Cel mai câştigat dintre pierzători!

După ce cu toţii (sau cu toatele) am pierdut câteva (niciodată destule!) kilograme în campania Hunger Management powered by Tnuva, marele final a constat în tragerea la sorţi pentru voucherul de 500 euro pe fashioup.ro. Emoţii? Habar nu am dacă intram şi eu în concurs, dar pe facebook s-a creat aşa un suspans… doar că atunci când am aflat numele prea-fericitei slăbănoage, nu-mi spunea nimic…era un nume. Şi ca să mă pot bucura cum se cuvine pentru persoana respectivă, am zis: vreau să vorbesc cu ea! Vreau să scriu un articol! (Later edit: aici textul a suferit oarece modificari, la cererea persoanei numite. Imi cer scuze, de obicei nu fac din astea. )

Câteva telefoane mai târziu, Ana-Maria Zamfir din Ploieşti, premianta Trainingului de HM, mă suna ea pe mine. Cea mai pe limbă întrebare care-mi stătea era aia cu “şi, cât ai slăbit, da’ pe bune??? , însă mi-am păstrat limitele decenţei şi-am întrebat-o mai întâi cum a aflat de Hunger Management. De kilograme eram sigură că o să aducă ea mai târziu vorba, după ce ne mai împrieteneam puţin. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Cică de HM a citit într-un mail pe care l-a primit, ceva legat de o campanie la Yoplait de anul trecut. Zice că ştia gama Tnuva Slim din supermarket, dar că ea e mai degrabă fană a iaurtului cu fructe şi că nu i-ar fi făcut altfel cu ochiul. “Eu am o problemă cu ronţăitul (cine n-are, mă gândeam eu în tăcere). Nu mănânc mult la masă, chestii dăunătoare siluetei, dar ronţăi tot timpul.” Şi cum orice soluţie împotriva ronţăitului merita încercată, s-a trezit mâncând Tnuva Slim cu inulină. Zice că nu-i venea nici ei să-i creadă că-i place la gust, chiar şi fără fructe! Iaurtul chiar ţine de foame. Şi laptele îmi place foarte mult, nu e ca celelalte care au puţină grăsime şi sunt ca apa de lungi.Am întrebat-o şi care dintre sarcini i s-a părut cea mai grea. I-am admirat răspunsul: recomandarea către prietene. “A fost cel mai complicat, fiindcă a trebuit să le spun despre ce e vorba, să le explic că nu face nimeni vânzare, ştii cum sunt oamenii în ziua de astăzi, se feresc…” Nota 10 pentru acest răspuns! Nu pentru prietenele neîncrezătoare, ci pentru încrederea ei în forţele proprii. Apreciez asta cu atât mai mult, cu cât mie îmi vine mai uşor să conving pe alţii decât să aplic eu ceea ce propovăduiesc. Sunt ca-n bancul cu popa, să faci ce zice el, nu ce face el. Sau era cu doctorul bancul? 😛

Despre premiu mi-a zis că s-a bucurat foarte mult, dar că iniţial nici nu a crezut. Se gândea că o fi un mail trimis la toată lumea. Abia apoi, când a primit şi confirmarea telefonică, s-a bucurat pe deplin. “N-am câştigat nimic în viaţa mea, credeam că-s ghinionistă!” Atunci am întrebat-o dacă pentru premiu a intrat în program. Mi-a spus că, evident, nu. Şi uite cum am mai înţeles o dată, că la capătul drumului corect întotdeauna te aşteaptă o răsplată mai mare decât ai fi crezut. Ei i s-a întâmplat. Şi chiar dacă mai are vreo 2-3 kg de dat jos, după cum spune (ce vă ziceam, că se va ajunge şi aici! hehe) , am convingerea că premiul ăsta nici nu se putea duce la cineva mai potrivit. N-a dat Ana-Maria foarte multe din casă şi, chiar dacă ar fi făcut-o, nu aş fi scris eu mai departe, dar atât mi-a spus: că a avut o perioadă mai grea în viaţa ei, din cauza unor probleme în familie. Eu habar nu am cum au nimerit cei de la Tnuva, dar au arătat unui copil că e mai norocos decât credea. Şi unei femei că e ronţăielile şi necazurile sunt doar obstacole peste care viaţa te obligă să treci, ca să te găseşti mai frumoasă şi mai puternică la final. V-am spus că Ana are 22 de ani? Finalul acesta e abia începutul ei. Te felicit, Ana, din tot sufletul!

p.s. Vedeţi că mâine de la 5 la 6, pe pagina Discussions de la Tnuva de pe facebook, nutriţionistul Lygia Alexandrescu răspunde la întrebări. Care întrebări? Care vrem noi! 😉

Articolul anterior

Cel care mă va fi iubit întotdeauna aşa: acum

Articolul următor

Internshipul fără plată, o formă modernă de sclavie?

5 Comentarii

 1. Lygia Alexandrescu chiar e o tipa de nota 10. Chiar saptamana trecuta am cunoscut-o la Timisoara, unde a vorbit despre obiceiul romanilor de intoxicare cu medicamente.
  Cat despre concurs, ai castigat prin simpla participare. Macar esti mai sanatoasa.

 2. pissy

  Ma bucur pentru Ana, sa se bucure de premiu. Iar cum scrii tu pe blog, e absolut super:) se vede de la o posta cat esti de alentata:)

 3. Gerhald, dar nu cred ca numai romanii sufera de asta, tu ce zici?

  Pissy, 🙂 merci, te mai astept pe-aici pe la mine

 4. Peste tot in lume sunt astfel de obiceiuri dar sa speram ca lumea se va gandi la sanatate in primul rand.Sa poarte sanatoasa ce si-a cumparat cu banii din premiul oferit.

 5. Eu fac o mare greseala si mananc foarte mult seara. Pana acum nu am pus kg in plus, sper sa nu incep sa pun 😉

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.433 s