.

  Cristina, of, chiar aşa? Poate ai făcut ceva greşit, n-ai întrebat medicul care ţi l-a prescris?
  Uite, eu îl port şi nu am absolut nimic. Însă fiecare om e altfel. Dacă nu ţi s-a potrivit, foarte bine, nu îl mai purta.

 16. AnaZ

  Poti sa imi dai mai multe date legate de cabinetul de planning din Sibiu? Cum ajung la doamna Camelia Petre? Am nevoi de trimitere de la medicul de familie? Cat costa un consult? Programul cand pot sa merg. Daca trebuie sa imi fac toate analizele necesare inainte e a merge la cabinet sau dupa … Nu am prea gasit informatii suficiente pe net.

 17. AnaZ

  Am greșit adresa de mail.

 18. Ana, iti scriu mail. Eu il folosesc de jumatate de an si nu am avut probleme. Dar cel mai bine e sa o intrebi pe dna dr. Iti trimit nr ei de tel. E f draguta, consultul nu cred ca costa.

 19. Elena

  buna…eu am folosit ani intregi NuvaRing…si nu am nici o plangere…in schimb pastilele..am luat nu mai putin de 15 kg intr-un an pana sa gasesc un ginecolog bun in meseria sa…care mi-a prescris inelul…de atunci ma simt perfect fara sa mai iau un gram in plus si fara sa am dureri de cap,spate etc.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 161 queries in 0.253 s