Când îmi place o campanie

Zilele astea m-am gândit mult la timpul şi energia noastră şi la felul în care alegem să le cheltuim. Sau să le investim. Chestia e de nuanţă, însă când vine vorba de beneficiu, nuanţele devin evidente.

Adică, ziua îşi are orele ei, pe care oricum le derulăm ca nişte maşinării stricate. Câţi dintre noi se pot lăuda că fac măcar zilnic măcar 3 lucruri pe care nu le-au făcut şi ieri? (Şi nu mă refer la constipaţii trecuţi pe Dulcolax.) Vă invit, ridicaţi-vă! să am şi eu ce invidia. Sau la ce spera, în fine…

De fapt, m-am gândit mult la timpul meu şi energia mea. La felul în care mă plâng că-mi sunt împovărate de diverse tâmpenii, care în general au legătură cu şcoala şi pe care oricum trebuie să le rezolv. Mai devreme sau mai târziu. Doar că ultima variantă vine cu un bagaj mare de timp auxiliar, pierdut cu povestea asta, “săraca de mine”.

Timpul oricum trece. Examenele oricum le luăm. Şi impozitele trebuie să le plătim. Şi mă gândeam… de ce să treacă timpul aiuria, examenele, pe lângă noi şi impozitele, pe lista de pierderi. Când putem transforma nimicurile de fiecare zi într-o listă de investiţii.

Când îmi place o idee, o promovez cu drag. Şi nu numai pe blog 😉
fundatia pentru smurd

Articolul anterior

Din mici devenind mari

Articolul următor

1001 de nopţi cu cărţi

14 Comentarii

  1. 2%.. Tu i-ai dat? Daca da atunci zine si noua cum ai facut? Daca nu iti zic eu cum sta treaba. Cand platesti impozitul nimeni nu te intreaba ce sa faci cum sa faci, si daca nu te duci cu notite acolo sa stii exact ce vrei te duci degeaba. Nu mai zic de cat de scarbite sunt alea. Oare cati dau 2%, daca e greu sa suni la 112 care e moca cand treci pe langa un animal din aceeasi specie cu tine cazut in strada. Cetateanul gandeste asa: Daca ma cauta, daca am de dat declaratii, si asa arata a aurolac sau a boschetar e murdar, l-am pus eu sa bea etc. Tu intrebi “ce ati facut azi si nu ati facut ieri” uite o intrebare mai rusinoasa: De cate ori ati ajutat un necunoscut asumandu-va o raspundere? si nu ma refer la 2 lei sau la un covrig, ma refer la un gest mai complex care denota o anumita moralitate. Hai sa reinventam viagra, nu pentru potenta ci pentru spirit civic.
    In caz ca va este lene sa dati clik pe banner am dat eu si zice asa:

    Daca ati obtinut venituri NUMAI din salarii sau asimilate salariilor (chiar daca angajatorul a depus deja fisa dumneavoastra fiscala)

    – Solicitati angajatorilor un exemplar al fisei fiscale pe anul 2008 (in cazul in care nu ati primit-o)

    – Solicitati la Directia Judeteana a FInantelor Publice firmularul 230 sau descarcati-l de pe Internet: http://www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta Contribuabili, subdmeniul Formulare.

    Completati punctul B al formularului 230 cu datele de identificare

    FUNDATIA PENTRU SMURD

    Cod de identificare fiscala: 20177660

    Cont Bancar unic pe tara:
    RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

    Deschis la: BCR Targu-Mures

    Daca ati obtinut si alte venituri decat salarii
    Completati Formularul 200, inclusiv capitotul III, “Destinatia sumei privind 2% din impozitul pe venitul anual datorat”, cu datele SMURD precizate mai jos.

    FUNDATIA PENTRU SMURD

    Cod de identificare fiscala: 20177660

    Cont Bancar unic pe tara:
    RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

    Deschis la: BCR Targu-Mures

    Blondo poti sa-l scurtezi daca crezi ca e plictisitor.

  2. Andrei, pana la urma, cine vrea sa faca o fapta buna…tot o face. Doar ca mai putina birocratie ar insemna mai mult 2% sa zic asa…
    oricum, sa nu ne speriem, sa nu se culcam pe urechea ca e prea complicat.

    p.s. nu , nu am facut-o, ca pana acum nu am avut venituri.
    Dar, cat de mici ar fi ele, 2% de la mine e cat pot eu de mult.

    p.s. nu e plictisitor, ba chiar iti multumesc

  3. Ideea e ca omul e pasiv si delasator. Te intrebam daca tu ai dat sa stiu daca te-ai lovit de birocratia aferenta.. Cand o sa ajungem sa facem toate astea online? Sau macar sa le putem predefini ?

  4. este foarte relativa suma de 2%, de la unii ar fi mare, de la alti mai mica, dar un ingur lucru trebuie inteles bine,noi tot platim 16% IMPOZIT PE VENIT, iar din acei bani se duc, unde doreste fiecare, cei 2%.Alegerea directiei este foarte grea, pentru ca fiecare are nevoie de ajutor, fie ca se numeste: SMURD,HOSPICE,ONG (care ajuta copii si oameni defavorizati).Ideea in final ar fi…OAMENI FITI OAMENI si directionati 2% din impozit pentru a AJUTA…pe tine,pe el, pe ea, pe noi…si nu in ultimul rind pe tine insuti.

  5. Andrei

    Lucrurile care se repeta nu mai au acelasi farmec, de aceea le putem resimtim ca timp pierdut, desi sunt importante si au avantajul de a fi nestresante; Cele noi necesita putin mai multa energie sau birocratie

  6. Andrei, cele noi, chiar dacă necesită mai multă energie, ne obosesc într-un mod plăcut. Birocraţia doar ne oboseşte.

  7. Comoditatea ne-a adus unde suntem acum ca tara si tot ea ne tine aici. Toata lumea sufera de diverse “afectiuni” romanesti, dar nimeni nu misca un dejet. Saracie, murdarie, indolenta, incultura, etc afectiuni cotitiene, ne multumim sa le acceptam si sa nu facem nimic pentru ca “obosim”. Sa faca altul primul nu?

  8. Multimim mult pentru suport si pentru ca va pasa! 🙂

  9. Da Pt Smurd ar merita si 8% e chiar ce trebuie …. eu din pacate nu am ce da 🙂

  10. Eu sustin 2 campanii si am donat 2 EUR pentru un centru acest proiect http://www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php … Si voi dona si pentru SMURD 2%…ideea e ca trebuie sa vorbesc cu contabila.

  11. Toate ca toate, cine-mi garanteaza ca din cei 2% se va face exact ce se promite? Ca sa merite sa-mi pierd timpul?

  12. @Ciolanus Cine iti garanteaza ceva in romania? Este un program sustinut de stat si iti garanteaza statul. Asta macar in teorie.

  13. Tocmai de aceea am intrebat si eu, in Romania nimeni nu garanteaza nimic.

  14. Azi am dat cei 2% Si a durat 2 minute. O puteti face direct la firma unde lucrati. Eu asa am facut. Bafta.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 152 queries in 0.152 s