Iubirea unei femei. Desfiinţare.

A ei – mai mică şi cotidiană, a lui – măreaţă şi artistică, prin esenţă. Ele iubesc banal şi îşi compun sentimentele din gesturi care nu se văd până nu încep să-ţi lipsească. Ei iubesc elegant şi din când în când, ca în filmele clasice ori dramele poeţilor nefericiţi. Ele iubesc mărunt, ei iubesc platonic.
Ele se exprimă în prăjituri făcute cu stângăcie şi pahare cu apă servite la bot. Ei cumpără inele scumpe cu pietre preţioase, purtate la vedere. Ştiu femei care se ridică din pat pentru bărbatul lor şi altele care îi cedează bucata mai bună de carne. Şi ştiu bărbaţi care plătesc pe alţii ca să schimbe un bec la maşină. Chiar dacă şi o blondă se pricepe la aşa ceva.
Ele se sacrifică bucuros pentru bărbatul lor, într-o dăruire pe care el n-o va putea înţelege decât târziu şi practica, niciodată. Fiindcă bărbatul când iese din zona lui de confort îşi iese din minţi. Cunosc tipi care ştiau să cumpere diamante, dar uitau că există şi flori neîmpachetate. Şi când nu mai era nevoie de diamante, nici o floare din lume nu mai salva situaţia. Iar ei erau pierduţi pentru totdeauna.
Femeile au un regim al lor de hrană pe bază de bucurie pricinuită, efort care nu lasă febră musculară în urmă. Ci doar pură plăcere. Ştiu tipe care dau totul în pat, uitând că mai au şi ceva de primit. Şi le ştiu fericite.

Dar nu ştiu cât din treaba asta are de-a face cu EL şi cu legătura respectivă sau cu nevoia femeii de dăruire, de raţie alimentară descrisă mai sus. Nu ştiu ce legătură are cu sursa.
Fiindcă femeia e mult mai raţională când iubeşte. Femeia nu scrie poezii şi nici nu cumpără inele. Femeia face cartofi prăjiţi. Iar cartofii prăjiţi sunt pe placul multora, însă inelele se dau pe măsură exactă. Femeia are prietene aproape de sufletul ei, fiinţe cu care împărtăşeşte stări, dureri şi bucurii. Femeia e mai în contact cu sentimentele ei şi cu oamenii din jurul lor. În schimb, bărbatul o are doar pe ea – femeia lui. El are amici cu care merge la meciuri sau bea bere, cu care discută de fotbal şi politici aberante. Uitaţi-vă prin oraş la dimensiunile grupurilor de fete şi celor de băieţi. Să vezi doi tipi la o masă poate fi chiar ciudat, în schimb imaginea de două tipe la cafea e dintre cele mai comune.
Şi se ştie că un grup cu cât e mai mic cu atât e mai legat. Pentru femei e important să spună, pentru bărbaţi, cui spun. Ele îşi doresc o rochie de mireasă, un soţ şi musai copii. Ei nu vor o nevastă, dar îşi doresc mireasa şi mama pruncilor săi.

Sunt convinsă că cel mai aproape sufletului unui bărbat este femeia pe care o iubeşte. Iar bărbatul iubeşte mult mai greu decât femeia. Adică, mai rar.

Ziceţi ce vreţi, dar statistica făcută de mine aşa arată: după o relaţie serioasă, o femeie îşi găseşte mult mai repede pe cineva serios decât bărbatul. Se vindecă de el şi se îmbolnăveşte de altul. Însă bărbatul acela are toate şansele să nu se vindece mai niciodată.

… şi când te gîndeşti că îmi doream să fiu băiat…

Articolul anterior

Primul Ajun departe de ei

Articolul următor

Bine v-am regăsit?

60 Comentarii

  1. @miruna ..asa in prag de sarbatori scrii de El si ele ? 🙂 imi trece prin gand ceva ..dar cred ca ma insel 😛

  2. dada, asa cred si eu 🙂

  3. cata dreptate ai cu afirmatia asta:
    “Se vindecă de el şi se îmbolnăveşte de altul.”
    Ma rog, eu cred ca depinde de fiecare barbat in parte. Stiu ca statisticile indica o majoritare care intotdeauna e cea care conteaza, dar de multe ori ne formam pareri eronate care mai apoi se transforma in prejudecati, tocmai datorita acestor statistici care ne sunt prezentate ca un adevar absolut.
    ma rog, e 2:30 AM, aberez. 🙂

  4. Doar ce am privit “500 days of summer”. Se leaga.

  5. ce ai scris tu este adevărat, eu sunt de părerea că bărbaţii superficiali au parte de femei superficiale.
    Acesta este motivul pentru care mulţi nu înţeleg că un bun coabitat nu înseamnă direct şi o armonie perfectă de cuplu.
    Eu mulţumesc femeilor pretenţiose, complexe din viaţa mea pentru că m-au făcut să înţeleg mai multe despre ce au nevoie.

