Bucureştiul are grijă de mine

Deci, mami, fii liniştită, sunt bine. De nici 24 de ore nu m-am returnat pe meleaguri de mare capitală, că deja îmi urăsc din nou soneria telefonului. Bagajul încă nu l-am despachetat, numa’ bine că mâine îmi mai trimiţi o tură, deci, la ce bun să fi făcut ordine doar ca să am ce deranja din nou. Dar am făcut curăţenie. Şi am împodobit căsuţa cu beteală şi clopoţei. Îmi lipseşte maşina. Îmi lipseşte grija cu care mă uitam după ea în parcare. Ştii, una e să mergi cu metroul de bună voie şi cu totul alta e să o faci de nevoie… :/ nu vrei să-ţi povestesc ce transpiraţii m-au trecut azi pe nişte străduţe ciudat de întunecate şi complicat întortocheate pentru blonde ca mine, cu spray-ul paralizant în mână şi spaima în oase. Treaba e că … nu ştiu cine ar fi paralizat mai repede, eu de frică sau ăla de fîs. În fine, mami, important e că sunt sănătoasă, că întreagă n-am fost niciodată.

Ştii unde am mers după aia?! La workshopul blogoree! Un fel de prezentare despre prezentare, care mi-a plăcut mult, nu ştiu dacă pentru subiect în sine sau pentru tipa care a vorbit. Sandra. Ţi-ar fi plăcut şi ţie de ea, mami! Nu se miaună deloc. Nici blondă nu e :p Ştii, ca într-a şasea, când îmi plăcea fizica datorită profei senzaţionale. Păcat că după lecţia “Ce este fizica” n-am mai înţeles nimic. Noroc că Sandra nu punea note.

Da’, mami! , în drum spre casă, îmi amintesc ce de bunătăţuri am de ales pentru cină, din frigiderul aprovizionat săptămâna trecută 🙁 Eventual de ales pentru coşul de gunoi, că nu am chef de toxinfecţii alimentare. Aici vine şusta. Acasă -ce crezi că mă aşteaptă aburindă? O pizza. Pam-pam. Da, mami, probabil aşa milă inspir oamenilor că s-au apucat să-mi trimită acasă mâncare din proprie iniţiativă. Ceea ce nu e rău deloc, în principiu :p De fapt, au copt ăştia o nouă reţetă de pizza şi, ca la orice eveniment care se respectă, au sărbătorit cu blonde. heh.  Nici nu ştii ce m-am bucurat!!! Asta până să citesc pe ambalaj: “Prima Pizza cu Sarmale din lume numai la Jerry’s Pizza“. Şi ca să vezi până unde mergea foamea din mădulare (notă pentru cei intraţi în ceaţă, că mama ştie prea bine: am eu anumiţi pitici pe creier faţă de câteva feluri de mâncare, pe care nu le suport, nici pe gratis, vorba ceea: chiftele, şnitzele, ardei copţi, SAR-MA-LE! pfui) deci, oamenii nu m-au nimerit la faza asta, doar foamea mea a complotat cât de cât. În afară de faptul că era cu carne tocată (nu am avut curiozitatea să gust, deci nu îţi pot spune cum era, şi oricum, mai bine aşa, că iar ai fi zis că numa’ ce-i de la alţii îi bun), pe care am dat-o la o parte, avea tone de caşcaval. Care e cheia succesului oricând vorbim de pizza. Caşcaval. Pus cu lăcomie. Mi-a căzut bine, cred că o să şi visez frumos, dar fără sarmale, să nu vă fie cu supărare!

Articolul anterior

Blondele se joacă

Articolul următor

Invitatii, cu drag

13 Comentarii

 1. Am auzit ca a fost misto la workshop si ca s-a ras, s-a glumit… 🙂

 2. Andrei Bugeac

  Si eu care ma oferisem sa fiu de ajutor:)Dar ce sa zic,daca a mers pizza cu sarmale(ce naiba o mai fi si asta) o sa mearga si calatoriile cu metroul si stradutele mai intortocheate…si sa stii ca inca e in lucru chestia aia cu teleportarea:D:D

 3. Mai ardeleanco iti faci nemu’ de ras. Acolo(la voi in Ardeal) am mancat cele mai mari si cele mai bune sarmale “evar” :). Invatat ca la mine in sud am zis ca vreau 5 sarmale. Gazda a zis ca 12 sunt toate, dar daca insist imi poate da 5 😛 . N-a fost nevoie de mamaliguta pentru ca mamaliguta era deja in ele. Cica se numesc sarmale cu pasat.
  Daca nu ti-am intors stomacul pe dos ma pot interesa pt tine de reteta 🙂

 4. @Nicu – nu zic ca nu-i adevarat, insa tot prin nord, dar mai la dreapta si un pic mai sus pe harta sunt sarmalele superbe! La fel de mari, dar parca au ceva in ele care te fac sa mai iei una! In bucovina…. 😉

 5. Etherfast, m-am uitat vreo 5 minute la tine pana mi-am dat seama de unde te stiu! iar declickul s-a produs cand ti-am vazut numele. jeeez.

  Andrei, toate sperantele mele sunt puse in tine. poate imi faci o surpriza de mos craciun. astept formula magica :p

  Nicu, mai Nicule :p de ras l-am facut demult, daca inca a mai ramas loc, nu ma pot decat bucura :p dar sarmalele nu sunt pt mine.

  artistule, eu nu ma bag in astfel de discutii.. 😛

 6. Mersiiii! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut, si daca era cu note, luai 10 si o acadea! 🙂

 7. Hai ma ca discutia nu provoaca colesterol! :d

 8. @ artistu

  Daca nu-mi faci rost de una macar tot degaeba…pana una alta te cred pe cuvant

 9. Vai ce pofta mi-ai facut de sarmale. Excelenet post, apropo. Se vede ca esti ardeleanca neaosa, d-asta de-a noastra.

 10. Asta chiar este ceva nou. Pizza cu sarmale 😀

 11. serios acum chiar a mers cineva la workshopul asta? ma bufneste rasul dar incerc sa ma abtin. Prezentare de prezentare…ciudat,nu?!?

 12. Sandra, mama e mândră de mine! :p

  Liviu, mulţam fain 🙂

  Alex, pizza şi sarmale, baba şi boxu’ :o)

  orator, blondele au întotdeauna ceva de învăţat. ai fi uimit.

 13. ce mai inventa si romanul: pizza cu sarmale

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 150 queries in 0.159 s