Cum să arate contraceptivul ideal?

Prezervativul e moartea pasiunii, pilulele taie libidoul, abstinenţa e cea mai sigură metodă. Nu vreau să militez pentru eliminarea mijloacelor anticoncepţionale din vieţile noastre, Doamne fereşte! Planeta e oricum suprapopulată şi nici războaie nu mai sunt. Dar fără legătură cu binele universal, suntem în primul rând responsabile de binele personal.

Ştiţi, aveam o prietenă pe care atâta am bătut-o la cap, până am convins-o să folosească şi pastile şi prezervative. Fiindcă asta era cea mai sigură metodă de protecţie, după capul meu de-atunci. Şi după cel de-acum, cu toate că blestemele prietenului ei probabil că m-au ajuns din urmă. Şi aici mă opresc cu povestea, că şi tata citeşte blogul, iar eu nu mi-s tocmai măritată. Plus, vreau să fim un exemplu pentru puştoaice şi puberi, care-s oricum cu hormonii-n batistă.

Cum arată contraceptivul ideal? – să iniţiem o leapşă!

 • În primul rând, să fie sigur. Dar sigur, domne, că dacă nu, ţi se taie tot elanul de a urca pe orice culmi, oricât de înalte. Femeia e sclava gândurilor ei, bărbaţii care nu ştiau asta să bage bine la cap şi să profite din plin. Că nici noi nu ne supărăm. Dacă la ei, dragostea trece prin stomac, la noi, trece prin urechi. I rest my case.
 • Apoi, să nu fie prezervativ. Dacă aţi fi crezut că doar domnii au o problemă cu nevinovatul, aflaţi că nici doamnele nu sunt tocmai fane. Dar ce preferă ele? Preferă să aibă încredere că el e Făt-Frumos şi le are pe toate, în afară de tot soiul de crocobauri adunaţi de pe la alte domniţe. Mă-nţelegeţi. Iar moartea pasiunii pentru femeie survine subit în momentul în care lucrurile, din focuri intră brusc în standby, căci cutia cu prezervative e în buzunarul de la pantaloni. Sau în geantă. Care e pe cuier. Iar tu eşti în dormitor. Aprinde lumina. Te ia frigul. Şosetele atârnă de pat. Şi chiloţii-s pe dos. Bleacs. Ce vă spuneam? Moartea pasiunii.
 • Presupunând că el le are pe toate, inclusiv încrederea ei, excludem cele de mai sus. Mergem la următorul nivel: strict contracepţia. Pilula? Am auzit că scade libidoul şi că pe unele le-ngraşă. (Ceea ce e fals, domnii mei. Şi o minciună sfruntată de-a iubitelor voastre, care nu se pot hotărî pe care-l iubeşte mai mult: pe voi sau pe dl Frigider. Ştiu, e dur. Nu vă aruncaţi frigiderul pe geam, el n-are nici o vină.) Apoi, cu pilula trebuie să ai maximă încredere în ea, că o administrează în fiecare zi, cam la aceeaşi oră. Personal, nu condamn bărbaţii care nu se încred. E o responsabilitate prea mare ca să o laşi altcuiva.
 • La plasturele hormonal îmi place că scap de grija fiecărei zi „ia pastila, nu-i pastila”. Dar e prea extern, se vede şi poate cădea. Plus, ideea de plasture mă sperie, de parcă aş avea vreo boală.
 • Următorul pe scara evoluţiei e inelul vaginal, care e pentru interior şi nici nu trebuie administrat la 7 zile ca plasturele. Ca să nu mai zic zilnic, ca pilula. Ăsta merge pe principiul ”o dată şi bine”. Mi-ar plăcea să fie colorat, căci imaginaţi-vă ce terapia culorii ar însemna asta! Din interior.
 • Injecţiile contraceptive nu-mi fac cu ochiul, căci mă cară la medic, iar eu sunt o persoană ocupată. N-am timp să-mi văd nici prietenele cât de des aş vrea, apăi să îmi clădesc o relaţie cu doctorii.

În concluzie, contraceptivul meu ideal: să fie sigur, să nu se vadă, să se administreze cât mai rar (o dată pe lună) şi să nu aprindă lumina :p

Şi fiindcă nu cred că tema metodelor de contracepţie vizează strict fetele, dau leapşa mai departe, către ele şi nu numai: Dojo, Denisuca,Tomata, Corina, Ştrumfiţa, Nina, Nebuloasa, Raluxa, Roxana, Sana, Criserb, Makavelis, Adrian Ciubotaru. Băieţi, care e idealul pentru voi?