  6. Andrei

    Asta e un post cam feminist in primul rand, iar in al doilea nu ai dreptate, femeia nu scrie poezi fiindca stie ca la barbati nu tine cu siretlicuri de genul asta; un barbat se vindeca/gaseste mai greu fiindca stie ca in spatele fiecarei femei frumoase se afla unul sau mai multi care s-au saturat de ea; femeia se vindeca prea repede

  7. Pentru femei e important să spună, pentru bărbaţi, cui spun. Ele îşi doresc o rochie de mireasă, un soţ şi musai copii. Ei nu vor o nevastă, dar îşi doresc mireasa şi mama pruncilor săi.

    FOARTE ADEVARAT!!!!!!!!

  8. Frumos ce ai scris si adevarat. La cat de reci si indiferenti par barbatii in relatiile lor, ma tot intreb cum de sufera atat de mult dupa o despartire.

    Majoritatea se vindeca foarte greu.

  9. Valeriu

    În esența undeva ai dreptate, dar nu in toate situațiile expuse. E un post dulceag, poate de la prăjiturele, 🙂 și aduce mult cu expresia “barbații ie porci”.
    Și bărbații, iși pot exprima dragostea, intr-un mod surprinzator de feminin conform celor spuse de tine, diferă de la caz și de persoana pe care o au in fața. Și barbatul se sacrifică bucuros pentru o femeie daca o iubește, intr-un mod poate inperceptibil ea. Poate din acest motiv aceste sacrificii sunt evidente doar într-o relație de durată, intr-o relație de 2 luni nici nu poate fi vorba de vre-un sacrificiu înca.
    Spui că bărbatul daca iese din zona lui de confort înnebuneste, nebun era în mod sigur dacă și-a permis sa ajungă în zona de confort.
    În nici un caz “toți” bărbatii ies la bere să se uite la fotbal si să discute politică, mai sunt și care beau bere, nu se uită la fotbal, si habar nu au de politica și cărora le place sa bea o bere în liniste doar cu un prieten la o discuție inteligentă, intr-un grup mare și labarțat se vorbește mult si prost.
    Și așa cum două tipe pot iesi la o cafea, și doi bărbați pot iesi la o bere și o cafea :)) și își pot spune lucruri.
    Dacă erai baiat, beai bere, și găseai ceva de spus și pro și contra postului tău.

    Sinele tău aduce in discuție un subiect dificil, acum cand lumea are stomacul plin și mintea aiurea.

  10. Zany

    intr-adevar putin cam feminist postul, dar in mare ai dreptate. 🙂

  11. Viva la revolution 🙂 .
    Mai in mare parte cam asa e. Dar hai sa si combatem ceva, ca altfel n-ar fi progres daca toti am avea aceleasi idei.
    So, faza cu femeile au prietene mai apropiate, hmmm n-as zice. Poate nu-i vezi la masa foarte des si poate nici in grupuri mari, dar cand vine vorba de devotament si onoare(stiu ca poate suna ca in romanele cu muschetari)cred ca barbatii au niste lectii de dat. Asta e valabil in grupul in care functionez eu.

  12. io personal am o singura problema! De unde stii ca mi s-a ars becul de pe faza lunga si ca nu stiu sa il schimb!!! De poezii nici nu mai spun…barbatii astia ie niste idioti!

  13. emi

    Wow! Dar ştiu că cineva te-a supărat rău de tot. 🙂 Ăsta da post super feminist! Mai aveai un pic si divinizai femeia care “suferă pentru bărbatul lor”. Este normal să iei apărarea femeilor, însă cred că te duci un pic cam prea departe cu “vai, ce bune sunt femeile şi ce porci bărbaţii ăştia”. Asta nu înseamnă că le iau apărarea bărbaţilor, pentru că mulţi dintre noi “ie porci”, dar nici să arunci vina aşa de o singură parte. Pentru că dacă nu ai observat, în grupurile alea de fete (şi mă refer la cele peste 22, nu la adolescentele care dau pe spate la orice purtător de cheie de BMW) pretenţiile sunt enorme, deşi ele cer “mă iei aşa cum sunt”. Sunt curios ce o să spui după câţiva ani de căsătorie. Mie mi s-a spus că e nasoală rău căsătoria, că îmi scoate peri albi şi alte cele, dar după aproape 5 ani e foarte bine, deşi aveam termen de garanţie de maxim 3.

