Când ne e teamă, iubim cu mintea

Când ne e teamă, înseamnă că iubim cu mintea.

Tot weekend-ul  m-a obsedat treaba asta, citită în grabă într-o carte de împrumut.  Ştiţi vorba aia “să-ţi cobori mintea în inimă”? Eu aş vrea să ies din ea, dar să nu mai intru nicăieri. De ce? Fiindcă mi-e teamă. Din nou voi vrea să plec.

Şi m-au mai obsedat nişte chestii, dar despre ele mai bine mâine, când om fi mai odihniţi şi inspiraţi. Atât vă spun: weekend-ul ăsta am făcut team building. Cu blondele care gândesc şi scriu pe bloguri. Îmi era dor de treaba asta.

Acum, mi-e teamă. Vreau să-mi duc mintea la culcare. Ca risc să mă fac de ruşine.

Articolul anterior

Sfârşitul domniei

Articolul următor

Şi blondele citesc!

8 Comentarii

 1. Mă gândeam că e mai des întâlnită expresia ”să-ți urci inima-n minte”, să-ți raționalizezi afecțiunea și s-o dezafectezi logic.
  Altfel, expresia ta o înțeleg ca ”abandonare în pasiune”. AmIRight?

 2. Valeriu

  Păi cam aşa, când ţi-e teamă că pierzi pe cineva începi să iubeşti cu mintea. Începi să ţii cont de lucruri la care înainte nici nu te gândeai. Lucrurile iau o formă mai calculată, mai atentă şi mai limitată.
  Când iubim din tot sufletul mintea e trimisă la colţ şi oricâte semnale de alarma ar trage tot nu o bagă nimeni în seamă.
  Acuma eu zic că iubirea daca îi iubire din inimă trebuie să vină dar să ne păstrăm mintea atentă şi la îndemană, iar frica să cânte la altă masă :))

 3. trudog

  … care are… (minte) ;))

 4. Soro, fiecare cu treaba lui: mintea cu gânditu, inima cu iubitu și stomacu cu halitu. Nasol când le mixezi, e ca o mahmureală din aia de după o beție grea… Ah, dar uite că mă iau cu vorba și mi se arde broccoli în cuptor! Te pup!

 5. Mintea e minte, inima e inima. Cele doua nu ar trebui sa aiba legatura. Cu toate ca uneori rolul mintii e sa-i spuna inimii : ” Bai boule, vezi ca nu mai stii ce sa faci” .

  In rest, inima e pe primul loc (si trebuie sa fie singura acolo).

 6. Nu-ti du mintea la culcare sau macar fa-o ffff rar. Cand adoarme mintea e de rau 😛

 7. julie

  nici nu stiam ca exista un “el”….e sibian?

 8. Oliwer

  Poate ca prima oara ar trebui sa te intrebi ce este teama, si de unde izvoraste ea.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.210 s