Când îţi trăieşti viaţa minunându-te

Cam asta fac eu în perioada asta. Primesc.

Parcă s-au deschis porţile lucrurilor bune în viaţa mea. În seara asta, nu-mi adun frazele de printre taste. Sunt foarte obosită, ca atunci când simţi mirosul unui început şi-o moleşeală contructivă. De la o vreme, am început să şi termin lucrurile, nu doar să le pornesc. Mi-am încheiat nişte socoteli cu mine şi am renunţat la toate aşteptările pe care le aveam. Şi parcă gustul libertăţii e mult mai autentic în felul acesta. Întotdeauna am zis ca va ieşi aşa cum vreau eu, de-ndată ce mă hotărăsc să vreau. Apoi mi-am dat seama că vreau să vrea şi el.

Azi am povestit poveşti de suflet cu micuţa mea colegă. E fascinant cum poţi presăra emoţii printre sunete pe care nu le înţelegi. Descopăr o altă lume. Şi parcă nici câinii nu mai latră.

Articolul anterior

Poftiţi la mâncare chinezească!

Articolul următor

Unii oameni scot ce-i mai rău din tine

9 Comentarii

 1. Valeriu

  Uf copilă bine îmi pare pentru tine. Program de încasări puțină lume are în ziua de azi. Ași vrea să te știu ca un burețel, să absorbi tu, pe toate și pe toți. Știu că asta poți și asta vrei, să cunoști. Iar când vrei, nu trebuie decât hotărâre și răbdare pentru a obține ceea ce îți dorești. Curaj să ai și totul cu tine va fi. Noroc știu sigur că vei avea. Nu uita că întotdeauna cea mai bună ofertă e chiar dupa colț, dupa cum spuse Edison :)) Cât despre noua colegă, ești chiar norocoasă să cunoști atația oameni. Dar să știi că reprezinți exemplar poporul român. 🙂

 2. E mare lucru sa reusesti sa duci lucrurile pana la capat… si mai mare lucru e sa inveti sa nu ai asteptari.
  Te rog sa-mi spui si mie care este secretul.

 3. este foarte bine ce ti se intampla…iar pentru ca tu esti o copila buna..sa nu uiti si sa daruiesti..

 4. Stii tu cum lucrurile bune vin atunci cand nu le mai astepti, sau le astepti mai putin 🙂 Sa-ti fie toamna incarcata de emotii frumoase!

 5. Domne…abordarea pozitiva face mai mult decat orice….sau macar iti da sentimentul ca tu ai facut tot ce se putea face

 6. Valeriu, multumesc frumos. Ai vorbit ca un om mare 🙂

  Mariana, trebuie sa afli singura, ca sa poti intelege.
  Iar pe asta cu asteptarile nici eu nu am aprobat-o cand am auzit-o. Ulterior, m-am convins singura ca sunt mult mai fericita traind fara asteptari. Doar ca inainte confundam cu resemnarea…

  scorpio, a darui e una din sursele bucuriilor mele. O spun din tot sufletul. Si nu dezvolt, ca zici ca ma laud.

  anca, Doamne ajuta! Si tie la fel 🙂

  Nicule, exact. Stii ca tu esti bloggerul meu de suflet, pe care nu l-am cunoscut niciodata? Asta off-topic, asa…

 7. BOBY

  Sa vrei sa vrea ce vrei tu, aduce cu aruncarea unei mingi intr -un geam mai gros. Exista trei posibilitati:
  1.mingea sa cada tot la tine
  2.geamul sa se fisureze
  3.geamul sa se sparga, provocindu-ti, chiar si rani.
  Ideal ar fi sa vreti impreuna.
  Sa nu ai asteptari,la virsta ta, pote fi ,uneori, periculos. Intotdeauna avem asteptari, chiar si atunci cind nu vrem sa le recunoastem , iar libertatea( o utopie), ti-o gestionezi singura.Si ce fantastic este ,sa poti spune “sunt libera sa fac ceea ce-mi place, cind imi place si cum imi place!!!!” Ori cum bucura-te cit mai mult si mai intens de ea.

 8. cornel

  Real, problemele si grele si complicate apar la contactul cu indivizi ce se manifesta sub aparente convingatoare de cel putin 2 personalitati, personalitati ce nu le apartin. Eu ma verific aproape zilnic prin inventarierea primei reactii cu un nou om, a situatie de un anumit grad de dificultate, samd. Daca prima senzatie/impresie/atitundine este de suspiciune/neincredere/anticipari negative si acesta este repetativa realizez ca sunt pe ,,cararea,, gresita de la conditia mea, sau ce cred eu ca sunt. Aici sunt f. departe de o buna impresie despre mine. Oricum acest mecanism rudimentar si prin simplitatea lui ma tinut departe sa devin un nemernic. Pragmatic vorbind insa aceasta abordare ofera numai comoditate interna. Cu toate cele de bine, cornel.

 9. Boby, a fost odată când credeam că nu se poate fără aşteptări. Apoi am învăţat să trăiesc momentul.

  cornel, comoditatea asta internă e liniştea interioară. Iar ea se va reflecta în relaţiile cu ceilalţi, ai să vezi. Deci, e o situaţie win-win.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.952 s