  14. Ne-am despartit de sarbatori. Pentru ca asa am spus eu si el nu a avut nimic de obiectat. Pentru ca speram sa fiu mai importanta decat orgoliul si mandria, decat orice. Visam, mai exact. In lumea mea (reala) asta nu se intampla.

    Am facut lucruri marunte, pe care el nu le-a observat (asa cum trebuia, cum imi doream eu). Am primit vorbe pe care le-am crezut. Am primit “te iubesc” in loc de imbratisari. Am primit “te pup” in loc de sarutari adevarate. Si vorbele nu tin de urat sau cald. Nu ma ajuta si nu ma incanta. Nu am avut sprijin cand am avut nevoie, nu am avut decat reposuri cand eram mai obosita si mai suparata.

    Mi-am sabotat sarbatorile, singura. Dar stiu ca per total o sa-mi fie mai bine asa. Alaturi de mine au fost persoanele la care tin eu cel mai mult – familia, singurele care-mi vor mereu binele si nu ma invata rau.

    Poate sunt putin pe langa subiect, dar.. tot pe acolo pe undeva bat si eu.

  15. prima mea mare iubire s-a terminat cam vreo 3 ani în urmă, poate chiar mai mult, nici nu mai țin minte. Acum, de vreo 2 ani trăiesc a doua și cea mai puternică iubire, chiar dacă credeam că ea dintâi a fost unica, s-a dovedit a fi doar o iluzie. Sunt mai fericită ca oricând, pentru că am cui dărui și am de la cine pimi. Primul meu iubit însă e singur până azi, chiar dacă el a fost cel care a rupt relația, pe motiv ca nu eram cea de care se îndrăgostise. Mă mai sună din când în când, mă vrea, mă ceartă că sunt cu altcineva pentru că acl altcineva cică nu mă merită. El e cel care-mi spunea că sunt un nimic și nu-l merit. Uite așa se întâmplă mereu. După el am devenit și mai puternică, și mai frumoasă și mai și… Ce bine că am citit acest articol, mi-am adus aminte de câteva momente importante din viață. Sărbători fericite!!

  16. Ştrumfiţo, mda, eu mă refeream la statisticile pe care le-am observat eu personal. Am prietene care au plâns mult şi gălăgios, care au suferit tare, ca atunci când te loveşti la cot: te doare de te c*ci pe tine, dar îţi trece imediat. Şi am prieteni, care s-au despărţit de fetele pe care le iubeau şi încă nu şi-au revenit. Chiar dacă aparent zboară din floare în floare. Ce e în sufletul lor nu se vede…

    Elena, 🙂 gând la gând ?

    balaure, excepţional spus! 🙂 dar eu fix asta spuneam: că femeile sunt mult mai superficiale decât bărbaţii când iubesc.

    Andrei, nu cred că ai citit textul integral, fiindcă numai feminist n-am vrut să îl scot. Ba mai mult, am pus Femeia în centrul universului masculin, fiindcă eu aşa cred, că Femeia lui ajunge să îi fie persoana cea mai apropiată, care îl cunoaşte cel mai bine, îi ştie toate temerile, plăcerile, visele şi ea este cea căreia el se confesează. În schimb, femeia are mai multe persoane în anturaj cărora le împărtăşeşte gândurile ei…

    delia, ce mult mă bucur că măcar cineva a citit ce am vrut eu să zic! 🙂

    p.s. şi aş mai zice că toate femeile (sau na, cele mai multe) îşi doresc să găsească un soţ etc, dar şi cei mai mulţi bărbaţi îşi doresc să găsească Femeia cu care să facă prunci, un cămin şi o viaţă frumoasă. Sau visez eu prea mult?

