Curtea Veche şi Adrian Ciubotaru: o poveste cu dead end

Unii semnează contracte şi se jură în faţă lui Dumnezeu, fac prunci şi alimentează vise. Iar apoi îşi bagă picioarele în toate şi se fac că plouă.

Aici e întreaga poveste de care vorbeam. Despre o promisiune făcută unui om şi respectarea legilor junglei în care trăim. Unde nimeni nu ţine cont decît de pielea lui. Unde vorbele nu valorează nimic, cu atît mai puţin visele. Ba nici semnăturile. Curtea Veche nu e de condamnat fiindcă nu a respectat un contract. Asta se mai întîmplă. Dar e de condamnat pentru felul în care îşi tratează colaboratorii. E de condamnat pentru modul în care amăgeşte un om. Ca un bărbat care-ţi promite că te ia de nevastă, ca să ţi-o tragă exemplar. Apoi, mai şi reuşeşte, după care te întreabă cum te cheamă, doar ca să ştie ce apel să respingă la telefon.

Iar blogosfera a reacţionat. Nu ca un Toma Alimoş, fiindcă nu are ca armă decît cuvîntul. Pe care prea mulţi nu-l mai au. Iar blogosfera a reacţionat, nu fiindcă Adrian Ciubotaru a fost tras în ţeapă de către editura Curtea Veche, ci pentru că lui Adrian Ciubotaru i-au fost sfărîmate visele. Şi da, fiindcă Adrian Ciubotaru e unul de-al ei. De-al blogosferei, cu mîndrie.
Nu vă mai jucaţi de-a v-aţi ascunselea cu visele oamenilor. Că le puteţi pierde chiar şi de ei. Şi există oameni pe care pur şi simplu nu ne putem permite să-i pierdem. Nici pe ale lor vise…


imagine

Articolul anterior

Cum să scrii un mail de succes

Articolul următor

Subpuncte

24 Comentarii

 1. Da Miruna, ai drepate, dar asta tine si de noi ca oameni. E bine sa belim ochii inainte sa semnam ceva.

  Ce m-a surprins a fost faptul ca editura l-a contactat si tot ea da inapoi.

 2. Andrei Bugeac

  Ba da,Miruna,e de condamnat foarte mult SI pentru ca nu a respectat un contract…

 3. Sorin, eu întotdeauna am fost de părere că adevărul nu există ca entitate neutră. Iar din povestea asta, eu ţin cu Adi 🙂

  Andrei, evident. Dar într-un plan principal e marea dezamăgire

 4. Atata vreme cat ti-a tras-o exemplar, tot e un castig 🙂

 5. Marion

  off topic: de ce vorbesti tot timpul la plural despre tine…si blondele reactioneaza de ex:P vb in numele tuturor blondelor? de ce nu pot vb clar despre persoana:”Miruna”…crezi ca daca ai face asta lucrurile ar putea sta diferit in “subconstientul tau”??

 6. nlarece, bun punct de vedere :p un fel de jumătatea plină a paharului

  Marion, da’ tu de ce joci tot timpul rolul lui Gică Contra?

 7. Miruna, mulţumesc mult!

  Dincolo de sforile pe care mi le imagineam că le pot trage în blogosferă, unele reacţii (inclusia a ta) m-au uimit şi m-au atins.

  Uitasem de visele mele…

  Apropo, am găsit avocat (un tânăr deputat) şi toată povestea devine foarte interesantă:)

 8. eu si ....

  orice contract are termene si clauze bine stabilite care trebuiesc respectate de ambele parti.Daca ceva nu s-a respectat atunci desigur ca partea vatamata poate sa ceara daune celeilalte.Asa ar trebui sa se intimple,dar oare nu se stie in ce tara traim? Tara tutulol posibilitatilor!

