Se cauta Talentul Anului la Premiile Ioan Chirila

Daca vrei sa scrii despre sportivi si nu despre amantele lor

Pentru cei care scriu povestea, nu doar rezultatul…

Pentru cei care stiu sa scrie, nu doar sa numere faulturi…

Pentru cei care scriu despre jocul din teren, nu despre cel din culise…

Premiile „Ioan Chirila” cauta si anul acesta Talentul Anului. Concursul se adreseaza tinerilor care isi doresc sa devina jurnalisti sportivi, dar stiu ca pentru aceasta  nu e suficient sa numeri cornere sau sa consemnezi faulturi. Mai mult decat atat, Talentul Anului e cel care stie ca ultimele aventuri amoroase si ultimele achizitii de lux ale sportivilor nu fac obiectul de interes al jurnalistilor sportivi.

La concurs sunt invitati sa participe toti autorii non-profesionisti care cred ca au „cerneala in condei”. Pentru a participa, ei trebuie să trimita un text cu tema sportiva, intre 29 septembrie si 3 noiembrie, la premii@ioanchirila.ro.

Un foarte frumos comunicat al premiilor, Felicitări celor care l-au gândit! Îndrăznesc eu să adaug, că de data asta va trebui arătat ce poţi, nu ce ai. Cine eşti, nu cum te cheamă. Şi va trebui arătat ce contează, nu ce se vinde. O fi greu, probabil, ca jurnalist, să faci abstracţie de factorul “tiraj”, “rating” sau “wow”, dar cred că în acest concurs e vorba despre altceva. Despre alte valori. Care, cum spunea şi câştigătoarea de anul trecut, Cătălina Pitiş, nu îţi garantează menţinerea pe poziţia de frunte. Fiindcă valorile zilelor noastre se echivalează în cifre, puncte şi scoruri. Dar asta nu înseamnă că nu avem datoria de a încerca să schimbăm realitatea…

În juriu vor fi doamna Iarina Demian şi un reprezentant al ziarului Evenimentul Zilei, acesta oferind şi un contract de trei luni câştigătorului. Iar cel de-al doilea clasat primeşte o colaborare cu Hotnews.

Scrieţi cu sufletul, nu cu buzunarul, scrieţi frumos, visaţi puţin! Succes 🙂

Articolul anterior

Două veşti bune şi încă ceva

Articolul următor

Ruşinea de a învăţa

6 Comentarii

 1. mda…premiile “fostul securist Ioan Chirila”.

  I’ll pass, thank you.

 2. Adrian, atata vreme cat ne cramponam de detalii, nu o sa vedem niciodata padurea de copaci.
  Se cauta talente, iti spune ceva?

 3. nimic nu ii oprea sa puna alt nume…ma rog, despre morti numai de bine.

 4. Amin! 🙂

  Eu nu ma bag in politichie…

 5. ascanioro

  In Romania, din pacate, nu se pune accentul pe sport si doar pe culisele lui, doar suntem o tara balcanica chiar daca doar prin comportament si nu neaparat geografic.

 6. Ioan Chirila….acel “comunist” a fost cel mai bun jurnalist de presa scrisa sportiva pe care l-a dat tara asta muma si pretena….daca ve-ti citi vreodata un editorial semnat de el…poate ve-ti intelege…cei care au onoarea sa primeasca distinctia Ioan Chirila ar trebui sa fie mandri de inaintasul lor….

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 127 queries in 0.167 s