Unii oameni scot ce-i mai rău din tine

Vi se întâmplă vreodată să vă ascultaţi spunând lucruri oamenilor, fără a vă recunoaşte printre cuvinte?

Viaţa se compune din întâlniri. Viaţa mea din ultima vreme mi-a dovedit-o. Întâlniri. Iar eu am supravieţuit fericită într-un Bucureşti prăfuit luând mereu ce e mai bun din fiecare om. Fiindcă admirând, îţi faci în primul rând ţie o bucurie. Şi, uneori, să admiri ceva la o persoană poate fi în sine o provocare. Însă de gustul victoriei se bucură întotdeauna doi! Ştiu cum m-am bucurat eu, când alţii mi-au arătat că am muşchi dezvoltaţi, pe care nici nu îi bănuiam că există. Şi mai ştiu cum m-am bucurat când mi-am descoperit prieteni. Acestea sunt victorii.

Dar astăzi nu mi s-a mai întâmplat. Mi-am scos colţii atât de ascuţiţi, încât şi eu m-am înţepat în ei. Provocarea de a găsi ceva de admirat la celălalt mi-a adus azi o mare înfrângere. O fi semn că se duce inocenţa? O fi semn că învăţ să răspund la răutăţi? Mă întreb unde a fost astăzi copila, care deunăzi credea că doar i se pare, atunci când cineva se uita urât la ea.

Şi ştiţi, culmea e că azi eu am fost cea care a pierdut ceva. Obiectul declanşator e mult prea neînsemnat ca să fie consemnat. Dar e un paradox cum tocmai de obiecte din astea mici, dar MICI, domne , te împiedici şi tot tu ajungi să te răneşti. Fiindcă eu vreo două ceasuri n-am mai prea fost bună de nimic.

Trebuia să vă spun. Şi să-mi cer iertare. De la mine, că obiectele nu înţeleg.

Articolul anterior

Când îţi trăieşti viaţa minunându-te

Articolul următor

Nu sunt genul care să sune

14 Comentarii

 1. Nu este un semn că ai pierde inocența ci doar un semn de prea puțin control asupra ta și a reacțiilor. Nu cred că trebuie privit cu autoînvinovățire pentru că tocmai acest articol este dovadă că ai înțeles ce anume s-a întâmplat, ai înțeles la un nivel situat puțin mai sus de lumea materială, iar asta este mare lucru. 🙂

 2. Valeriu

  Miruna, copila din tine nu vine când o chemi tu, după cum nici dumnezeu nu te lasă să mori când vrei tu. Despre partea ailaltă a noastră, eu zic mai bine pierzi tu decât niste nervi în plus. Consideră că pe lumea asta încă nu exista om care să merite efortul de a îți strica buna dispoziție.
  Hai nasucul sus și zâmbetul pe buze, că rautatea de pe lumea asta nu are loc în sufletul tau blond. 🙂

 3. NightOn, crezi? 🙂

  Valeriu, mi-a trecut deja, dar nu stiu ce m-a apucat :p A fost o zi lunga.

 4. ambasadoarea

  Fix asta concluzionam si eu ieri, unii oameni chiar scot ce e mai rau din tine. Si doare cand pe oamenii astia i-ai considerat prieteni aaaani de zile. Bine ca trece. Cu timpul.

 5. ambasadoarea, eah, uite că se poate şi mai rău decât la mine! :p Lasă, mai bine mai devreme decât mai târziu…

 6. N-o sa fie ultima data cand ti se intampla asta.
  Tot ce putem face e sa speram ca situatiile astea vor fi rare, da’ rare de tot. 🙂

 7. he,he..cred ca esti la inceput..
  insa cu timpul,vei constata ca orice provocare nu merita sa arati ce e mai rau in tine,ci ..sa mergi mai departe,chiar daca te ,,mananca limba”.

 8. Sunt bune si obiectele astea, pentru ca sunt categoria ASA NU der care trebuie sa ne ferim si de la care trebuie sa invatam. Asa ca priveste partea plina a paharului si retrageti coltii! 😉

 9. Zany

  copiii mai sunt si rautaciosi din cand in cand.. 🙂
  a spanking puts an end to it 😀

 10. Ana

  Asa este. Insa consider ca, dincolo de valentele negative pe care le are acest lucru, “provocarea” despre care vorbesti tu (pt. ca este, intr-adevar, o provocare) ne ajuta sa ne cunoastem mai bine si sa ne maturizam.

 11. BOBY

  Viata este un drum (lung sau scurt) fiecaruia cum ii este dat,cu urcusuri si coborisuri, cu perioade insorite, pline cu soare sau dezlantuite de furtuni ucigatoare.Echilibru exista in tote. Ori cum ar fi,EA trebuie parcursa.Obstacolele, durerile, dezamagirile , pe linga toate implinirile si bucuriile vietii, te fortifica ,si-ti dau intelepciuna de a putea alege ce este mai bun pentru tine.Pentru vremurile pe care le traim, trebuie sa inveti sa fi, uneori, si “rea”(cu masura).

 12. ela

  Unii oameni sunt foarte greu de digerat, oricat de multe scuze ai incerca sa le gasesti. Te bucuri daca dai de cat mai putini.

 13. @copila blondă :: Pot doar să bănuiesc din descrierea ta…Nu te cunosc ca să pot să afrim cu tărie ceva despre tine. 🙂

 14. catalina

  inseamna ca te-a infrant si pe tine Bucurestiul…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.158 s