Nu sunt genul care să sune

Sunt genul care să fie sunată.

În afară de mama, nu prea sun pe nimeni. Nu dau telefoane de curtoazie, ci doar de necesitate. Fiindcă prefer să mă întâlnesc cu un om decât să fac muşchi la timpan. De asta, rarele mele telefoane de “mi-e dor de tine” sunt privite circumspect, cel puţin într-o primă fază.

Întotdeauna am fost aşa. Şi cu prietenele şi cu prietenii mei. Iar experienţa m-a învăţat că niciodată nu e bine să suni dacă nu ai ceva de zis. Ceva , orice. Că ai fost la piaţă. Că te-ai stricat la stomac. Că ai mâncat de dimineaţă. Că ţi-ai băut cafeaua. Orice, oricât de banal. Ai nevoie de un subiect de pornire, de la care discuţia poate curge înspre câte minute ai.

Iar cu băieţii… primul meu prieten care a observat năravul ăsta cu telefonul mut a fost prin clasa a zecea. Cică a făcut el un experiment: nu m-a sunat două zile, iar eu n-am zis nimic. Încrezută eram de mică. Şi pe măsură ce trece timpul, sunt tot mai convinsă că un tip care te vrea, te caută. Că un tip care te vrea nu ţine cont cine şi de câte ori sună. Că un tip care te vrea insistă. Nu face chestiile astea? Nu sunt eu cea care pierde.

Nu în frecvenţa telefoanelor stă o relaţie de suflet (fiindcă nimic nu e obligatoriu pe lumea asta. Un telefon pe zi- cu atât mai puţin. ), însă ea -frecvenţa- este un indice important. Iar lucrurile astea funcţionează unidirecţional, n-o să mă convingeţi de contrariu. Fiindcă în lumea mea, bărbatul e încă vânătorul. Dar un vânător fără puşcă degeaba vrea să fie vânător.

p.s. Nu ştiu de ce am pus melodia asta, dar mă enervează oamenii care au impresia că li se cuvine. În afară de telefoane, bineînţeles :p

Articolul anterior

Unii oameni scot ce-i mai rău din tine

Articolul următor

Nu pierdeţi timpul cu supărări

29 Comentarii

  1. cred ca trebuie sa discutam pe un caz particular. in particular, bineinteles :))

  2. Vrei să ne certăm? Mi-ar face mare plăcere. 😛

  3. nu sa ne certam, in niciun caz. si eu sunt la fel. mai putin cand e vorba de tipe :))

  4. haha! reteta succesului:)) tu stiai de mica…mie a trebuit sa-mi ramana stantat in frunte semnul de la cateva caramizi de care am insistat sa ma dau cu capul:)) ca telefonul ..lui…sa nu mai sune=))

  5. Și eu sunt la fel și cu telefonul și cu mess-ul și mail-urile. În lumea mea e liniște și așa vreau să rămână. Folosesc telefonul mai mult pentru net și sun doar când am ceva de rezolvat (o programare, o întâlnire etc). Ai perfectă dreptate: “dar mă enervează oamenii care au impresia că li se cuvine.”…majoritatea trăiesc cu această falsă impresie, din păcate pentru ei.

  6. hoinaru, bun! Ne întâlnim. Da’ vezi că tu trebuie să mă suni. (Azi a fost ocazie specială, să nu te-obişnuieşti! :P)

    BabyRacy, măcar a meritat! Fiecare semn 😉 adică…a meritat, nu?

    NightOn, şi nu numai pentru ei, fiindcă uneori se pot pierde momente frumoase, doar fiindcă nu te înţelegi la…vânătoare. Care nu trebuie să se termine niciodată.

  7. Cred că-i prima dată când comentez la tine pe blog si oricât de ciudat ar părea, trebuie să dau dreptate unei blonde. 🙂 Telefonul este pentru urgenţe. Emailul pentru mesaje detaliate. Mess-ul (fie că-i Yahoo ori Facebook) pentru dialoguri superficiale. Pentru orice altceva, prefer întotdeauna discuţiile face to face.

  8. Lavinia

    o sa te rog sa-mi traduci melodia pe care ai postat-o pentru ca mi-ai incitat curiozitatea. Hmmmmmm… sa te sun?! :))

  9. mi-am amintit de o experienta de pe vremea cand eram in Oradea. Dupa ce eu am sunat zilnic, timp de o saptamana sa obtin o intalnire cu fata, fata care de fiecare data incepea cu “tocmai” si termina cu “scuze ca nu ne putem vedea azi. suna-ma maine te rog”, intr-un final cand ne-am intalnit intamplator, mi-a zis ca am fost prea insistent.
    cat despre tic-tac-toe imi amintesc ca aveam postere prin toata camera cu ele. melodia preferata era Verpiss dich ( http://www.youtube.com/watch?v=j_zVkbFegFg&p=C368485996613972&playnext=1&index=7 )

  10. saramon, ciudat pentru tine poate, eu sunt obişnuită :p
    p.s. Merci pentru comentariu, prima dată a fost mai greu! Sper să recidivezi.

    Lavinia, la ora aia dormeam eram deja în scutece

    Daniel, măi, eu cred că există nişte semnale non-verbale care îţi indică atunci când e cazul să insişti şi când nu. Un detector de chimie între doi oameni. Un sistem de feedback. Dacă îl interpretezi greşit, rămâi fără minute şi fără întâlnire în acelaşi timp.
    Adică, să nu se înţeleagă că încurajez stalkerii! 😛
    Glumesc, dar sunt convinsă că ai dreptate. Fiindcă ce-i prea mult e prea mult şi doar ştii… fetelor le plac băieţii răi. Ăia care le pun pe jar.