Articolul anterior

Follow up: perechea de adidaşi

Articolul următor

Ştia de Nadia, Hagi şi Gerovital

54 Comentarii

 1. mau

  Un baiat care practica continenta este contraceptivul perfect 🙂

 2. continenţa este cea mai mare amăgire. Iar bărbatul care să o stăpânească la perfecţie nu s-a fabricat. Să crezi orice altceva e pe propriul tău risc.

 3. mau

  am vreo 7 ani de cand practic si nu am avut reclamatii …
  PS – ai dreptate insa … nu sunt perfect nici pe departe

 4. maule, vezi că reclama la mine pe blog costă! Îţi trimit o notă de plată de n-ai văzut… :)))) perfectule care eşti! 😛

 5. Valeriu

  Ineluș învartecuș ar fi fost :)) dar nu mai e :)) Urmatoarea pe lista ar fi bricheta cu protectie “împotriva copiilor” aia brichetă se ține strans între genunchi și nici nu mai poate fi vorba de urmari copilărești. Iar pe ultimul loc e direct casatătoria. Offtopic prezervativul e printe cele mai neutre, love in plastic is fantastic, nu chiar, dar nici tulburari hormonale nici înjecții, nici alte nebunii. Că data viitoare poate vrei să ai și copii cu ea/el și mai vrei musai sa fie și sanatos.

 6. Valeriu, la ora actuală dozele de hormoni sunt de ordinul microgramelor, nu se mai folosesc macrodoze ca pe vremuri. Primele pastile apărute erau cu doză de cal. Acol’ să vezi!
  Plus, inelul ăsta vaginal are şi mai mică doza de hormoni, că nu mai trebuie să treacă prin tot tubul digestiv. Am scris eu un articol în revistă despre asta! 🙂

 7. mau

  astept nota de plata pe twitter 😛

  PS – si oricum nu se pune pentru ca sunt ocupat cu masterul in perioada asta … am doar prietene care trebuie sa imi umezesc degetul aratator cand le iau in brate … si leam gasit pe toate la gaudeamus

 8. Valeriu

  Stiu, am studiat în amanunt. Dar parcă totuși e ciudat… e love in the open dar parcă nu stiu. Vezi tu orice și în orice doza împotriva naturii tot da cu virgula odată și odată. Acuma și dacă treci strada tot împotriva naturii ești, ca în mod natural nu sunt strazi. Depinde de opțiunea fiecarui cuplu și corect ar fi să aleagă împreună ce și cum. Zic eo 😛

 9. corectă asta cu strada 🙂

 10. morbo

  eu sunt cel mai bun contraceptiv!

 11. morbo, dar de ce eşti aşa dur cu tine însuţi? :p

 12. Valeriu

  @Morbo, ne dai o poza cu tine? 😀 să vedem și noi 🙂

 13. morbo

  5 mii poza!
  dar nu sunt dur cu mine…si nu ma lasati sa deviez pe cai oarecum umoristice sirul comentariilor. treburi serioase se discuta aici!

 14. Valeriu

  Eu zic că cel mai bun și mai bun contraceptiv ar fi lateral thinking, adica să știi că nu se va întâmpla, nu să crezi, să simti asta și cum tot ce pornește din noi ne asculta dorința așa cred că se poate și aici.

 15. Valeriu

  @Morbo, după cum vezi. 🙂

 16. In viziunea mea, ar trebui sa fie o curelusa de culoarea pielii sau asortabila, ce se alimenteaza din caldura corpului si functioneaza pe baza de ultrasunete care neutralizeaza ovulul imediat dupa ovulatie. Estetic, simplu, nu actioneaza la nivel hormonal, imediat reversibil, ecologic, and so on… dar pana se inventeaza mai facem niste copii, sau folosim prezervativul, sau “Iubim cu cap pana peste cap” 😛

 17. Valeriu

  @justDan, sună a SF, ma rog, Jules Verne avea fantezii mult mai complexe și nu s-a înșelat. 🙂

 18. @Valeriu, corect, dar uite, cine se gandea acum 5 ani la inelul contraceptiv? 🙂

 19. Valeriu

  @justDan, cine se gandea acum 20 de ani, că Miruna va avea blog :)) și că noi v-om sta aici vorbind despre ce va fi peste 20 de ani :))
  Toate invențiile sunt în mintea noastră trebuie doar să gasim un context.

