Lista apelurilor neefectuate

Nu e filozofie, nici limba chineză. Lucrurile care nu se întâmplă – oricât de mult ni le-am dori şi oricât de exact am şti cât de puţin efort ar presupune- au un motiv precis pentru care aşa şi rămân. Neefectuate.

Cel mai des atunci când îi găsim ticălosului tot felul de motive obiective pentru care nu a sunat zile la rând. Cea mai mare ticăloşie fiind aia că ajungi şi tu să crezi în ele motive. Imbecile, de altfel: Săracu’, e obosit. Da’ ce bine că nu mă sufocă. îţi spui noaptea pe la 2, când şi nervii ţi-au trecut deja, şi tot somnul, împreună cu orice urmă de raţiune ai fi sperat a-ţi mai lumina creierii vreodată. Dar şi aia s-a dus o dată cu tinereţea. Şi când nici telefonul de la capătul patului nu se mai aprinde, ce pretenţii să mai ai de la focul pasiunii… Iar bezna în care te condamni aduce mai degrabă degete băgate-n ochi, decât alte cele, prin alte locuri, cum ar fi telefoanele -în priză, desigur. Că asta ar fi cam singura şansă de a te scoate la lumină. Dar până şi acumulatorii mor de atâta sărăcie în creditul lui de GSM.

Ar trebui inventată o listă a apelurilor neefectuate. A cadourilor neîmpachetate. A florilor ofilite în căldarea ţigăncii din colţ, în locul paharului de pe noptiera ta. Şi a tuturor bomboanelor negustate la vreme. Împreună cu fiecare gest născut şi crescut doar în capul tău, care n-are picioare, săracul,  şi astfel o scuză valabilă pentru a nu fi cu ele pe pământ.

Pe lângă listă, ar trebui inventaţi şi ochii ăia care să-i ştie importanţa. Atâta timp cât pe ceilalţi n-o să-o putem controla, singura schimbare posibilă e la noi. Şi atunci, decizia ne aparţine. La ce gesturi, bomboane şi ticăloşi suntem dispuşi să renunţăm. Sau ce apeluri neefectuate trecem automat în lista celor nepreluate.

Să-aveţi curaj!

Articolul anterior

Nu regret nici o calorie!

Articolul următor

Oferta verii- promoţie de blonde

17 Comentarii

 1. Andrei

  Ce frumos ai ilustrat perceptia lucrurilor lui nefacute, insa el mai are o lista, lista lucrurilor care se intampla, desi nu ar trebui, care trebuiesc facute primele, cu multa pasiune si daruire sau din necesitate

 2. Damn! Yet, I’m still the one who feels guilty for… everything that ever went wrong in this world?!!?

 3. iuria

  Din pacate, sunt lucruri care ne macina, pt care cautam raspunsuri pana in adancuri si gasim uneori cele mai stupide explicatii si ne multumim cu ele, cu ele, cu ele…pana la un moment dat, cand tot trebuie luata o decizie. Asa ca…, vorba ta “Sa avem curaj”.

  P.s.”broaste porci si alte animalute adorabile” :)) foarte “true” :))

 4. Miruna, te joci cu conştiinţa mea :-s ?

 5. Faith 🙂 mind powers, aliens and so on
  o_O

 6. Ar fii trist sa existe astfel de liste. Daca ar fii de hartie nu am mai avea paduri. Oare citeste ce scrii tu aici?

 7. Suma lucrurilor de pe lista lui de neefectuate e exact masura gradului in care nu te vrea. Cand un barbat (broasca, porc sau alt animalut adorabil) vrea sa intre in legatura cu tine, crede-ma, NIMIC nu-i sta in cale.
  Stii, era si un film “He’s just not that into you”…
  Iar cand neefectuatele tind sa se inmulteasca, barbatelul nostru se transforma din broasca porc etc… in VIERME. Eu asa ajunsesem sa-l numesc pe unul la un moment dat.

 8. geminis87

  Faptul ca uneori ne aratam dispuse sa trecem peste gesturile clare de indiferenta din partea celui la care tinem gasind motivatii tot mai stupide e o dovada ca dragostea nu e doar oarba ci uneori e de-a dreptul prostuta.Nu ne lasa sa intelegem ca EL nu ne vrea si ne determina sa fim si mai capoase si sa ne agatam de orice detaliu.

 9. Am sa imi fac si eu o lista de asta si pentru lucrurile pe care poate eu trebuia sa le fac si nu le-am facut, dar mai ales am sa fac una pentru cei care ma asteptam sa faca un lucru cat de mic prin care sa imi arate ca ma pretuiesc pentru tot ce le-am oferit,si nu au facut-o…Prima o fac pentru a-mi corecta mie caracterul lasator, a doua pentru a le demonstra celor care ma numesc neiertatoare ca se inseala,caci am iertat si am gasit scuze nu o data, nu de doua ori ci de zeci de ori pentru ca am tinut si inca mai tin la ei.Poate de asta si sunt uneori luata de fraiera, insa imi asum rolul asta caci se asorteaza cu blonzimea mea.

 10. Va invit la mine pe blog sa il vedeti o caricatura interesanta cu Gigi Becali vorbind despre Parlamentul European.

 11. naty

  Daca suma viciilor e constanta , atunci cred ca si suma lucrurilor facute si nefacute este tot constanta.

 12. Desi textul e un pic dramatic si nu e frumos sa ma apuc sa glumesc, cred ca ar fi tragic daca ar exista asemenea liste. Ne-am da seama cat suntem de prea putin constiinciosi si prea putin parolisti cu primisiunile pe care ni le facem noua!
  P.S. Io zic ca mai poti sterge din senzatia de acreala, lasata de “telefonul care nu mai suna” cu doua lucruri:
  1. Melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=bCsUkuROdKQ
  si 2. O seara cu fetele la bere/cocktail-uri si discutii “murdare”! 😉

 13. nu cred ca mi-ar ajunge un caiet studentesc pentru asa o lista

 14. Geo

  Judeca-ti succesul dupa lucrurile la care a trebuit sa renunti pentru ca sa-l obtii, inclusiv la acea lista.

 15. “Sa avem curaj”….Hmmmm…as prefera sa nu avem sentimente….ar fi totul atat de simplu

 16. @Giuco
  hai sa n-o luam chiar asa in tragic… de ce sa preferam sa nu avem sentimente? ar mai avea vreun farmec viata asta? iti zic eu ca nu, pentru ca daca nu ai mai avea sentimente, nu ai mai avea nici bucuria de a trai chestiile frumoase care ti se intampla… nu de alta dar si bucuria e tot sentiment… si senzatia de frumos pana la urma e tot un sentiment, starea de bine e tot sentiment…
  e adevarat, daca n-ai sentimente nu poti fi nefericit, dar nici fericit… mie personal nu mi-ar placea sa ma tarasc asa prin viata ca un vierme gri…

 17. Things get damaged
  Things get broken
  I thought we’d manage
  But words left unspoken
  Left us so brittle
  There was so little left to give..

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 155 queries in 0.491 s