Sfârşitul domniei

Astăzi e zi de pus în calendar. Nu am marcat ziua în care am început să merg cu maşina la birou, însă ştiu precis că de fiecare dată îmi place la fel de mult. Muzica de pe drum, volumul la maxim, AERUL CONDIŢIONAT!!! Şi, nu în ultimul rând, cea mai frumoasă maşină din lume
Ba în ultima vreme, de când Bucureştiul s-a mutat în concediu, am început să ajung dimineaţa chiar mai repede, fiindcă şi traficul e în concediu, se pare. Sau pe litoral, după caz. În fine, ideea: e o perioadă în care iubesc Bucureştiul, în care nici nu mai ştiu cum arată metroul, cum miroase acolo şi cum se transpiră înăuntru.
Dar marchez ziua de astăzi. Fiindcă am scăpat de ridicat maşina, recuperat maşina, enervat, mers până la mama naibii (ştiu drumul, că l-am mai făcut cu o colegă), enervat şi acolo, pierdut toată averea, enervat, enervat, enervat. Ucis? Măcar o muscă!

Auziţi o şmecherie anti-ridicat maşina: Lăsaţi numărul de telefon în geam! În felul acesta, prea-bine-intenţionaţii şi total-nevinovaţii ridicători de autoturisme păcătos parcate vă pot contacta foarte profesionist şi cu un scop exact: să le daţi şpagă! 100 ron. Atâta costă să-ţi cumperi timpul pe care îl freci până acolo şi înapoi, până la plătit amenzi şi stat la cozi. Cu 100 ron îţi cumperi 1200! Fiindcă aproximativ cu atâta rămâi, plus cu o grămadă de energie negativă negenerată în oasele tale personale.

Deci, ţineţi minte: bilet în geam şi telefonul aproape! (Eu rar răspund dacă nu cunosc numărul, dar de data asta…)

După ce-au plecat prietenii de la p 0liţia c0munitară mi-a dat prin cap că m-ar fi putut fenta. Şi am întrebat pe twitter. Oricum, omul a anulat în faţa mea platforma. Dar mi-a dat prin cap că a fost ţeapă. Dar eu m-am bucurat sincer. Doar am câştigat 12 milioane, sau?! Dar nici 12 milioane nu cumpără domnia. De luni, mă întorc la metrou.

Articolul anterior

M-am reapucat de mess

Articolul următor

Când ne e teamă, iubim cu mintea

13 Comentarii

 1. Hmmm… 😕 Ori am avut si eu un noroc chior ori chiar sunt mai libere strazile Bucurestiului in ultima vreme.

  Nici macar nu mai am abonament de metrou acum… din mai, cred? 😕 Spun ca o sa-mi iau iar da’ tot aman. Doar am o cartela din aia cu zece calatorii si am folosit o singura calatorie in ultima luna.

  [Acuma e drept ca la mine regimul asta inseamna in principal cu autopingeaua ziua si cu masina mai mult noaptea… 🙂 ]

 2. bi

  Mai ai numarul de inmatriculare de Sibiu?

  Salutari din Sibiu? 😉

 3. brontozaurel, e lumea in concediu. La varianta autobuz ma gandeam si eu, doar ca acolo sunt si mai multi puturosi decat in metrou!

  bi, poftim? crezi ca m-a tradat SBul?

 4. da’ eu n-am zis nimic de autobuz :))

  aia era auto-pingeaua 😛 cred ca am luat de 2 ori autobuzul in opt ani de Bucuresti. tramvaiul ceva mai des, da’ tot nu depasesc numarul de degete de la maini. si nu-s vreo extraterestra, tot zece am si eu :))

 5. ardeleanu'

  Tare faza cu musca. Criminală chiar:))

 6. Valeriu

  Mersul pe jos face piciorul frumos si vocea subtire. Aer curat este… :)) Cu metroul, intri fresh si iesi leoarca, de miros nu mai zic.
  Acuma zic sa fii atenta unde lasi masina si sa o folosesti ca te ajuta, macar pana in toamna cand incepe din nou jalea in trafic.

 7. brontozaurel, sincer , habar nu am ce-i aia!

  ardelene, mortal, zici?!

  Valeriu, ai asa un stil de a pune problema , ca aproape te-as crede

 8. Valeriu

  Da stiu, doar pe jumatate. :))

 9. talpa :)) aia de la incaltari 🙂

 10. ma, mie mi-e frica si in Tg-Jiu sa parchez nepermis, daramite in Buc, sunt mai prapastioasa, deci te admir pt ca esti infipta 🙂
  tu in oltenia trebuia s ate nasti :)ps: te gasesc pe fb?

 11. Total off-topic. Miruna, aștept cu nerăbdare un articol pentru care e atât de minunat blogul ăsta, unul cu visare și trăiri, cum sunt multe răsărite între gânduri. Observ că ai devenit mult mai practică și postezi sfaturi la fel de practice, nu e o critică, doar o constatare. Toți ar trebui să tindem înspre pragmatism, dar mi-e dor de textele în care puneai suflet din belșug. Numai bine :).

 12. Tibi, stiu. Si mie mi-e dor sa postez asa. Insa mi-am pierdut curajul de a fi transparenta. Fiindca unul singur /daca judeca fiindca nu pricepe / ma poate “rani” si ma feresc de asta. Nu zic ca n-o sa mai fie. Dar mai printre randuri…

 13. scriu

  Si nimeni nu zice ca nu-i deloc bine ce-ai facut? ok…

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.240 s