    Ruxandra O, se vindecă foarte greu, fiindcă se şi îmbolnăvesc mai greu. Ăsta e un cerc vicios. 🙂

    Valeriu, :)) ce figură eşti! Postul ăsta nu se vrea deloc feminist, ba e tocmai o odă a bărbatului, care-şi pune în centrul universului femeia pe care o iubeşte. Fiindcă o conversaţie cu caracter de confesiune are genul feminin, prea rar se întâlneşte la masculin. Femeile bat apa-n piuă, despică firu-n patru şi au dezvoltat un adevărat sistem de susţinere reciprocă, pe care bărbaţii pur şi simplu nu îl stăpânesc. De aceea ei apelează la ele, la Femeile din vieţile lor. Reciproca nu e valabilă, pe probatelea. De aici concluzia: femeia nu e pe atât de dedicată bărbatului ei în fond, chiar dacă în aparenţă.

    Zany, uite cine vorbeşte! :)) welcome back. N-am Cosmote-ul la mine 🙁

    p.s. nu e feminist. Eu iubesc bărbatul.

    Nicule, îmi place ce zici. Te face să te gândeşti… Eu singură spuneam că nu cred în prietenia dintre două tipe. Însă oamenii au o solidaritate incredibilă când e vorba de “probleme” din astea de dezbătut la cafele. Aici sunt femeile mai tari. Când vine vorba de întrajutorare efectivă, bărbaţii dau lecţii, sunt perfect de acord.

    Însă uneori şi taclalele astea din sferă sufletească ajută.

    Make, nu cred că ai citit integral. Departe de mine gândul de a face toţi bărbaţii porci. Din contră, bărbatul când iubeşte e în stare să şi-o abandoneze şi pe mă-sa. Femeia se mai gândeşte…

    emi, nu e feminist şi nu m-a supărat nimeni. Din contră, cred că bărbatul iubeşte la un nivel mai profund decât femeia. Atunci când iubeşte.

    Referitor la căsătorie, nu cred că e nasoală, decât în bancuri. În rest, poate fi chiar frumoasă. Te felicit că nu ai aplecat urechea la gura târgului şi vă doresc “la mulţi mulţi ani” fericiţi împreună! 🙂

    Diana, eu cred că tu singură ţi-ai construit proba asta de foc, pentru că ştiai că te căleşte. Pentru că durerea unor sărbători de felul ăsta nu te va mai lăsa să cazi. Nu ştiu dacă e o certitudine, nu lăsa garda jos nici după ce vor fi trecut. Şi nici ispita să-ţi bată la uşă.
    Până şi obiceiurile care ne fac rău ne pot face plăcere, că doar nu degeaba le-am transformat în obiceiuri.

    Atâta pot să îţi spun că orgoliul e o altă boală, de care odată ce s-a îmbolnăvit unul, îl îmbolnăveşte imediat şi pe celălalt. Orgoliul e o prostie, însă uneori e sursa fericirii noastre.
    Iar dacă ăsta e preţul pe care trebuie să îl plăteşti ca să întâlneşti bărbatul vieţii tale, nic i măcar nu e un preţ prea mare, aş zice ! 🙂
    Capacitatea femeii de regenerare e extraordinară.

    Să fii puternică în continuare. Te îmbrăţişez cu drag.

    p.s. Citeşte comentariul cosânzenei 😉
    cosânzeano, uite cum se confirmă statisticile mele! sunt convinsă că nu ţi-a fost uşor, dar n-a meritat?! 😉

  17. Innocence

    “Se vindecă de el şi se îmbolnăveşte de altul.” genial :)…foarte adevarat ce ai scris …vad ca pe aici parerile sunt impartite.Depinde de caracterul fiecaruia 🙂

  18. dar eu nu am spus ca sunt porci, ci doar poeti…ca sa zic asa, m-am simtit 🙂

  19. foarte frumos scris ^:)^

  20. E greu să faci generalizări. Eram pe punctul să afirm că EL e mai dispus să se vindece decât EA.

  21. mi-a plăcut atât de mult încât… :”> mi-am permis să fac asta: http://www.ftw.ro/Personale/Iubirea_unei_femei_Desfiin_are

  22. Innocence, dada, bărbaţii s-au simţit atacaţi 🙁

    Make, eah…numa’ adevăru’ supără omu’. Da’ şi viaţa fără poezie şi cântec ar fi mai săracă!

    BlueKris, 🙂

    Călin, mă feresc de generalizări, dar repet: din ce am văzut eu, cam aşa s-a întâmplat.

    Alexa, mulţămescu-ţi!