 20. Stiu ca sunt egoist cand spun asta, dar e purul adevar asa sa imi traiasca pasiunea: cele mai pline de incredere partide au fost cand, inainte, eu am intrebat grijuliu “Tu iei …?” si ea a spus zambind “Relax, am sterilet!”.

  Din pacate acestea nu duc la o relatie prea stransa si profunda, cum mi-as dori deseori. Pentru ca ele (acele doamne minunate care m-au urcat in al 69-lea cer oferindu-mi o completa liniste sufleteasca pe teme de contraceptie) sunt, fara exceptie, maritate …

 21. No, frumos iti sade copila sa arunci asa o leapsa catre un om batran. Sa vezi cum o iau eu din cretacic cu contraceptia. 😀

 22. @Nina – suntem cu ochii pe tine si urechea pregatita sa ascultam povesti din cretacic 😀

  Revenind la subiect, eu ma abtin. Stiu prea multe povesti in care protagonistii ar face ORICE ca EA sa ajunga mama.

 23. Zany

  s-au inventat si anticonceptionale pt barbati..

  desi.. eu unul nu mi-as “ataca” miliardele de prieteni niciodata..
  cel putin, nu cat inca sunt ai mei..

  🙂

 24. Mie mi-a iesit continenta 11 ani batuti pe muchie. Acum am o fetita :)))))

 25. Cristian

  Felația.

 26. Julien Sorel

  Cea mai bună protecţie: utilizarea concomitentă a prezervativului şi a pastilei; niciodată nu poţi fi sigur! 😀 Trust no one, not even yourself! 😀 Poate că senzaţiile fizice nu mai sunt aşa de tari, dar măcar dormim liniştiţi! 😛

 27. Ăla răul

  Dragă Miruna, mă dezamăgeşti. Ce caută Adrian Ciubotaru, simbolul sexului adicî, în lista asta? E cel mai mare mitocan cu putinţă. Un bou, ce mai.

  Pilula, dragă. E eficientă, nu scade libidoul, nu îngraşă — aşa e, dozele de azi sunt mai mici. Poate pune probleme la vârste de genul peste 35 de ani.

  Mai era o metodă chinezească, fiertul ouţelor domnului într-o găleată cu apă. Înainte de. Fireşte, asta e în măsură să taie libidoul 🙂

 28. multumesc de leapsa, blondino!
  Inca ma gandesc cand si daca s-o preiau. 😀

 29. justDan, şmecheri mai sunteţi voi, bărbaţii. Contraceptivul vostru ideal este sistarea funcţiei la femeie. De ce percepem contracepţia ca ceva care o priveşte exclusiv pe EA?!

  Mugur!!!!!! *I am blushing. And writing this in English, hopin’ my dad doesn’t get it that I got it…
  p.s. steriletul e o altă porcărie şi nici măcar n-are procent mare de protecţie. Să mă explic: nu te protejează împotriva BTSurilor (deci la un sex de ocazie, e cam de gafă), iar pe de altă parte…poate cauza infertilitate. Din cauza felului în care acţionează. Povestea e mai lungă şi nu ştiu dacă te pasionează. Să dezvolt?

  nina, vezi că-mi jigneşti oamenii linkuiţi la leapşă! Şi nu permit nimănui aşa ceva 😉

  Darael, procepţia este un alt subiect. Procentual, sunt mai mulţi cei care folosesc contracepţia. Emoţional, ceilalţi sunt mult mai implicaţi…

  Zany, evident. Tu ai ataca doar “prietenii” “ei”. Chiar dacă nu sunt “miliarde”. Important e că nu sunt ai tăi. Tipic bărbătesc.

  Brylule, după cum spuneam. Să nu dăm exemple negative. Tu eşti un norocos. Să-ţi trăiască minunea!

  Cristian, bidirecţională, nu-i aşa? Asta voiai să spui.

