Lămuriri despre campanie

Imediat după postarea de joi, am primit foarte multe mesaje cu nişte întrebări, la care nu mă gândisem iniţial că ar trebui discutate.

1. Programul de Hunger Management se desfăşoară în public (mă rog, cât de publice sunt blondele, că mie nu-mi prea place să le văd aşa :P) doar pentru mine. Restul celor înscrişi sunt în maximă siguranţă a confidenţialităţii. Şi oricum, ca principiu de viaţă, eu nu cred că se poate afla ceva despre tine, dacă nu vrei să se afle. De asta, cel mai bine păstrat secret e ăla pe care nu-l spui nimănui. Dar deviem.

2. Programul nu impune consum de iaurt. De fapt, nimeni nu impune nimic. Nu se pune problema de înlocuit o masă cu iaurt sau ceva de genul acesta. Şi în general, nu recomand nimănui să facă lucruri sub presiunea unei obligaţii. Dacă ţie nu-ţi plac merele, nu mânca, domne, mere! E foarte simplu. Încearcă eventual portocale, pere, nu ştiu, alte fructe. Vezi care-ţi plac. Nu te forţa la mere, din simplul motiv că… nu poţi face la nesfârşit ceva constrâns. La un moment dat, oboseşti. Sau dai la raţe. De asta, cheia succesului e să găseşti o variantă potrivită pentru tine, una care să fie şi sănătoasă, să te şi sature şi, mai ales, să-ţi şi placă. Eu sunt fan lactate, de exemplu. Nu ştiu dacă e noroc, dar dacă vorbim de iaurt, poate fi. Mai ales că ăsta-mi şi place, că sunt mai mofturoasă de fel. (exceptând ciocolata, desigur.)

3. Programul nu impune consum de iaurt Tnuva. Adică nu trebuie să cumperi 5 iaurturi Tnuva ca să …ceva, nimic. Nu am cum să te verific, nu am cum să te oblig. Nici măcar nu am cum să ştiu dacă ai mâncat o felie de pâine sau 10, nici dacă ai urcat o treaptă sau 5 etaje. Rămânem în limitele bunului simţ şi nu ne furăm singuri căciula.

Abia aştept să se facă 28 martie să văd cu ce se mănâncă toată treaba asta.

Cine mai vrea să se-nscrie pe ultima sută, poftiţi aici sau pe facebook.

Articolul anterior

Noi, celebre?

Articolul următor

Cura de economisire: rezultate

8 Comentarii

 1. Eu m’am inscris si abia astept sa vad cum o sa decurga campania! (din nefericire o sa fiu plecata de acasa cateva zile, sper sa nu’mi afecteze prea eforturile – cand esti pe drumuri e greu sa te tii de un program echilibrat). Imi cam dau seama unde “bate”, la micile obiceiuri nesanatoase care pe cat de mici ni se par noua, pe atat de periculoase devin cu timpul cand se aduna.
  Intr’o vreme ma inscrisesem pe sparkpeople.com, un site unde iti inregistrai cam tot ce mancai, cat sport faceai, cata apa beai, cate ore dormeai etc si m’a ajutat foarte mult sa’mi dau seama cam ce presupune sa gasesti un echilibru in lucrurile astea marunte…

 2. ambasadoarea

  Si, vreun mail, ceva? Ca la mine nada… nici un semn.

 3. Si eu astept. Cica la ora 12 ar fi trebuit sa inceapa… 🙁

 4. alinuta

  so…cum ti s-au parut taskurile? unele fete le-au rezolvat deja pe toate…

 5. Am senzatia ca am luat startul gresit: sunt cu masina si inca nu am ajuns acasa, iar ceasul arata ca e trecut de 7. In rest, sunt de bun simt. Provocarea e insa sa ne tinem de ele!
  Dar, stai putin, cum adica unele fete le-au facut deja pe toate?! Vreau si eu sa le cunosc :p

 6. Pt mine tu esti persoana cu care trebuie sa vb ca sa ajunga la ei parerea mea. Pt o saptamana, astfel de taskuri mi se par aiurea. Le-am facut in 2 minute. Ca sa le aduc trafic, viralitate, implicare, comunicare trebuia ca in fiecare zi sa imi dea alt task, care sa insemne altceva decat completat o intrebare. Sa ma faca sa ma distrez, sa invat jucandu-ma etc… Asa o saptamana uit de ei? Nu cred ca le convine. E doar o parere ….

 7. Alinuta, cum bine ne e scris pe fiecare cont, ai la dispozitie o saptamana pt taskuri. Care e rostul in a bifa niste chestii care dau bine (sau nu?), daca de fapt, lucrurile nu stau chiar asa in realitate. Si chiar daca nu sunt prima care a terminat de completat, prefer sa ma analizez o saptamana, sa urmaresc hinturile lor, sa constientizez si sa vad ce pot sa schimb. Cred ca timpul e factorul cheie, nu rapiditatea indeplinirii taskurilor. Ca doar d-asta am intrat in jocul lor, plecand de la premizele sinceritatii personale. Eu,cel putin. Si personal, am mancat dupa ora 6. Poate de maine….

 8. Sabina, îţi dai seama că blogul meu e sub observaţie, iar comentariul tău va ajunge la cine trebuie. Într-un fel, ai dreptate. Poate ar fi fost mai bine să dea drumul la fiecare sarcină într-o zi. Pe de alta, mie mi-ar fi plăcut de exemplu de ieri să ştiu ce am de făcut azi, fiindcă poate aş fi fost mai motivată să NU iau maşina. Un exemplu.
  Iar Cris are dreptate. Şi eu cred că întreaga idee nu e despre completat nişte răspunsuri în avans pe net, pentru viralitate şi trafic. Ideea e să te chiar ţii de ce scrie acolo. Depinde din ce perspectivă priveşti: vrei să vezi traficul generat sau beneficiile personale? Însă cine caută vreun program de pe internet care să urce scările în timp ce el o ia cu liftul, cred că mai are mult de căutat. HM nu e cu siguranţă aşa ceva. De unde ştiu?! Fiindcă aşa ceva pur şi simplu nu există. Controlul tot la noi rămâne, fie că ne place sau nu chestia asta…
  Nu completa doar de dragul completatului. Implică-te! Şi va fi altfel, ai să vezi.

  Cris, eu mă tot învârt prin bucătărie de jumătate de oră. Am o ciocolată albă desfăcută pe masă…:/

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 141 queries in 0.167 s