Ce-ţi spuneam în seara asta

Iubirea îi apropie pe indivizi într-o convieţuire atât de strânsă şi de absolută, încât nu lasă între ei distanţa necesară pentru a percepe modificarea produsă de unul asupra celuilalt. În general, influenţa femeii este atmosferică, şi, ca atare, omniprezentă şi invizibilă. Nu e chip să o previi şi să o eviţi. Pătrunde prin interstiţiile prudenţei şi acţionează asupra bărbatului iubit asemenea climei asupra plantelor. Modalităţile ei radicale de a simţi existenţa îşi exercită blând şi continuu presiunea asupra trăsăturilor sufletului nostru şi sfârşesc prin a-i împărtăşi configuraţia ei specifică.

Studii despre iubire, Jose Ortega&Gasset

Articolul anterior

Pe copii nu-i întrebaţi de vârstă

Articolul următor

Şi curăţenia de Crăciun?

8 Comentarii

 1. Uneori schimbarile sunt percepute…]
  chiar daca, e cu adevarat iubire

 2. Ceva de genul?? 😛

  Era mare Vasilisca,
  trup avand de odalisca
  si privire care isca,
  patema ce vatema
  si face din om neom.

 3. Am cugetat si eu in urma cu citeva zile la “strinsura” absoluta despre care vb OyG. De multe ori o simt si eu ca o tentativa de sufocare nu neaparat rauvoita, insa tragic de eficienta…

 4. Andrei Bugeac

  Nu lasa distanta necesara pentru a percepe modificarea…aici nu prea suna bine,mai degraba acea schimbare e uneori prea dificil de perceput din cauza structurii ei si nu a oarecarei distante…Configuratia specifica daca este numai impartasita se poate solda cu minime urme,dar daca este constientizata atunci are cu adevarat efectul dorit.Si revenind la distanta mentionata,daca e iubire adevarata atunci distanta aceea e perfect calibrata astfel incat hiatusurile de perceptie sunt intamplatoare si nu pot lasa urme adanci pe termen nedeterminat.

 5. Nicule, asta e neaosa romanesca ma! Dar sa stii ca “arata” mai bine “spusa” decat scrisa!

 6. @artistu

  Asa e…oricum importanta e concluzia 🙂

 7. Sincer citest prea mult filozofii idioate si nu esti singura si porma ne miram de ce uitam sa mai traim …. dupa propia simtire si propiile sentimente …

 8. Florin

  Mie mi s-a aburit monitorul. De la text. Ciudat. 🙂
  Tot ce stiu e ca analizand prea detaliat fenomenul nu ai timp sa-l experimentezi pe propria piele.
  De disectii de genul asta sa se ocupe cei carora le place detasarea, depersonalizarea as in traitul la persoana a treia.
  Nu stiu daca vrei sa apartii categoriei mentionate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.144 s