  Julien Sorel, not even urself!!! Mare vorbă! Iar în ceea ce priveşte senzaţiile tari…nu vreau să-mi imaginez cum o fi aia să te rogi de liniuţe să nu se-verzească, albăstrească pe hârtie…

  Ăla rău, tocmai de asta caută Ciubotaru. Scuză-mă că îmi permit a te contrazice în ceea ce-l priveşte. Iar pentru a arunca insulte, te rog să foloseşti alte mijloace, nu blondele.
  Dar mi-a plăcut asta cu ouăle tari, pe foc mic. Cred că eşti primul care nu se gândeşte să fiarbă neşte cele la dânsa, cealaltă.

  ştrumfiţă, hai, rogu-te! “Ne” mai râdem puţin :)))

 30. contraceptivul ideal este fluturasul de salariu !!!
  omoara orice pornire, chiar daca-ti vine sa-ti bagi !…

 31. :)))))) asta e de pus status pe facebook!

 32. Valeriu

  @capca1, True :))) bun contraceptiv, plus ca vine in doua editii, long and empty si extra long and empty. :))

 33. Cristian

  @copila blondă: da, merge și un 55,65+TVA.

  @capca1: depinde și de fluturaș 😛

 34. Julien Sorel

  Domnişoara Miruna, păi da, de multe ori noi suntem cel mai mare pericol la adresa propriei persoane!Eu unul, prefer diminuarea senzaţiilor fizice, în schimbul unei siguranţe sporite! 😀

 35. Interesanta leapsa 😀 o sa-ti rapund cu placere, chiar daca nu o sa-mi fie foarte usor. (deh, ma citesc si parintii si tre’ sa vorbesc elevat pe subiectul asta) 🙂

  O chestie nu am inteles eu, cum te protejezi tu? 🙂

 36. Julien Sorel, mai bine aşa!

  cirserb, întrucât şi mie îmi citesc părinţii blogul, cer îngăduinţa de a mă abţine de la acest răspuns. Şi până la urmă…cine ar lua o blondă drept exemplu? că doar se ştie…faceţi ce zice blonda, nu ce face ea !

 37. Miruna, tu ai intrebat care e metoda contraceptiva ideala in viziunea noastra, daca ma intrebi “De ce percepem contracepţia ca ceva care o priveşte exclusiv pe EA?!” e cu totul alta discutie!:)
  Oricum, nu am nimic impotriva unei metode asemanatoare pentru barbati:), responsabilitatea este egala pt ambele sexe, la fel si cea legata de ITS-uri! Totusi, indraznesc sa spun ca este mai usor de actionat la nivel feminin cu privire la metodele contraceptive, cel putin momentan….

 38. Valeriu

  Si ceva offtopic dar super tare :)) ca tot veni vorba de contraceptive.
  http://www.youtube.com/watch?v=CHxwTs4Fm3U&NR=1

 39. daca te citesc parintii si vad ca esti asa informata (si nu ai 13 ani) eu cred ca e un lucru bun.
  un lucru rau ar fi sa apari gravida ca nu stiai nimic despre contraceptie.

 40. Zany

  nu copilu’, sunt impotriva pilulelor de orice fel 🙂
  prefer prezervativul.
  ..daca nu se poate fara..

 41. Cristian

  @justDan: ITS = ?

 42. @Cristian ITS = Infectii cu transmitere sexuala = boli cu transmitere sexuala (BTS); acum nu se mai numesc boli ci infectii, deoarece termenul le include mai bine (de exemplu Scabia nu e o boala, desi, in opinia mea, este mai degraba o infestare). Scuze de offtopic:)

 43. *Suntem prea multi pe planeta?
  Mancati si mai multe E-uri sau Initium. Pofta buna! Sau vrei sa faci un bine? Alege o metoda mai scurta.

  *Nu sunt fanatic, dar nici nu cred ca suntem prea multi. Mai sunt si catastrofe naturale. Loc inca este, doar ca unii prefera sa nu produca. Considera ca e mai usor sa furi.

 44. dredre

  cromoterapie vaginala cu inel contraceptiv:)) haha, e tare asta! Lasand gluma la o parte, femeia chiar e mai relaxata cu inelul asta in interior. Nu mai are grija administrarii zilnice a pilulei plus ca el sta cuminte acolo, incat nici nu il simti. Si am impresia ca si reactiile advrese sunt mai putine. Cel putin partea cu scaderea libidoului (foooarte importanta) nu intra la efecte adverse.

