Începutul e cea mai bună continuare


Îmi amintesc când mama şi-a prezentat o prietenă în vârstă de vreo şaptezeci şi ceva de ani drept “o tânără de 70şicâţi de ani”. Bine, femeia e senzaţională şi astăzi, fiindcă atributul ăsta nu are legătură cu timpul şi mai ales, cu trecerea lui.
De curând, cineva îmi spunea că e “abia la început”, chiar dacă uitându-mă în urmă, omul are o familie fericită, carieră construită şi ceva ani de experienţă de viaţă. Dar a spus-o cu atâta convingere, încât sunt convinsă că astfel şi-a definit tinereţea.
Ştiţi sentimentul ăla de la 20 de ani, când până şi greşelile îţi sunt permise, tocmai fiindcă mai ai o grămadă de timp să le repari? Asta e senzaţia tinereţii omului de are vă spuneam. Sunt absolut convinsă. De altfel, îmi şi explic, căci ştiu eu însămi ce putere de a entuziasma are orice început şi ce plictiseală cruntă se ascunde în orice care ţine mai mult de 2 săptămâni.
În acelaşi context, mi-am amintit de un fost prieten de-al meu, un băiat pe care l-am iubit mult odată şi căruia i-am scris pe undeva “Şi ăsta  e doar începutul.” Fiindcă aşa mă făcea el să mă simt. Mereu ca la început.

Într-adevăr, începuturile sunt întotdeauna frumoase. Ele îţi dau curaj şi putere să îţi doreşti. Indiferent dacă e vorba de viaţă sau de iubire sau de carieră. De ce să te uiţi înapoi la poveşti deja scrise, când te poţi uita înainte la drumuri care se vor descoperite.
Astăzi vă doresc să vă trăiţi începutul, nu continuarea. Şi poate vă veţi găsi mai fericiţi.

Articolul anterior

Se dă un buget: luaţi de îl tocaţi

Articolul următor

Mai vreau o duminică

14 Comentarii

 1. Începuturile, de orice gen, tind să fie destul de speciale dacă ne dăm puțin silința să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru.

 2. Ana

  Nu. Greselile nu-ti sunt permise nici la trei ani. In noaptea asta regret decizii luate de ai mei cand aveam trei ani. Pentru ca imi influenteaza viata de acum. Incercarile mele repetate de a le repara n-au facut decat sa inrautateasca foarte mult lucrurile. Am trecut prin sute, poate mii de noi inceputuri. Sunt doar iluzii care nu tin niciodata mult timp.

 3. Foarte bine gandit! Mi-ai facut viata un pic mai roz. 🙂 multumesc! :*

 4. Valeriu

  Trebuie imaginație multă și interes maxim să nu ți-se ia după două săptămâni de orice dacă nu îți face plăcere. In orice caz lucrurile încep separat și continuă împreună. Acuma eu zic să te acomodezi și cu lucruri de durată, ce au scop și mai ales finalizare. Orice sfarșit e un nou început și invers :)) te hotăraști tu pentru varianta optimă ție.

 5. cu riscul de-a te plictisi…fiorii unui nou inceput sunt unici! continuitatea iti da oarece siguranta dar trebuie sa fii suficient de abil sa fugi de blazare.
  un (nou)inceput nu e blazare…iti asigura portia de adrenalina de care am devenit dependenti.
  si ,hei, un nou inceput poate sa-nsemne un rasarit de soare alaturi de aceeasi fiinta !

 6. ,,De ce să te uiţi înapoi la poveşti deja scrise, când te poţi uita înainte la drumuri care se vor descoperite.”
  este atat de adevarat…

 7. Roxana, eu cred că întotdeauna începuturile sunt speciale

  Ana, n-ai cum regreta decizii care nu-i aparţin. Le poţi condamna, poţi suferi de pe urma lor, dar nu le poţi regreta. Fiindcă nu îţi aparţin. Şi de asta, nici nu te poţi învinovăţi pentru ele..

  bebe, ţie, roz?! dacă se poate mai mult de-atât… 🙂

  Valeriu, eu mă hotărăsc greu

  căpcă, “un nou inceput poate sa-nsemne un rasarit de soare alaturi de aceeasi fiinta !” cred că ai înţeles la fix! 🙂

  scorpio, depinde felul în care priveşti. La orice te-ai uita.

 8. Sa zicem ca in ultima perioada nu mai e atat de roz 🙁 deci da! multumesc :*

 9. miruna, de 3 zile imi tot traiesc inceputul, alaturi de sotul meu (motiv pt care am absentat si la preluarea leapsei dar ma revansez) si stii ce? si continuarea e superba, atat timp cat exista intotdeauna un factor surpriza placut.

 10. aa, miruna, si sa nu uit : ca sa te poti uita inainte la drumuri care se vor descoperite, majoritatea dintre noi trebuie sa invatam sa lasam in urma cutia pandorei, ca aia e cea care nu ne lasa sa traim. Si tare as vrea sa ajung si eu ca tanara prietena a mamei tale, sper ca prind macar 60 ani :-))
  Oana/Jamilla

 11. boby

  Inceputurile sunt rascruci de drumuri, pe care le parcurgem cu viteze diferite, avind si lungimi diferite.Alegerile noastre ne definesc telul, iar atitudinea ne face sa-l atingem, indiferent, daca suntem singuri sau in doi.In viata sunt multe rascruci,dar nici un drum nu duce inapoi.Nu putem alege decit sa mergem INAINTE,

 12. jamilla, e minunat ce-mi spui!

  boby, nu.Uneori putem alege si sa stam pe loc. Cum uneori tacerea e de aur. Lucrurile se pot rezolva de la sine uneori mult mai bine decat le-am putea noi rezolva.

 13. boby

  .poti sta pe loc pentru o perioada scurta, dar viata este intr-o continua miscare si schimbare, asa ca trebuie sa mergi alaturi de ea.Priveste in oglinda si spune-ti: de astazi voi STA!, iar apoi incepe sa contabilizezi ,secundele,orele,zilele in care stai.Trage linie si vezi cit ai reusit,de fapt, sa … stai?

 14. Alexandra Brovchin

  The end is not as fun as the start 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 145 queries in 0.162 s