Trebuie să-i vedeţi!

Am onoarea de a primi aceşti copii minunaţi la mine pe blog. Aveţi bucuria de a-i urmări. Până la capăt. Se prezintă singuri: Alexandru Pârgaru şi Sabina Maria Oreste. La Oreste în emisiune.

Articolul anterior

Prima zi de şcoală

Articolul următor

Ieri, la casa de copii

9 Comentarii

 1. Am văzut emisiunea la tv. Genială, ca și celelalte de altfel. Acești copii sunt într-adevăr foarte speciali. Te felicit pentru această postare, dar și pentru cele din urmă 🙂 Ai tu un mod aparte de a scrie…l-aș descrie ca inspirațional și motivant. Seară bună.

 2. Valeriu

  Mie nu mi-au plăcut, 🙁 copii respectivi nu au o experiență suficientă de viață pentru a emite asemenea păreri. Apoi ala micu’ aplică așa o vrajeală nesimțită de popă de țară, chestii cu har, mântuire, cu dumnezeire și alte lucruri complicate, “chiar de diavol, transmisă prin mintea omenească” whahahaha hai că asta e buna :)) Astea nu sunt subiecte de discutie pentru copii. Iar Oreste, :)) cu vocea aia plangăreață de milog drogat, “cu maestru absolut al tuturor lumilor și a tuturor timpurilor JZ” greu de digerat, mai bine punea mâna pe o carte să vadă că mai sunt și alți maestri daștia absoluți. Sâmburele discuției e ok se poate dezvolta, dar modul în care se pune problema în emisiunea asta este foarte prost ales.

 3. Hai să nu căutăm nod în papură copiilor ăstora. Pe mine m-au făcut să-mi pierd noaptea uitîndu-mă la ei. Nu putem avea mari aşteptări de la ei, că nu sînt docţi (încă). Dar să ne aplecăm asupra sincerităţii lor puerile pe care o prefer faţă de limba de lemn a aşa-zişilor oameni culţi.

 4. pe alexandru pargaru il mai vazusem acum cativa ani,tot la oreste..atunci m-a intrigat si pus in dificultate in a crede ce spune-debiteaza si de a rade..
  nici in ziua de astazi nu m-am hotarat..

 5. Sunt de acord cu Valeriu referitor la experienta de viata a copiilor… nu stiu cine le-a furat copilaria 🙁

 6. Pana la urma, chiar sunt niste copii interesanti 😉

 7. Si mie mi s-au parut interesanti, depinde din ce punct de vedere privesti.

 8. boby

  valeriu: sa critici, sa denigrezi este cel mai facil lucru. Omul a fost si ,de fapt ,este tentat sa nege cu vehementa ceea ce nu intelege. Harul este un dat, cu care te nasti. Il ai sau nu il ai.Putin dintre noi au asa ceva.El vine dintr-o acumulare succesiva de trairi.Te-ai intrebat, de ce unii oameni vad dincolo de noi?Este farte adevarat ceea ce a spus Alexandru, despre diavol si mintea omeneasca.Nici o alta vietate de pe Pamint, nu-si foloseste , cu atita ferocitate, creierul ca OMUL.Cine va distruge Omenirea? Mintea omeneasca.Emisiunile lui Oreste sunt minunate.

 9. Valeriu

  @Boby: Ai studiat teologia, ai cunoscut îndeaproape teologi, nu popi?
  Eu îți spun doar concluzia la care am ajuns personal legat de acest subiect. Cu cât te îndepărtezi mai mult de biserică cu atat te apropii mai mult de Dumnezeu. Pe Dumnezeu nu îl găsești în fraze pompoase gen Oreste&Co. sau in vrajeala perversă veche de mii de ani care o servește biserica. Dumnezeu este ceva mult mai frumos și mai abstract decat putem noi înțelege și poate exprima pruncu ala cu “har” si muci la nas.
  Dumnezeu este o forma de sinergie, un concept spiritual, o necesitate umană. Nu uita că nu Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemanarea sa, ci omul l-a creat dupa chipul și asemănarea lui. Dumnezeu este o “ființă” perfectă, dacă este așa cum se explică “mânia lui Dumnezeu”? o ființă perfectă, superioara, nu se poate mânia sau exprima un gest omenesc. Dumnezeu este o necesitate, pe seama cui sa pui greșelile, sau necunoscutele. Dupa cum nu există om fară greșeala nu există nici om fara Dumnezeu. Expresia “religia este opiu pentru popor” îți sună cunoscut?
  Abordarea unui subiect atat de complex, necesită o cultură generală vastă, pe care pruncu nu o poate avea la vârsta lui, și nu poate fi înlocuită de “har”.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 146 queries in 0.237 s