Ce-ţi spuneam în seara asta

Iubirea îi apropie pe indivizi într-o convieţuire atât de strânsă şi de absolută, încât nu lasă între ei distanţa necesară pentru a percepe modificarea produsă de unul asupra celuilalt. În general, influenţa femeii este atmosferică, şi, ca atare, omniprezentă şi invizibilă. Nu e chip să o previi şi să o eviţi. Pătrunde prin interstiţiile prudenţei şi acţionează asupra bărbatului iubit asemenea climei asupra plantelor. Modalităţile ei radicale de a simţi existenţa îşi exercită blând şi continuu presiunea asupra trăsăturilor sufletului nostru şi sfârşesc prin a-i împărtăşi configuraţia ei specifică.

Studii despre iubire, Jose Ortega&Gasset

Articolul anterior

Pe copii nu-i întrebaţi de vârstă

Articolul următor

Şi curăţenia de Crăciun?

 1. Uneori schimbarile sunt percepute…]
  chiar daca, e cu adevarat iubire

  0
 2. Ceva de genul?? 😛

  Era mare Vasilisca,
  trup avand de odalisca
  si privire care isca,
  patema ce vatema
  si face din om neom.

  0
 3. Am cugetat si eu in urma cu citeva zile la “strinsura” absoluta despre care vb OyG. De multe ori o simt si eu ca o tentativa de sufocare nu neaparat rauvoita, insa tragic de eficienta…

  0
 4. Andrei Bugeac

  Nu lasa distanta necesara pentru a percepe modificarea…aici nu prea suna bine,mai degraba acea schimbare e uneori prea dificil de perceput din cauza structurii ei si nu a oarecarei distante…Configuratia specifica daca este numai impartasita se poate solda cu minime urme,dar daca este constientizata atunci are cu adevarat efectul dorit.Si revenind la distanta mentionata,daca e iubire adevarata atunci distanta aceea e perfect calibrata astfel incat hiatusurile de perceptie sunt intamplatoare si nu pot lasa urme adanci pe termen nedeterminat.

  0
 5. Nicule, asta e neaosa romanesca ma! Dar sa stii ca “arata” mai bine “spusa” decat scrisa!

  0
 6. @artistu

  Asa e…oricum importanta e concluzia 🙂

  0
 7. Sincer citest prea mult filozofii idioate si nu esti singura si porma ne miram de ce uitam sa mai traim …. dupa propia simtire si propiile sentimente …

  0
 8. Florin

  Mie mi s-a aburit monitorul. De la text. Ciudat. 🙂
  Tot ce stiu e ca analizand prea detaliat fenomenul nu ai timp sa-l experimentezi pe propria piele.
  De disectii de genul asta sa se ocupe cei carora le place detasarea, depersonalizarea as in traitul la persoana a treia.
  Nu stiu daca vrei sa apartii categoriei mentionate.

  0

Leave a Reply

© 2007-2020 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 156 queries in 0.295 s