De parcă n-am fi fost în România

Fără nici cea mai uşoară ironie de data asta. Aseară am fost la un concert din cadrul festivalului Sonoro. Vedeţi că nu s-a terminat, ba mai este şi în Cluj-Napoca şi Iaşi. Mulţumesc hoinaru şi Ligia că mi-aţi spus şi mie 🙂

Locaţia a fost de un farmec incredibil, catedrala Sf Iosif e frumoasă oricum, imaginaţi-vă cum e când se umple de acorduri de vioară. Era plin de lumânărele şi crini albi aşezaţi în buchete bogate. Iar lumea a stat şi în picioare. A fost atâta viaţă şi atâta linişte aseară în catedrală!

Iar ca să-mi justific şi titlul: asta a fost într-adevăr senzaţia. Că nu sunt în România. E drept, foarte mulţi străini am văzut. Dar nu tu hapciu-hapciu, nu tu un acces de tuse băbească, nici măcar un telefon n-am auzit să sune!!! Adică…domne, ce facem, ne civilizăm?

Eu aseară m-am deconectat. Şi mi-am adus aminte de Sissi şi de copilărie. Nu mi-a venit să cred, când domnişoara din faţa noastră a rugat un cameraman să reducă volumul din cască. Iar asta i-a scris pe o foaie!

Momentul n-a ţinut mult, că m-am întors la obişnuit, la mailuri şi alarme de telefon, la foitul de la cursuri şi strănutatul din metrou. Dar de asemenea episoade avem nevoie, ca de minutul ăla de aţipeală, care-ţi dă un impuls să te trezeşti. Deja încep să mă bucur că vin sărbătorile. Şi mi-e dor de colinde.

Articolul anterior

Cei 12 magnifico-fantastici

Articolul următor

Personal, nu cred!

10 Comentarii

 1. ..si se tot intampla prin Bucuresti d-astea, doar ca nu prea sunt mediatizate

 2. Concertele de muzică clasică din biserici au întotdeauna ceva aparte. Din cauza acusticii. Dacă vrei să te mai deconectezi încă o dată (ce-i drept, nu la aceeaşi intensitate ca aseară, însă doar pentru că merită solistul), fugi la ora 19 la Ateneul Român, unde David Grimal va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră de Johannes Brahms.

 3. Valeriu

  Daca tot veni discutia, stie cineva, unde sau la ce biserica in Bucuresti, se canta live la orga?

 4. BTO

  Ba mai este si in Bucuresti (sambata si duminica), pana la Iasi si Cluj.

  Recomand “Finale”, de duminica seara.

 5. Nicu, poate nu ne uităm noi ca să le vedem..

  Naicu, mda…prea târziu! pff, de asta ar fi bun un internet pe telefon..

  Valeriu, :-??

  BTO, asta voiam şi eu să spun: că nici în Bucureşti nu s-a terminat festivalul, dar mi se întâmplă des să vreau să zic una şi să se-nţeleagă alta! :-j

 6. Valeriu

  Eu sincer va recomand sa ascultati Albinoni – Adagio, For Violin, Strings & Organ in G Minor si sa va pierdeti in The Scream a lui Munch, http://www.youtube.com/watch?v=sXTf4QWA_JA&feature=PlayList&p=9EDB3172B9C252FD&index=44&playnext=2&playnext_from=PL si poate aveti ocazia sa ascultati live

  Regards,
  Valeriu

 7. oare de ce evenimentele astea nu sunt la fel de mediatizate ca siliconarea simonei sensual sau alte rahaturi d’astea?esti dispusa de un link exchange?

 8. hai sa ies un pic din umbra, lol : senzatie ca nu sunt in Romania am mai avut si eu, la unele experiente de viata, dar din pacate, rare. pe de alta parte, si Romanica noastra are farmecul ei, fara de care nu as putea trai nicaieri in lume. mi0era dor sa ma inveselesti, multumesc! 🙂

 9. A fost intr-adevar de vis:) O adevarata dantela fina de senzatii pentru sufletul blondei:P

 10. morbo

  chiar asa parere proasta despre romania? eu nu m-as fi mirat, prin simpla natura a evenimentului si a oamenilor pe care-i atrage, e normal ca atmosfera sa fie asta. ca e austria sau congo.
  eu as zice formula din titlu daca, de exemplu, as vedea un oras curat in tara asta. nu fata de alte orase din romania ci chiar curat. in chestii din astea se vede civilizatia de masa, nu in lucruri de nisa.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.133 s