Între lumi

N-am cuvintele la mine. Bucureştiul m-a primit cu nori pe cer şi vreme-nchisă. Parcă primăverile caută să mă evite. Vreau şi eu în rândul lumii. Din atâtea puncte de vedere! Şi până să mă hotărăsc, mi-e că o să schimb prea multe dioptrii. Ameţită sunt oricum. Stabilă n-am fost niciodată. Vreau să-mi amintesc cum se cucereşte timpul. Am nevoie să mă iubească din nou. Exact ca la-nceput… Pe vremea când gânguream şi plângeam după mama. Pe vremea cînd n-aveam memorie şi totuşi ştiam să zâmbesc.

Azi, când sunt stăpâna propriilor mele decizii, aş preda bucuroasă conducerea. Altuia mai responsabil şi mai curajos. Îmi doresc să nu mai înţeleg clipa. Ci să o percep pur şi simplu. Îmi doresc să nu mai analizez lucruri, ci să le văd. Indiferent de forme, culori şi mirosuri. Îmi doresc să fiu fericită. Indiferent de cine, unde şi până când. Acum? No, foarte bine!

Daţi-mi altă o pereche. De ochelari.

Articolul anterior

Sărbători aşa cum le ştiam

Articolul următor

De ce sunteţi mai norocoşi ca mine

13 Comentarii

 1. Vreau sa cred ca vor veni primaverile si vom inflori si noi:) Numai iernile lungi ne ajuta sa realizam ce frumoase’s primaverile si cat de mult tre’sa le pretuim cand vin.
  Pana una-alta, hai sa ne mutam privirea/directia de analiza ca sa putem realiza ca n-avem nevoie de ochelari. Ce zici?
  Despre timp, n-am nimic de adaugat. E greu sa intram in ritmul lui…
  Keep smiling!

 2. da, să închidem ochii. Şi doar să iubim. Pe cine, întrebi? Pe noi.

 3. pai doar noi ne meritam iubirea. unii, nu toti, nu prea stiu ce sa faca ei cu iubirea noastra. deci, da, ii inchidem sau le indepartam mult centrul de interes si ne iubim pe noi…

 4. Cred ca avem nevoie de mai multa iubire decat meritam. Chiar si de la noi.

 5. Stii ce am eu la status la messenger? Smile, the shit’s got a lot bigger! Sunt momente aiurea in viata si ai sa treci peste. Ia vezi filmele astea zi zambeste 😀 1- http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ ; 2- http://www.youtube.com/watch?v=sv3tadz5Q3o ; 3 – http://www.youtube.com/watch?v=ejweI0EQpX8 . Acu sper sa zici: si blondele zambesc 😀

 6. Decat meritam sau decat credem/se crede ca meritam? Sa vina iubirea, zic. in primul rand din noi:)

 7. Liora

  Dap, cel mai greu si mai greu este sa te iubesti pe tine cu adevarat. Sa te accepti si sa te intelegi.
  Lovim in noi mai cu sete decat lovim in altii, incepand de la toate reprosurile pe care ni le facem pana la incapatanarea de a ramane intr-o stare care ne face rau, cu ganduri proprii care ne distrug si nu ne lasa(m) sa ne bucuram de noi si de viata. Asa-i sau nu-i asa?

  Iubiti-va, zic!Nu narcisic, ci autentic! 🙂

 8. boby

  Nu trebiue sa batem atita moneda pe iubirea de noi insine, ci trebuie sa avem GRIJA de noi insine, din toate punctele de vedere.Cumpatarea in toate este esentiala .Trebuie in primul rind sa iubim VIATA si NATURA.Regretele nu-si au rostul, iar privirea trebuie sa fie directionata in prezent si in viitor. Uneori putem, retrospectiv, sa privin si spre trecut, sa vedem cit am evoluat sau daca am evoluat.Natura primavara renaste, vara infloreste, toamna se maturizeaza, iar iarna, iarna se pregateste pentru un nou inceput.Asa suntem si noi.Dupa o iarna geroasa si lunga a venit, in sfirsit, primavara si vrem sa iubim. Dar cine ne opreste?

 9. Liora

  Eh, Boby, este mai mult decat necesar sa te iubesti pe tine insati(insuti). Nu poti avea grija de ceva ce nu iubesti.
  A te iubi pe tine nu inseamna a-ti repeta zilnic cat de minunat esti, ci este un proces mult mai profund.A te iubi nu inseamna a te minti sau a creea imagine falsa in proprii-ti ochi, ci tocmai invers: a te accepta. Ce poti schimba schimbi,iar ce nu, accepti.Asa am fi cu adevarat mult mai fericiti 🙂
  Cine nu se iubeste si nu se accepta sufera pentru ca nu-i impacat cu sine iar in aceste conditii, cum sa te poti bucura de viata?

  Avem cu totii momente de cadere cand totul pare negru si urat, asta-i normal. Important e sa iesim din ele si sa ne-mpacam cu noi, sa revedem motivele de bucurie. stii, uneori ne certam noi cu noi in cele mai adanci straturi ale fiintei noastre,nu-i relatie usoara asta cu noi insine.

 10. yneedtrust

  Iti doresc timp

  Nu iti doresc toate darurile posibile
  Iti doresc doar ceva ce le lipseste celor multi
  Iti doresc TIMP ca sa te bucuri si sa razi

  Iti doresc Timp ca sa muncesti si sa gandesti
  Nu numai pentru tine ci si de daruit
  Iti doresc Timp, nu ca sa te grabesti si sa alergi
  Ci Timp ca sa poti fi multumita.

  Iti doresc Timp, nu doar ca sa treaca
  Iti doresc Timp sa-ti si ramana
  Timp pentru mirare si pentru incredere
  In loc ca sa cauti Timpul uitandu-te la ceas.

  Iti doresc Timp ca sa zbori spre stele
  Si Timp ca sa cresti, sa te-mplinesti
  Iti doresc timp ca sa speri din nou si sa IUBESTI
  Nu are rost sa amani Timpul acesta.

  Iti doresc Timp ca sa te GASESTI pe TINE
  Ca fiecare zi si fiecare ceas sa-ti fie FERICIRE
  Iti doresc sa ai Timp pentru Iertare
  ITI DORESC TIMP CA SA TRAIESTI SI SA IUBESTI.

  blonda:-) poezia asta completeaza postul tau..

 11. Foarte frumos. Multumesc 🙂 primesc urarea cu tot sufletul meu.

 12. yneedtrust

  u welcome:-)

 13. JeJe

  Hmm, uneori am zile nasoale ca si asta de fapt. Nu prea stiu de ce, am avut doua vesti foarte mult asteptate si chiar favorabile. In zile ca astea citesc bloguri. Gasind pe al tau am zis sa ma inscriu trendului regresiv si distructiv in speranta ca gasind cineva vreo solutie sa mi-o zica. Pana atunci, suflu-n panze!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.368 s