Suprasaturaţie

Vreau doar să-mi tacă telefonul. Mă gândeam să-mi schimb numărul. Dar liniştea nu se cumpără cu o cartelă nouă.

Vreau să mă teleportez. Îmi doresc să ajung în locuri, dar nu să şi merg până acolo. Ăsta precis nu-i semn de tinereţe. Anul trecut pe vremea asta, mergeam la Cluj de două ori pe lună.

Vreau să mă trezesc odihnită, nu înjurând. Vreau să nu mai am liste. Nici măcar de cumpărături. Vreau să nu mai pun ceasul să sune, nici măcar în concediu. Urăsc micul dejun de la hotel. De fapt, vreau să nu mai existe ceasuri, doar cafele şi o prietenă cu care să le bei.

Vreau să înotăm în mare, să ne uităm la răsărit şi să adormim în iarbă. Vreau să mă enervez din alte lucruri şi să ţip atunci când rău mă doare.

Vreau să nu mai fie aşteptări, vreau să se termine o dată. Vreau să aparţin şi eu de cineva, de-un drum şi-un rost pe lumea asta. M-am săturat de planuri scurte şi aglomerate. Am senzaţia că viaţa mea e un milimetru pătrat pe care încerci să înghesui un elefant.

Vreau să nu mai aud “tu ştii cum e mai bine”, fiindcă m-am săturat ca numai eu să ştiu. Eu ştiu ce ştiu şi ştiu ce simt, dar nu ştiu cum să le potrivesc între ele. Şi-atunci simt că mă strânge de gât. O neputinţă surdă, o agonie crudă, o moarte fără clopoţel.

E unul din momentele în care vreau să fiu singură pe lume.

E prea aglomerat în capul meu.

Sunt foarte obosită.

Articolul anterior

Şi blondele citesc!

Articolul următor

Vintage

14 Comentarii

 1. ardeleanu'

  Bine ai venit în ”club”. Ar trebui să facem un club al oamenilor ajunși în pragul nebuniei la apăsarea gândului și a senzației de neputință.

  Degeaba l-am face, tot nu o să vrem să ne înscriem în el. Nu vom putea; nu vom putea face nimic oricum:)

 2. căpcă1

  fata, sorry, nu te cred. bravezi! oameni de tipul tau nu au ce face-n linistea bucolica, pe care-o sugerezi, tu clachezi cand nu esti sub stress. asa ca, vorba lu’ nenicu caragiale :” fii barbata, zoe!”.
  trezeste-te in fieshce dimineata, injura birjareste, iesi pe usa, pregatita sa ai deshtu mijlociu erect…nu lasa garda jos, poti lua pumni in bot de un’te-astepti mai putin!
  so, wellcome in the hell !!! asta-i viata noastra!

 3. “Vreau să aparţin şi eu de cineva, de-un drum şi-un rost pe lumea asta.” De multe ori şi eu îmi doresc acelaşi lucru. Dar ştii cum e, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi trebe să tragem mai departe 🙂 Haidem!

 4. ardelene, chiar nimic?! nici nu sună aşa rău…

  căpcă1, eşti tare scump. Îţi mulţumesc pentru cuvintele tale. Aproape m-ai convins 🙂

  idaho, eu rar mă feresc de socoteli, pentru că nu prea mă ţin de ele. Dar mi-ar plăcea uneori să se ţină ele de mine. Empatie, sister!

 5. Mie mi-ar placea sa aiba cineva incredere in mine ca as sti cum e mai bine. Din pacate, nici macar eu nu-mi acord increderea asta…

 6. brontozaurel, heeeeey!!! termina, dom’le, te-o apucat modestia?
  Oricum, garantii nu iti ofera nimeni. plus, la cum te stiu, ti s-ar parea si plictisitor sa fie previzibil…;)

 7. Miruna, cumva ai dat glas gandurilor mele mult prea obosite la aceasta ora…. hai sa ridicam capul sus…cat sa le dam peste nas listelor, ceasurilor, noua insene…. un gand bun de aici…

 8. Andrei

  Treaba cu telefonul am rezolvat-o demult, s-au obisnuit si cunoscutii, de aceea nu se mai mira cand abonatul nu este in retea, daca suna pe fix mai tarziu nu ma supar, ca nu e o urgenta in fiecare zi; iar in rest ce pot sa zic “cum iti asterni, asa dormi”, sau iti trebuie o secretara, un asitent personal, ceva de genul asta; oricum incredera, puterea si vointa din interiorul tau si din convingerile tale sunt resurse capitale

 9. Daca la finalul postului ai tras mult aer in piept si ti-ai revenit inseamna ca esti gata sa o iei de la capat.Daca nu, inseamnca ca ai nevoie cel putin de o vacanta:)

 10. Blond

  Amin! Eu tot strig chestia asta, dar nu ma aude nimeni!

 11. Stef, a ajuns, merci! Gandul…

  Andrei, nu+mi trebuie o secretara, ca s-ar plictisi. E o diferenta intre o enumeratie obiectiva a vietii mele si o perspectiva subiectiva!

  Tavi, me too!

  Nicule, mai nou, si vacantele ma obosesc. Cum se poate asa ceva?! (de aia ziceam de hoteluri si micul dejun)

  Blond, nu care chestie, ca acia sunt mai multe…

 12. @ Copila Blonda

  Eu cred ca ” te omoara” conventionalul !

 13. Bianca

  mie imi e dor sa ma pun in pat obosita, sa ma plang ca nu am timp nici sa mananc si sa fiu mereu pe drumuri. am atat de mult timp liber incat nu mai stiu ce sa fac cu el, iar din cauza aceasta devin depresiva. Miruna (sper ca imi permiti sa’ti spun pe nume avand in vedere ca e prima data cand raspund la un post de al tau, desi te citesc de 2 ani de zile) bucura’te ca ai motive ca sa te trezesti dimineata !

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.139 s