 9. Marion

  prefer sa mi se raspunda cu un raspuns la o intrebare, si nu cu o alta intrebare.adica asta asteptam de la cineva care pretinde a fii”mai destept” decat”restul lumii”!:))

 10. Adrian, nu mulţumi, că nu pot spune “cu plăcere”. Dar ţin pumnii.

  eu şi..., foarte tare asta cu “ţara tutuLOL posibilităţilor” >))

  Marion, eşti foarte previzibil, să ştii.

 11. Marion

  esti atat de blonda incat nu stii ca Marion e nume de fata:))))))))))))))))))):)))))

 12. @Marion e nume de fata? Mie imi suna a Mar Ion. Adica nume si prenume legat. 😀 Mda…ma rog.
  Am citit azi povestea cu Adrian Ciubotaru si editura minune. Zic poveste, nu povestire, pentru ca mi se pare “de poveste” toata tarasenia. Ce simplu ar fi fost probabil, daca i-ar fi spus din timp si civilizat ce au de gand. Unii oameni si-o fac cu mana lor.

 13. Marion

  @nina Marion este nume de fata:) 100%!!:P

 14. Marion, adevărul e că un bărbat nu ar fi fost niciodată atît de răutăcios. Ai dreptate, la asta trebuia să mă gîndesc.
  Da’ ştii ceva? La mine pe blog eu pot fi blondă cînd vreau, Bill Gates cînd am chef, iar tu afară, tot aşa. Cînd poftesc.
  nu mă interesează ce eşti. sincer.

  nina, mi-a explicat acum BabyRacy (care e studenta la drept) ca exista posibilitatea de a fi semnat un fel de precontract doar. Si atunci editura e ok. Doar ca asta e…depinde de ce a semnat. :-??

 15. Marion

  oricum..ti se potriveste foarte bine, aceasta caracterizare de”copila blonda” inca esti o copila ..spui ca un barbat nu poate fi rautacios.Experientele vietii iti vor demonstra contrariul..inca mai ai multe de invatat.nici nu ma mir. in afara de blog altceva nu vezi.

 16. Marion, un bărbat nu e incisiv doar pentru a se afla în treabă. Aşa cum dovedeşti tu că poate fi o femeie. Spune-mi, ţi-am greşit cu ceva? serios

 17. regretabil ce se întâmplă, dar la ce să te aştepţi, în condiţiile în care se citeşte din ce în ce mai puţin? adică se scrie pe degeaba. îl înjură lumea pe chirilă că a scris-o doar ca să “vrăjească” fete de liceu. o fi, nu zic, da’ măcar le-a spus să citească.

  pt marion şi miruna, în egală măsură:
  aşa-mi place când fetele se muşcă una pe alta de cur! mai ales pe nimicuri

 18. @Marion – uite mama un link ca sa vedem ce e Marion? nume de fetita sau baietel http://en.wikipedia.org/wiki/Marion

  Dupa cum lesne se poate observa poate reprezenta atat nume de familie, prenume barbatesc, prenume de femeie (fr.) cat si denumire de localitati. Frustrant, nuh?:P

 19. gheghe, eu cînd muşc fac altfel 😉

  BabyRacy, hahaha :))

 20. si asta ca sa nu ma refer si la denumirea de penitenciar de la “Other Uses”:P

 21. Marion

  @Baby Racy draga mea..pe mine ma cheama Marion Karla.Acestea sunt cele 2 prenume ale mele.in Liceu am fost 2 de Marion in clasa.Acum la master intamplator mai am o colega Marion….

 22. tot deageaba, dacă Wikipedia nu ştie de tine :p

 23. Marion

  sunt cateva nume de fete care de ex in alte tari sunt purtate si de baieti.de ex:bine cunoscutul Andrea Boceli..andreea la noi este nume de fata nu???In ex de pe wikipedia dat de amica ta, apar si femei care poarta sau au purtat acest nume.

 24. Marion, deja suntem off+topic demult… eu propun sa incetam, ce zici?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 174 queries in 0.158 s