Mi-am primit lecţia

Ştiţi cum vieţile noastre se compun din elemente constante, care la un moment dat au reprezentat o noutate, o bucurie, dar care încet-încet s-au transformat în obişnuit. Ştiţi cum ajungem să credem că multe ni se cuvin şi că nici nu mai e nevoie să ne dăm silinţa, ci e suficient că “suntem”? Cum apreciem multe lucruri abia după ce le-am pierdut şi alte poveşti din astea răsuflate care ţi se reactivează la anumite ocazii.

Şi atunci, orice ne scoate din rutină şi ne mai trezeşte puţin cu chef dimineaţa tinde să preia rolul principal într-o perioadă a săracei noastre existenţe. Fără măcar a da vreo probă anterior. Şi uite-aşa începi să te agiţi ca apa cu Fervex în ea, să ai nervi şi “program”, precum şi nevoie de iertarea unora din cei mai dragi oameni din jur.

Eu nu pot face mai multe lucruri deodată, asta am ştiut mereu. Niciodată nu am putut să merg de la discotecă în sala de lectură sau de la olimpiadă la întâlnire. În general, lucrurile primesc exclusivitate la mine. Fără o ordine anume, fără o logică în sine. Dar uneori e teribil să constaţi că şi tu poţi fi pe lista de aşteptare a cuiva, că şi tu trebuie să mai dai telefoane, că şi pentru tine există unul care s-a săturat.

Nimic nu ni se cuvine. Mai ales  momentele. Şi nimic nu e veşnic, mai ales oamenii. Nici în vieţile noastre şi nici măcar în ale lor. Unele sacrificii sunt prea mari, iar altele nu merită. Şi nu întotdeauna se aplică aceleiaşi situaţii. Prioritizează, ca să nu fi lăsat în faţa uşii. Învaţă care e importanţa unei balanţe din cărţi, nu din experienţă. Fiindcă sunt momente care nu se aduc înapoi şi regrete care nu se pot anula.

Azi, bunica mea împlineşte 80 de ani. Am venit special pentru asta acasă. Păcat că am crezut că e suficient că am venit. Trebuia să şi rămân.

Mi-am primit lecţia. Şi nici nu m-am putut supăra pe cel care a servit-o. Iar dumneavoastra să nu faceţi ca mine.

Articolul anterior

Respectul nu se învaţă

Articolul următor

Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?

18 Comentarii

 1. Ai mancat un “nu” “Şi nici m-am putut supăra pe cel care a servit-o”

  La multi ani bunicii tale. Cat despre lectii, nu e prima cred si nici ultima..Vei mai avea parte de ele.

  0
 2. cateodata am impresia ca ma spionezi pentru a-mi da un sfat exact atunci cand am mai mare nevoie de el. de data asta insa, am crescut mai mare si am descoperit “lectia” cu o zi inainte sa scrii despre ea.

  sa speram ca mai am ocazia sa-mi “reprioritizez” viata 🙂 pentru ca e frumoasa si e pacat.

  0
 3. Ai ma nu te mai supara asa, ca si tie iti place sa mai stai o zi prin Ardeal. Da iti place sa ne dai nou impresia ca esti chinuita acolo acasa! 😀

  1+
 4. o lectie meritam cu toti din cand in cand ca sa nu uitam ca nu suntem chiar asa de importanti. 😛

  0
 5. La Multi Ani bunicii tale, aici ne asemanam, a mea a facut 80 acum 2 saptamani…viata in sine este o lectie pe care noi trebuie sa stim cum sa o invatam, dar la unele materii mai scartaim asa ca mai luam si note mici, trebuie insa sa le corectam si asta o putem face doar invatand si luand note mari la urmatoarele experiente de acest fel;)

  0
 6. Hmmm…cu riscul de “a mi-o servi tu” cred ca e un pic de egoism in “zicerea” celui care ti-a servit-o.

  0
 7. Toata viata invatam si cu toate astea nu stim tot .

