Prima zi de şcoală

De când mă ştiu, eu trăiesc din punct de vedere cronologic după calendarul universitar, nicidecum după Revelion. La mine „anul trecut” se întinde până în iulie 2010, tot ce vine până în octombrie rămânând undeva suspendat… între jocuri.

Iar vara asta, neoficial, chiar m-am jucat mai mult decât de obicei. Iar, oficial, m-am jucat de-a oamenii mari.

Îmi plac la nebunie discursurile ţinute de dascăli la fiecare început de an. Niciodată nu se întâmplă ca studenţii să rezoneze mai puternic cu cei din spatele catedrei ca acum. Iar asta se întâmplă datorită elanului pe care îl ai la început, când până şi tu crezi că nu te mai laşi pe sesiune, că mergi la fiecare curs sau că îţi faci temele în ziua-n care le primeşti. În generală, entuziasmul ăsta includea vreo două probleme la mathe în fiecare zi şi trei pagini citite dintr-o carte. Ţinea până dădeam de prima problemă la mathe şi nu dura cât să chiar găsesc o eventuală carte de citit.

Astăzi, bucuria de a-mi revedea colegii în cadrul scorojit al facultăţii a pierit ca-n fiecare an la auzirea textelor de genul „fiindcă sunteţi prea mulţi”, „trebuie să vă aduceţi” şi „nu e vina noastră” – asta în cap de listă. Dar când mă pregăteam să izbucnesc în critici şi plângeri informale, cu tristeţe-n glas şi în privire, zice o colegă: Astăzi e ultima mea primă zi de şcoală.

Rectificare: a noastră. Bine ne-am găsit în anul şase de facultate! Aproape nu îmi vine să cred.

Articolul anterior

Nu pierdeţi timpul cu supărări

Articolul următor

Trebuie să-i vedeţi!

13 Comentarii

 1. hehe, desteapta treaba. chiar ma gandeam azi trist ca mai am 2 ani de facultate(tot din 6) dar de fapt e penultima prima zi de scoala. gata acum sunt fericit

 2. brontozaurel

  La mine a trecut. A fost acum un an. Incepe un nou an si eu nu mai sunt studenta. Lucrez la proiecte cu care sa pot sa ma laud unui potential angajator si trebuie sa rezolv chestii… casnice? cum ar fi gasit de chestii care sa inlocuiasca ce s-a dus dupa explozia si incendiul de sambata.

 3. Valeriu

  Oficial ultima, neoficial în fiecare zi e un nou început de școală care se termina fix la anul în acceași zi. Prin urmare, ultimul început de an școlar, oficial. Încă puțin și îți putem spune Dr. Copila Blondă 😀

 4. Valeriu

  @ Brontozaurel, ai facut obraznicii pe acasă? :)) Speram că tu ești ok, pentru restul exista Ikea.

 5. brontozaurel

  @Valeriu: nu eu, tati, lui i-a explodat si i-a ars fata (era in vizita la mine). bine ca macar avea ochelarii, ca altfel se termina urat rau. in ikea n-ajung niciodata, e la mama dracului, mi-e mult mai aproape bricostore pantelimon.

 6. Mihai, ai văzut, contează felul în care priveşti lucrurile! Dar, hei, oricând te mai poţi apuca de încă o tură de câte 6 ani! 🙂

  brontozaurel, gizăs! Sper că e bine tatăl tău.

  Valeriu, respectele mele , domnule! Frumos tare sună ce ai zis. 😛

 7. Nu-i nimic Miruna, la anul va fi tot prima zi de scoala, faptul ca tu nu vei mai fi acolo e doar un detaliu. Succes!

 8. ei,esti pe ultima suta de metri,cu bune si rele..dar vor trece toate si exact cum zice valeriu,iti vom spune dr.copila blonda.

 9. da,e toamna deplina, anotimpul melancoliilor…deh, inca nu putem uita ca acum o luna jumate eram la mare, cel putin!
  “ultima mea prima zi de scoala” include multa melancolie…cata vreme mai esti student parca mai pastrezi o legatura cu copilaria sau adolescenta…dupa ce termini cu scoala, gata, devii matur, cu tot ceea ce incumba treaba asta…inclusiv reprosurile “hei, de-acuma esti matur!”
  cred ca de asta si asteptam intalnirile de promotie, peste ani…vrem sa mai fim elevi sau studenti in amintirea copiilor care am fost!

 10. nina, bueeeeey…. fără mine, vrei să zici?! 😛

  scorpio, nici nu îţi imaginezi cât de mult îmi doresc să vină ziua aia. facem absolvirea pe blog! :))

  capca1, eu nu cred, să ştii. Copilărie nu se termină atunci când vrea sistemul, ci atunci când simţi tu. E păcat să îi lăsăm să ne omoare copilăria.

 11. ady

  eu inca mai gandesc functie de anul scolar preuniversitar. :). desi am facut si faculate si master, si lucrez de cativa ani buni. nu se compara cei 5 ani-universitari cu cei 12 preuniversitari (15 daca pun la socoteala si gradinita). 🙂

 12. heheh, tu esti din 15 septembrie in anul asta? 🙂

 13. BOBY

  este inceputul sfirsitului primului mare ciclu din viata ta. Nici o alta perioada nu v-a lasa in tine atitea urme, atitea amintiri, emotii…Traieste acest ultim an la intensitate maxima, pentru ca la finele lui o sa trebuiasca sa faci cele mai importante alegeri de pina acuma. Pregateste-te pentru ele, iar pina atunci iti doresc sa fi fericita si iubita.!!!!!!!!!!BAFTA!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.203 s