Când te dezîndrăgosteşti de el, te reîndrăgosteşti de tine

Cu toate că eu nu sunt exponentul tipologiei  “dacă mă iubeşte, mă iubeşte şi cu păr pe picioare”, tot eu sunt cea care scrie pe blogul ei un articol cu titlul de mai sus.

Nu ştiu cum e aia să de dezîndrăgosteşti, fiincă nu am păţit. Niciodată nu am plecat dezîndrăgostită, dezinteresată şi neîndurerată. Cred că o singură dată am dat papucii fără vreun suspin disimulat, iar atunci se întâmpla după vreo 3 zile de “relaţie”. După care  m-am mai întâlnit de vreo 2 ori cu individul, care nu înţelegea de ce ne-am despărţit. Iar eu nici în ziua de azi n-am reuşit să înţeleg de ce am fost împreună. În fine, pe scurt: ca să te poţi dezîndrăgosti, trebuie să fi fost îndrăgostit la un anumit moment. E simplu.

Altădată, am plecat cu durere, deci îndrăgostită, dar cu convingerea că “nu se poate”, că degeaba e iubire, dacă e doar atât. Poate am învăţat prea de copilă lecţia asta şi poate de asta am şi uitat-o prea devreme. Dar mecanismul care ne face să fim cine suntem are o inteligenţă care merge până acolo unde el îşi aminteşte lecţiile uitate de noi. Şi dezvoltă procese de protecţie şi dezîndrăgosteli de situaţie. Ca norocu’!

Nu m-am dezîndrăgostit niciodată, dar…o fi prea târziu?

p.s. Zilele astea mă reîndrăgostesc. Până şi mama e îngrijorată (ştiţi, încă sunt în sesiune). Iar eu…eu sunt fascinată. Ar trebui să mă vedeţi.

Articolul anterior

Când te întrebi dacă să te superi

Articolul următor

Fii propriul tău şef!

17 Comentarii

 1. felicitari!
  e CEVA sa stii ca esti pe calea cea buna spre iubire, deci spre fericire 🙂
  cineva mi-a zis odata ca iubirea e o decizie iar eu iti zic: gandeste’te bine inainte sa iei o astfel de decizie (it’s for your own good)

 2. :)) iubirea nu poate fi o decizie, fiindcă eu sunt o fată deşteaptă!
  Am încheiat discuţia! :p

 3. brontozaurel

  Imi place titlul. Acum cinci ani… puneam punct unei relatii… si a urmat o perioada foarte buna pentru mine.

  Things have changed… I have changed…

 4. deci, blondele au dreptate! Cool. Da’ nu poti sa fii indrosgostit de amandoi in acelasi timp?

 5. Boby

  Starea asta de “indrosgositit” ptr a doua oara de aceiasi pers, vine sa intareasca relatia cu “el”.Si te ajuta sa treci mai usor de examene.Bafta!

 6. 🙂 e si asta un punct de vedere

 7. Atunci cand nu poti macar sa-i accepti defectele( pe care le descoperi in timp), incepe procesul de dezindragosteala. Pt. ca oricat de oameni am fi suntem al dracu’ de egoisti….si daca nu ne este bine noua….a bai mare.In afara de stomac, dragostea cred ca trece prin multe altele.

 8. Mie, daca mi-ar ocoli capul, mi-ar fi tare bine! in rest, nu ma impotrivesc… :p

 9. pai e cam logic: te trezesti brusc cu o gramada de timp in plus pe care simti nevoia sa il umpli. nu o sa sari din nou in sa, ca te-ai saturat de dinastea, tocmai ce ai coborat de pe o martoaga, asa ca te concentrezi asupra a ceea ce ti-a mai ramas: persoana nr 1

 10. zaqk, logic nu ar fi sa te iubesti pe tine tot timpul?

  piratul cel teribil, te rog sa incerci sa dezvolti ideea si sa te tii la subiect

 11. Te reindragostesti zilele astea ? Astea inseamna ca te dezindragostisei. Ma derutezi…

 12. oh well…
  ai înţeles bine. derutată sunt şi eu

 13. BOBY

  Niciodata nu-i prea tirziu pentru
  DEZ…CURAJARE
  DEZ…BINARE,
  DEZ…INDRAGOSTIRE, dar intotdeauna
  trebuie sa ai puterea pentru o
  RE…NASTERE,
  RE…INVESTIRE,
  RE…INDRAGOSTIRE

 14. unii zic, cand esti indragostit/a ..esti cel mai fericit/a, si se vede pe fata ta. daca mai esti si in sesiune… e un lucru bun 🙂 succes la examene

 15. E minunat sa te indragostesti si e destul de greu sa treci peste atunci cand relatia se termina si tu tineai destul de mult la persoana respectiva. Dar tot ce nu te omoara, te face mai puternic si orice sut in fund este un pas inainte !
  Eu am facut si si. Adica am suferit din dragoste si am dat si eu altora papucii, cum se spune.
  Pentru toate insa am un sentiment ca am facut ce trebuia. asta e tot ce conteaza in final !
  Vezi sa nu iti neglijezi sesiunea, totusi 😛

 16. Aurelia

  Stii chiar ieri ma gindeam, oare de ce m-a facut mama atit de desteapta, ca fiind mai proasta asa de fire poate si traiam mai usor.La replica ta cu ocolitul capului, am simtit ca mai sunt persoane cu aceiasi problema (daca poate fi asta numita o problema).
  Daca prima situatie poate fi ori nu poate fi atunci a doua de a te reindragosti de tine trebuie sa fie mereu asa.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.144 s