 45. Alphonse

  Hai sa spunem pe direct… “De ce percepem contracepţia ca ceva care o priveşte exclusiv pe EA?!” – nu e nicidecum asa. Numai ca femeile sunt mai responsabile. Prin definitie. Si atunci, se ingrijesc mai mult de latura contraceptiva. Barbatul tinde sa vrea sa ajunga mai repede pe culmi… Nu ia in calcul prea multe, “ca se descurca…”. Vorbind acum strict de momentul cand urla hormonul. Asa, luati separat, nici unul nu priveste cu ochi prea bun o sarcina nedorita… Dar pana la urma intreaga discutie e total relativa. Depinde de cuplu, depinde de sexualitatea dintre ei. Eu unul sunt adeptul prezervativului. Si da, poate privit intr-un fel, poti spune ca omoara libidoul… dar numai intr-un fel. Ca il poti privi si invers. Exista o pauza cat el se intinde/duce dupa prezervativ, daca n-a fost suficient de pregatit… A luat-o in picaj libidoul. De acord. Dar dupa ce a obtinut “unealta”, mai se poate acorda ceva timp “reintrarii in atmosfera”, nu neaparat trebuie sa te apuci de “treaba”…:) Asa ca parerea mea este ca poate sa iasa la fel de bine indiferent de metoda de contraceptie, asa cum respectivul inel interior nu-ti garanteaza un libido de sa da cu capul de cer. 🙂

 46. dredre

  @ Alphonse – ar mai fi si situatiile in care atat el cat si ea pot duce muult si bine fara prezervativ si destul de putin cu el (you know what I mean):-p De’aia zic: partener stabil, inel contraceptiv si sex pe saturate. O viata avem:)

 47. marie-jeanne

  dredre ma ispitesti cu inelul asta. EU ma feresc de prezervativ pentru ca imi creaza un disconfort uimitor. Ce vrei sa spui cu “mult si bine”? Ca acum imi arunc folia de pilule si pachetul de prezervative:P Treaba e ca daca si inelul e tot din latex nu ma avantajeaza.

 48. dredre

  @ marie-jean – nu, inelul nu e din latex. In plus, nu are cum sa-ti creeze disconfortul pe care ti-l creaza prezervativul pentru ca el va sta cuminte in vagin in timp ce tu te distrezi:) Si daca vrei, poti sa il si scoti in timpul actului, daca nu ai de gand sa prelungesti distractia mai mult de 3 ore. Timp de 3 ore vei fi ptotejata.

 49. marie-jeanne

  apropo, merci pentru sfaturi dredre. Mi-am luat Nuvaring la recomandarea ta:P Imi place! Dar promit sa merg si la doctor sa mai intreb una alta.

 50. roca

  marie-jeanne – ar trebui sa-ti iei contraceptive la recomandarea medicului. E bine ca informatiile oferite de celelalte utilizatoare te-au ajutat sa te decizi, dar e bine sa intrebi si un medic.

 51. Crina

  Injectiile contraceptive-zbrr! Nu suport acele nici daca-s in durerile cele mai mari si am nevoie de calmante.
  Dar la pilula sa stii ca e adevarata treaba cu ingrasatul, am patit-o si cu alea de “generatie noua” asa ca nu mersi. Inelul asta suna bine, sa vedem care-i treaba cu el.

 52. Irina

  Eu pana acum ceva timp credeam ca plasturele contraceptiv e cea mai tare inventie, ca nu trebuie ingerat zilnic. Auzisem de el, m-am informat strict despre el si pe el l-am luat. Asta pana am aflat ca exista o metoda care poate fi folosita si mai rar (in afara de sterilet), adica o data pe saptamana! f tareee! pana apare si la noi implantul, eu cu inelul raman.

 53. wilhema

  Eu nu am luat in viata mea pilule :)) Cum a zis cineva drag mie – Papa Ioan Paul al 2-lea exista si abstinenta; mie doctorul mi-a zis ca dupa 35 de ani nu este indicat sa iei pilule – ingreuneaza circulatia sangelui, asa ca mi-a recomandat ca dupa 2 cezariene sa-mi lege trompele ca sa evit o alta sarcina; decizia a fost cam grea, dar am luat-o; acum pot sa raman insarcinata doar prin fertilizare in vitro :)) asa ca am scapat, fara pilule etc.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 232 queries in 0.408 s