  23. Scrii foarte frumos. Articolul este foarte bun. Folosesc doar superlative atunci cand vine vorba de articolele tale. Bravo 🙂

  24. Bravo din nou :).

  25. Zany

    ah, bun, ai mentionat si orgoliul! 🙂
    asta este unul din motivele pentru care barbatii se vindeca mai greu [sau pentru care s-au simtit acum atacati 🙂 ]

  26. Mi-a placut asezarea neordonata de ganduri 🙂

    Punctual:
    “A ei – mai mică şi cotidiană, a lui – măreaţă şi artistică, prin esenţă” – nu, nu e o regula iar rolurile se pot inversa, dupa caz 😉

    “Ştiu femei care se ridică din pat pentru bărbatul lor şi altele care îi cedează bucata mai bună de carne.”
    iar eu stiu femei care se ridica din pat pentru barbatul lor si care in acelasi timp ii cedeaza bucata mai buna de carne 😉

    “Ele se sacrifică bucuros pentru bărbatul lor, într-o dăruire pe care el n-o va putea înţelege decât târziu şi practica, niciodată.” – aici ai atins-o cum trebuie. Explicatia vine din mitul femeii venita de pe Venus si a barbatului de pe Marte – a se vedea semnificatia acestor planete 🙂

    “Femeile au un regim al lor de hrană pe bază de bucurie pricinuită, efort care nu lasă febră musculară în urmă. Ci doar pură plăcere” – foarte misto spus pana la acest punct 😉

    “Femeia nu scrie poezii …” – ba da 🙂
    “Femeia face cartofi prăjiţi.” – daaa :))))

    “Femeia are prietene aproape de sufletul ei, fiinţe cu care împărtăşeşte stări, dureri şi bucurii. Femeia e mai în contact cu sentimentele ei şi cu oamenii din jurul lor.” – mare adevar !!!

    “după o relaţie serioasă, o femeie îşi găseşte mult mai repede pe cineva serios decât bărbatul. Se vindecă de el şi se îmbolnăveşte de altul. Însă bărbatul acela are toate şansele să nu se vindece mai niciodată.” – din nefericire pentru ei, cam asa se intampla 😀

    Te pup, mi-a placut mult 😉

  27. Sorina, primul comentariu intrase în moderare. În rest, eşti mult prea drăguţă 🙂

    Zany, nu. Orgoliul e rănit atunci când vrei să i-o tragi la una şi te refuză. Dar rana asta se vindecă în imediat următorul pat disponibil. Eu vorbesc de răni mai adânci, dincolo de orgolii.

    gabi, apreciez felul în care ai disecat ideile. Te pup şi eu 😉 Mai ales finalul l-ai punctat perfect. Iar ne sar ăştia în ca:p

  28. Zany

    ala nu e orgoliu, Miruna, e prostie masculina!

  29. Zany, acum or să-ţi sară ţie-n cap! ;))

  30. LOL
    EL :
    mi-e foame= mi-e foame
    mi-e sete = mi-e sete
    mi-e somn = mi-e somn
    ce rochie draguta = ce decolteu fain
    te iubesc= hai sa facem sex!
    sunt plictisit = vrei sa facem sex?
    imi acorzi acest dans?=mai bine facem sex
    vrei sa mergem la un film ?=mai bine facem sex
    pot sa te sun ?= mai bine facem sex
    vrei sa luam dinnerul la X ?= mai bine facem sex
    hai sa vorbim = incerc sa te impresionez ! sa-ti arat ca sunt o persoana adanca si poate dupa asta vrei sa facem sex !

    EA :
    da=nu
    nu=da
    avem nevoie = vreau
    imi pare rau = o sa-ti para rau!
    trebuie sa vorbim= trebuie sa te cert
    sigur, continua= de fapt nu te aud!
    fa ce frei = o sa platesti cu varf si indesat mai tarziu
    nu sunt suparata= desigur sunt , moaca !
    ma asculti ?= prea tarziu , esti mort !
    trebuie sa inveti sa comunicam = sa fii de acord cu ce zic !
    :):):)

    concluzia ” Dti-I fiarei sa manance :):)

  31. Razvan

    Nu stiu de ce dar citind postul si comenturile referitoare la el se pare ca eu am inteles cu totul altceva din post decat ceilalti. Coincidenta sau nu – tocmai ascultam Vama Veche – N-am chef azi- se imbina ciudat (postul cu melodia)