  Acum vreo 6 ani am facut si eu aceeasi greseala doar ca a fost mult mai mare . Bunicul meu trebuia sa ajunga in Targu Mures sa se opereze de inima , si venise la noi acasa inainte sa plece , era ora 6 dimineata .Ma trezise dar cu toate astea eu m-am facut ca dorm si am pierdut sansa sa-l salut si pup .Peste 4 zile a murit , iar eu nu l-am salutat .

  0
 8. Eu cand voi fi bunica (Da Doamne sa apuc sa am si 80 de ani) o sa-mi rog blonda nepoata, nu sa mai ramana, ci sa ma ia cu ea. 😀
  Lectii Miruna, cum spunea si cineva mai sus, primim pana la sfarsitul vietii noastre. Important este sa luam din ele ce e bun si sa nu juecam prea aspru profesorul.

  0
 9. copilANDRA, si de ce nu mi-ai zis şi mie dacă tu ştiai deja?!

  artistu, pssst, să nu se prindă şi alţii că îmi place să dau impresii :p nu, nu sunt chinuită cam nicăieri. Şi ca în patul meu de la Sibiu nu dorm nicăieri. În patul meu de-acasă.

  Bucur, e senzaţia aia că îţi vine să-ţi dai jos toate inelele de pe degete şi rujul de pe buze. Şi parcă nu mai meriţi nimic, nici hainele de pe tine.
  Dar nu, lecţia nu a fost despre mine, ci despre unele momente şi alegeri ale lor.

  Kabool, să ne trăiască bunicile! Sănătoase şi voioase, mai ales! 🙂

  Nicule, el nici nu ştie ce a făcut. Sau ce a însemnat ce a făcut. Şi mie mi-e ruşine să-i spun.

  kata, 🙁 nu cred că îmi pot imagina ce ai simţit. Însă nu aveai de unde să ştii…

  nina, oare ce păcat ar trebui să-mi mărturisesc aici ca să mă iei de păr? măcar puţin aşa… :p
  a, şi La mulţi ani! şi nepoţi! (da’ nu din ăştia ca mine.. :p)

  0
 10. Draga mea, poti merge din sala de lectura la discoteca si invers pentru ca orice actiune are ca punct de plecare mintea; si doar tu te poti coordona.
  Bunicii la multi ani!
  Sa fie sanatoasa si sa o vizitezi mai des!
  In rest nu merita nimeni suferinta si tristetea ta; oamenii care te merita isi dau seama la timp de posibilitatea unei rupturi si te pretuiesc doar pentru ceea ce esti, nu pentru cine esti 😉
  Kissssssss

  0
 11. Oricum bine nu m-am simţit ,această “porcărie” ma schimbat foarte mult pentru ca el era singurul care mă cunoastea cu adevărat .

  0
 12. Julia, merci mult 🙂

  kata, inseamna ca ti-a lasat un fel de “cadou” cu plecarea lui, o lectie de viata, care, cu siguranta, te-a apropiat de ceea ce vrei sa fii. Imi pare rau ca ti-ai amintit acum de toate astea..

  0
 13. Lectii peste lectii avem de invatat. Si nu doar azi, ci si ieri si permanent. Ne credem mari, dar suntem atat de mici! Inchei cu un mare “of”…

  0
 14. Laura, uneori suntem mici pe mici pe mâna noastră… aia e prostia.

  0
 15. La multi ani bunicii tale, cu intarziere 🙁
  Sanatate, ca asta e importanta 😉

  0
 16. Viata lunga si sanatate ii urez bunicii tale! In ceea ce privesc unele din deciziile pe care le luam, uneori la repezeala fara sa gindim, atit iti spun – sa ai grija sa faci sau sa nu faci lucruri pe care , le-ai putea regreta intr-un tirziu.Orice regret este tardiv si nu face decit sa-ti dea o stare de vinovatie. De ce n-am… si, uneori ,se traieste greu cu astfel de regrete.

  0
 17. stai cat poti de mult langa ea:((
  Eu nu o mai am de o luna :(( si Doamne ce dor imi e de ea:(((

  0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 170 queries in 0.230 s