  11. Iti las raspuns la acest post iarasi pe blogul meu…,mi ai dat o idee de post destul de interesanta:P dar e bine ca esti muta:P

  12. 🙂 Sunt şi pe fază. O să-ţi citesc postul.

  13. Hai ca ai dreptate. Eu prefer messul pt povesti, sau status checking…
    Dar cu mama, si eu vorbesc cu ea mult si despre orice si zilnic de mai multe ori.

    Iar piesa:)) gagicile astea or fost tari la vremea lor. Si eu ma mai apuc si ascult melodiile lor – mai ales aia cu Ich find dich Scheisse

    Auf deutsch klingt es einfach richtig :))

  14. Cu a mea rasnita fantastica de internet cred ca postez luni :))

  15. Ha am reusit :)) dar doar trei poze publicate uf

  16. Razvan

    Hmm sunt de acord cu tine, ca telefoanele dese si fara rost sunt printre cele mai enervante lucruri, dar si sa nu suni deloc nu e indicat.

    Prin faptul ca refuzi sa suni, orice ar fi, arati ca ori nu iti pasa, ori nu ai nici un subiect de discutie cu interlocutorul tau, ceea ce intr-o relatie, chiar si de prietenie ridica niste semne de alarma.

    Totusi traim intr-o lume unde intalnirile “face-to-face” sunt un lux, si o raritate. In afara de weekend cine mai are timp de iesit cu prietenii?

    Asa ca sfatul meu, obisnuieste sa suni rar si cu folos, dar suna 😛

  17. Razvan

    PS. Melodia aia pe cat de penibila este si versuri tampite are, pe atat de bine suna :)) … ciudat

  18. Gloria, klar! 🙂 tare m-am binedispus să le aud

    Răzvan, înţeleg ce zici! Şi o să-ţi ascult sfatul. Însă doar când vine vorba de fete. E bine aşa?

  19. copila blonda: pai eu am fost ascultator si am sunat-o asa cum a zis ea 😀 mi-am dat seama ca nu mai are rost si am renuntat. dar mi-a picat fata cand mi-a zis faza cu insistatul. si crede-ma detectorul tiuia la greu. mai era un mic detaliu: incopatibilitatea religioasa: ea baptista eu ortodox…

  20. morbo

    mda, exact asa sunt fetele din sibiu. nu stiu daca e de bine, daca e de rau, da’ e stimulant.

  21. Un barbat daca te vrea, te suna, daca nu te suna inseamna ori nu-l prea intereseszi si n-ai pierdut nimic, ori e cam tolomac si iar n-ai pierdut nimic.

  22. Alex

    Ar merge un buton de like pentru facebook la sfarsitul articolelor 😀 ..zic si eu.

  23. Hmmm…e si asta un punct de vedere:)…dar nu ti s-a intamplat niciodata sa ai nevoie de cineva cu care sa vobesti si care sa stii ca e foarte apropiat de tine sau cu care se intalnesti in caz ca ar fi o relatie ?…imi place blogul, cred ca o sa te mai vizitez:P

  24. BOBY

    In viziunea mea, am considerat intotdeauna, ca telefonul este un instrument, care trebuie folosit in cazuri de urgenta, in interes de serviciu si nimic mai mult.Eu am instituit o regula.Cind ne este dor, dam un bip, scurt. Si atit.Cuvintele la folosim cind suntem fata-n , iar cind distanta este mare, mare, mult prea mare, folosim…hirtia de scris si banalul plic.

  25. morbo

    hmm, desi asta cu vanatoru…daca voi vreti ca noi sa fim vanatorii si noi ne conformam, asta nu ne face pe noi doar simple animale domestice? 😀

  26. uof m ai uitat;(

  27. Cand vine vorba de partea feminina stau la telefon cu orele :)) *pentru ca de cele mai bune prietene ma despart sute de km si nu prea sunt genul de pers cu twitter/facebook/mess*

    Insa cand vine vorba de partea masculina, ii las sa ma sune ei, adica pe sistemul: “ai ceva de zis, vrei sa vezi ce fac, pe unde sunt? suna-ma sau da-mi mesaj. daca nu, nu”. Mai ales daca nu ma intereseaza atat de tare persoana respectiva. Ca ma suni odata la saptamana, ca imi dai mesaje la 2 zile sau alte cele, foarte bine, e ok, dar sa nu te astepti ca iti voi da eu mesaj cu “ce faci?” :)) Tot timpul a fost asa :)), unii erau atat de insistenti, incat trebuia sa le zic ca nu am credit sau nu mai raspundeam. Concluzia: imi transferau centi =))))))))) sau am trezeam cu 5 apeluri ratate. Pana la urma au renuntat, dar nah :))

  28. Eee vezi tu eu nu sunt de caord cu tine. Daca nu simti nevoia sa il suni, inseamna ca nu ti-a atins “clopotelul” acela care sa te faca sa zici: VREAU SA IL AUD, NU VREAU SA IL PIERD!
    Plus ca faza cu vanatorul e mai mult sau mai putin discutabila. Si vanatul este de multe ori “momit” si se tine dupa “momeala” timp indelungat. Asa ca dupa cum prea bine vezi, din tablou pictat de tine mai sus, ai uitat ceva “nuante”!

  29. Nici mie nu imi place sa o lalai la telefon, decat poate cu o singura prietena, in rest prefer si eu interactiunea face to face

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 181 queries in 0.459 s