  32. Ai dreptate. Un barbat se vindeca mai greu sau probabil niciodata pentru ca dupa ce crede ca si-a gasit “nevasta” tipa cauta sa evadeze din micul grup format de acum din numai doua persoane. Mai tarziu realizeaza ca a gresit dar cale de intoarcere catre el nu mai e, cum nici el nu a mers pe alta cale nu pentru ca ar fi greu sa imparti sentimente in stanga si in dreapta ci pentru ca toate cele impartite pana atunci, scuze, oferite au fost aruncate intr-un mare cos cu dezamagiri. Crede-ma ca mai sunt si elemente masculine care s-ar multumi cu cartofi prajiti si care ar trage de mana pe femeia pe care o iubesc pentru a le darui o floare. Oamenii au nevoie de ceva in care sa creada si momentan: prea putin aleg dragostea adevarata. Te-am pupat. Mult succes 🙂

  33. Ce frumos le mai spui tu,si drept ca un om mare.
    La multi ani, copila blonda!

  34. Chiar deunazi vorbeam cu un prieten si am ajuns la concluzia ca o femeie poate renunta foarte usor la un barbat (dupa ce s-au despartit) pe cand un barbat…. mai greu. Si mi-e oarecum ciuda, pentru ca ramanem oarecum legati de “foste” iubiri mult timp dupa ce ele ne-au uitat. Si poate tot din cauza asta femeile pot sa fie prietene cu fostii, pe cand barbatii raman prieteni cu fostele numai in speranta (desarta de multe ori) ca vor reinoda ce a fost.

  35. windy, tristă viaţa ta… nu e peste tot aşa.

    Răzvan, deci?

    Dolha, prea puţini aleg dragostea adevărată, fiindcă cei mai mulţi o recunosc cu greu. Şi o lasă de izbelişte sperând că or să afle după colţ – ghici ce- dragostea adevărată! Off..

    nina, mare eu?! :)) Să trăieşti şi tu!

    Sabotor, nu te pot contrazice. Iar treaba asta cu “rămânem prieteni” e în felul următor: rămânem prieteni dacă nu mă mai interesezi. Câtă vreme încă îmi pasă, n-o să pot privi fotografii cu tine, n-o să pot frecventa locurile noastre, n-o să pot bea cafele cu tine. Când mi-e egal de toate astea, da, putem rămâne prieteni 🙂

  36. nu mi se pare feminist postul. dimpotriva, putin misandru pe alocuri. oricum, bine pus super punctul pe i

  37. Tavi

    Heh…cat de mult se potrivesc unele “trebi” spuse aci…
    Bagati o cautare pe Google dupa “Raglan Road Lyrics”;cititi atent versurile melodiei respective.

  38. So?…zboara puiule, zboara. Deh, flori sunt.

  39. emi

    Of, copilă blondă, iar trebuie să te contrazic! 🙂 Cred că sunt eu mai diferit decât restul trupei.
    Şi acum îmi sun fosta de care m-am despărţit de aproape 7 ani. Ne urăm toate cele, ne întrebăm de sănătate etc etc etc. Şi doamna mea face la fel cu fostul şi nici unul nu se supără când află de telefoane, pentru că aflăm unul de la celălalt.

    LA MULŢI ANI!

  40. Draga mea Miruna…
    Bărbaţii iubesc, într-adevăr, mai intens. Femeile, prin natura lor, genetic, sunt create să fie mai raţionale, mai interesate de planul material, mai puţin visătoare. Evident, excepţii există. M-aş bucura să pot accepta lucrurile pe care le cunosc, dar nu întotdeauna reuşesc. Şi dacă ştim, noi, bărbaţii, nu putem face nimic să nu ne trăim natura masculină şi felul de a fi, de a iubi, de a alinta.
    Ai punctat extrem de bine, atât de bine încât îmi eşti din nou şi din nou dragă. Nefericirea e că nu putem schimba nimic. Poate nici nu ar trebui schimbat nimic. Putem doar accepta că aşa e felul în care am fost construiţi. Şi ne putem iubi, femei cu bărbaţi, fete cu băieţi, femele cu masculi. Aceasta ne e soarta.
    Te îmbrăţişez!

  41. denkamiko, nici vorbă. E o încercare de admiraţie faţă de bărbat şi felul în care el se implică. În ciuda felului în care se exprimă uneori.

    Tavi, superb.

