Nu pierdeţi timpul cu supărări

Ştiţi, postul ăsta pentru luni dimineaţa ar fi trebuit să-l scriu duminică dimineaţa. După ce tocmai găsisem o inimioară pe fundul ceştii mele de cafea (am fotografiat-o, o urc pe blog după ce reuşesc să o descarc din telefon). Şi după ce luasem prima masă împreună cu finuţa mea. Atunci ar fi trebuit să-l scriu, căci aş fi avut mai multă bucurie de trimis către dumneavoastră.

Acum, în schimb, vă rog să primiţi un strop de înţelepciune. Mi-a spus mie mama la telefon în seara asta şi nu ştiu dacă vorbea pentru ea sau pentru mine, dar ştiu sigur că am înţeles. Mi-a spus că oamenii ajung la un moment dat mari şi se gândesc la toate câte-au pătimit de-a lungul vremii. Şi că mai ajung să-şi dea seama că foarte bine s-ar fi putut lipsi de anumite supărări, că de fapt nu ai nimic de dovedit, că numai bucuria te hrăneşte şi  restul te omoară. Şi n-are rost să îţi pierzi timpul.

Iar într-un gest maxim de lăsare a orgliului să piară, am ascultat-o şi-am pus mâna pe telefon. Într-un răspuns care se cerea de multă vreme. Şi mi-am făcut o bucurie. El nu ştiu dacă m-a-nţeles, dar n-ar fi primul care să nu prea înţeleagă. Însă e într-adevăr greu să faci faţă unui bărbat bun, după ce-ai avut parte numai de nenorociţi.

Ce vreau să vă spun, şi supărarea, la fel ca frumuseţea, e în ochiul privitorului. Numai bine.

Articolul anterior

Nu sunt genul care să sune

Articolul următor

Prima zi de şcoală

9 Comentarii

 1. Foarte bine c-ai pus mana pe telefon ! 🙂 mama ta a spus niste vorbe foarte intelepte (ca asa-s mamele 😉 ) Uneori avem nevoie sa ne reaminteasca cineva lucrul asta… ca prea le punem pe toate la suflet si chiar nu-i timp suficient sa ne permitem asta.

  P.S. Si sper ca el a inteles. Caci atunci merita. 🙂

 2. Ahh….iarasi El, acealsi superficial?… 😛

 3. Madalina

  stii tu scrisoarea lui vlahuta? cat incerc sa ma tin de ea de fiecare data cand un moment ma face sa-mi aduc aminte. asa sentiment am si cu postul asta al tau … ca ar trebui purtat mereu cu sine!

 4. Acest post este megaextramirific si iti multumesc din tot sufletelul pt el! Si chiar daca am avut o zi frumoasa un “cineva” a reusit sa o strice aparent. 😐 Cred, de fapt sunt sigura ca DA, ma puteam lipsi si de asta si de multe alte suparari. Am mai deschis putin ochisorii si pt. asta iti MULTUMESC!

 5. vezi că nu e aşa greu să suni 😉

 6. mamaaa..ai pus tu mana pe telefon sa suni? tareee!
  intelepte vorbe au mamele astea,e???

 7. Ooo da! Asta e una dintre cele mai importante chestii de care trebuie sa tinem seama in viata asta. Timpul nostru e limitat, hai sa-l petrecem asa cum ne place. 🙂

 8. ma omori 🙂 te citesc zilnic si parac tu ai fi trecut prin experientele mele 🙂

 9. Tocmai cand ma pregateam si imi facusem atatea planuri cat/cum sa fiu suparata si orgolioasa, pe buna dreptate, hop-top tu cu postul asta 🙁 Eu ce fac acum?:-<

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.352 s