    Dolha, nu cred că poţi iubi liber cu curiozitatea a ceea ce găseşti după colţ. Prezentul e tot ce avem. Cioara de pe gard cu vine cu garanţii.

    emi, tu ai depăşit momentul, la fel şi soţia ta. De asta puteţi face chestia asta liber. Căci atunci când tu ţi-o doreşti pe alta şi o ştii cu altul, cred că se schimbă “urările” :p La mulţi ani! 🙂

    Alexandru, eu iubesc bărbatul tocmai pentru felul în care văd că se topeşte de drag când se uită la mine dimineaţa, pentru că îl înduioşează cele mai banale ipostaze ale mele şi fiindcă mă transform doar privindu-mă prin ochii lui. E o gingăşie în felul cum mă strigă şi mă alintă, pe care mi-o doresc şi eu la mine. Tot pentru el.
    Dar din cauza unei raţiuni care e mai puternică decât mine, din cauza unor temeri de ridicol şi de durere, nu ştiu dacă o să pot vreodată iubi ca un bărbat. Nici măcar un nume de alint nu ştiu găsi pentru iubitul meu.
    Cât e de normal şi cât ar trebui schimbat habar n-am. Dar ştiu că mi-aş dori să aibă răbdare cu mine atâtea dimineţi până o să uit de tot ce-am plâns după alţii şi de tot ce-o să plâng pentru el. Până o să uit de toate şi-o să ţin minte doar ceea simt. Doar pentru el.
    Bărbaţii ştiu să trăiască momentul, femeile sunt sclavele dramelor ale căror scenarii le-au scris. Adesea îmi vine să-mi scot creierii pe noptieră şi să rămân câteva ore aşa. Să adorm în braţele lui şi să-i spun tot ce îmi trece nu prin cap, ci prin suflet.
    Nu ştiu ce forţă ciudată m-a stăpânit, poate e o inhibiţie care se va transforma în mama-protecţie la un moment dat. Nu vreau să ajung acolo, dar felul în care-mi croiesc acţiunile mă poartă fără ocol. Şi sper doar ca bărbatul acela să fie mai isteţ şi mai îndrăgostit decât mine, încât să mă ţină de mână atât de puternic şi să nu îmi dea drumul, indiferent cu ce balauri va trebui să se lupte.

    În rest, mulţumesc frumos, asemenea !

  42. “Şi sper doar ca bărbatul acela să fie mai isteţ şi mai îndrăgostit decât mine, încât să mă ţină de mână atât de puternic şi să nu îmi dea drumul, indiferent cu ce balauri va trebui să se lupte.”

    Si daca nu e? Inseamna ca mai cauti? Ca nu e persoana potrivita?

    Foarte frumos copila, foarte frumos.. Pot sa citez asta? Evident, cu mentionarea autorului.

    Iti multumesc mult. Aveam nevoie de putina alinare pentru suflet… am inca nevoie. Dar trece, nu? Cand?

  43. Diana, bineînţeles că poţi. E o onoare pentru mine.

    Dacă nu e, înseamnă că mă scapă. De multe ori i-am spus în gând, iubitule, ai grijă de mine, încep să mă pierd. Dar nu numai lui, ci multora înaintea lui. Înţelegi..

    Şi da, trece. Nu te simţi goală, ci plină de curaj pentru ce va urma în viaţa ta. Fiindcă o să-ţi placă la nebunie! 😉

  44. Copila Blonda a merit, si sunt cea mai fericita ca am scapat de obsesia mea. Ms. pt articol, m-ai ajutat s[ formulez amintirile mele intr-un articol despre aceasta tema.

  45. Copila blonda, evident ca din punctul ei de vedere vor ramane prieteni dupa ce nu o mai intereseaza el. Dar tocmai dezinteresul asta apare mai repede la ea decat la el. Si de aceea pot fi prieteni din punctul ei de vedere, pe cand din al lui… discutia asta e aceeasi cu cea din postul tau “Se poate fara sa ne-o tragem?”

    BTW, nu zic ca nu se poate ca la un moment dat un barbat si o femeie sa ajunga prieteni. Dar in sensul ca el, daca ar avea ocazia si n-ar fi intr-o alta relatie (bine, pe unii nu-i impiedica nici asta) n-ar zice nu la o “partida”. Si oricum, inceputurile acestei “prietenii” ar fi tot de la faptul ca el ar vrea altceva de la ea decat numai o prietenie.

  46. Tavi

    Copila blonda, in contextul actual se cade o voce barbateasca – prefer varianta celor de la The Dubliners.

  47. ronin

    iubirea femeilor e una egoista si ofera ce ofera doar pentru a primi nicidecum din placerea de a oferi sau alta trasatura de caracter. egoismul asta-l regasesc si in cuvintele tale; vorbesti de triunghiuri amoroase si dependenta dar nu de iubita.faptul de a nu fi centrul universului pentru iubitul tau, de a nu fi cireasa de pe tort sau de a avea doar un statut de iubita displace. felul in care priviti iubirea transforma barbatii in niste sclavi si nu in parteneri. despre superioritatea femeii in iubire… 🙂

  48. ronin

    despre superioritatea rationala a femeii in iubire… 🙂

  49. raţională, da. Şi cea emoţională, a bărbatului. Pentru care merită invidiat încă şi încă o dată.

    Ai mare dreptate şi e trist că o ai. Şi mai rău de atât mă enervează că atunci când am fost centrul universului lui şi prima şi ultima cireaşă a fost prea mult şi m-am speriat.
    Nicicum nu-i bine.

  50. Mare dreptate mai ai. Mi-a atras atentia asta: “Bărbatul acela are toate şansele să nu se vindece mai niciodată.”
    Am vazut multe cazuri. Dupa ce un barbat se implica intr-o relatie serioasa si este dezamagit, urmeaza o perioada lunga de timp in care are numai aventuri, parca ii e teama sa isi mai deschida sufletul. Macar femeile au curajul sa se arunce in gol, permitandu-si sa se indragosteasca din nou. Masculii astia sunt niste lasi. ;))

  51. Andreea, niste lasi? 🙂 Cand ne aruncam cu capul inainte, si lasam sa se vada ca tinem la ea, sunt sanse mari sa ne lase, pentru ca, nu-i asa, va plac barbatii puternici, nu pampalaii care-si deschid sufletul si arata ca au sentimente. Si cu toate astea, pentru EA, tot ne aruncam cu capul inainte, luam teapa, ne vindecam (greu) si o luam de la capat, sperand ca pentru ultima data :))))))

  52. Andreea, a cam zis-o Sabotor. opa!

  53. DUTZU

    Te pune pe ganduri postul asta. Mai ales barbat fiind

  54. inadaptatu' global

    ador,venerez,sublimez sa ma bag ca musca in lapte…stau si ma intreb contorsionandu-ma si iar ma intreb cum sa ma contorsionez stand: daca ne-am fi nascut in primele veacuri ale “erei noastre” (ma feresc de alti termeni) si apoi am fi facut un salt temporal fantastic pana acum,am fi ajuns la urmatoarea si irefutabila concluzie: asa cum nu vedem padurea din cauza copacilor,tot asa nu vedem iubirea din cauza…parerilor despre iubire.Sfintenie,Taina,simplitate…nimeni-nimenica nu abordeaza.Iubim corpuri si savuram “judecati de valoare” sau invers…dar cum si cine le va (mai) pomeni in eternitate?…Caci intelepciunea acestei lumi este nebunie in fata lui…(ma feresc de alti termeni) .Think about it!Chiar blonzi de-ati fi…

  55. the dude

    “Pentru femei e important să spună, pentru bărbaţi, cui spun.”
    ’nuff said :)). din ce-ai zis rezulta ca voi ziceti ce aveti de zis oricui si noi doar celor in care avem incredere si cu aceasta scurta propozitie ti-ai distrus marele discurs :))

  56. Pain_18_

    Prea categorică, nu uita că nimeni nu stăpâneşte adevărul. Iar treaba cu “bărbaţii iubesc mai greu. Adică mai rar” dă senzaţia că iubirea e ceva care se găseşte la piaţă.

  57. Pain_18_

    “Cartofii prăjiţi plac multora dar inelele se fac pe măsură exactă” e o metaforă pentru ea poate să încerce mai mulţi dar el trebuie să fie legat numai de ea?

  58. Pain_18_

    E greu să fii “om” pe Pământ, în adevăratul sens al cuvântului, ne manifestăm 90% cu aceleaşi instincte ca şi animalele….
    Nu e de condamnat nimic în faptul-ce ar trebui recunsocut fără ruşine-că amândouă sexele nu se gândesc decât la “cum să ne-o tragem” de la o anumită vârstă şi până târziu pentru că asta e instinctul animalic ce se manifestă, acela de reproducere.
    Nu există o iubire superioară, raţională aici..acea iubire există doar în planul Duhovnicesc, greu accesiblil nouă…Greu de înţeles…nimeni nu s-a întors să mărturisească. De aceea…trebuie să încercăm să trăim cu ce avem concret iar dacă vrem să nu fim ca animalele trebuie să ştim să oprim instinctele atunci când anticipăm că ele ne duc în situaţii ce ne pot dăuna.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 243 queries in 0.222 s